Почивка в Словения в СПА курорт “Римске Терме” от София 2024

pochivka-v-sloveniya-na-polupansion-spa-tsentyr-rimske-terme-2_1508751368
Почивка в Словения в СПА курорт “Римске Терме” от София 2024

Почивка в Словения в СПА курорт “Римске Терме”

с автобус от София


Програмата е шестдневна и включва 5 нощувки на полупансион в четиризвездния хотел Zdraviliski dvor**** в спа център Римске Терме в Римске Топлице, факултативни екскурзии до Любляна и пещерата Постойна, Загреб, езерото Блед и Грац.

Дати и цени:

18 – 23.06.2024 – 995 лв.

21 – 26.09.2024 – 995 лв.

03 – 08.12.2024 – 956 лв.

6 дни / 5 нощувки 
СЪС ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ

БЕЗ НОЩНИ ПРЕХОДИ

 

_

Спа центърът Римске Терме се намира в курорта Римске Топлице, в подножието на Юлийските Алпи – едно от най-красивите места в Словения. Това е място за онези, които искат да си починат от напрегнатото ежедневие и да се докоснат до успокояваща природа, здраве, благополучие и релаксация. Още през 39 г.пр.н.е. древните римляни, които разбират за лечебните сили на местните термални извори, построяват първите басейни с топла и студена вода на мястото, на което днес се намира курортът Римске Терме. Изминават векове и изворите стават все по-популярни. Членове на кралските семейства посещават Римскe Терме, вярвайки, че са открили чудотворни лечебни води. Дълго време спа центърът е достъпен само за членовете на висшата класа и за висшите военни офицери. Едва през последните няколко години той е отворен за всеки, който желае да изпита лечебните му сили. Минералната вода на Римске Терме е една от най-богатите и най-изцеляващи в Словения. Доказано е, че тя подпомага лечението на ортопедични проблеми, ревматични заболявания, неврологични разстройства, белодробни, респираторни и стомашно-чревни заболявания. Двата извора в Римске Терме се намират на около 1000 метра под земната повърхност. Водата от извора на Амалия има температура 38.4°C, а водата от Римския  извор е с температура 36.3°C. Природата, сред която се намира спа центърът, кристално чистият въздух и приказният пейзаж на девствените гори също влияят благотворно върху здравето на човека.

_

Хотел Zdraviliski dvor**** e прекрасен хотел, с изключителен СПА център и много богата и вкусна храна на бюфет за закуска и вечеря.

_

ПРОГРАМА

Първи ден 

03:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив; 03:30 ч. – бензиностанция „Шел“ Пазарджик – трансфер до София (за тези, които желаят); 06:00 ч. – отпътуване от Централна автогара София – Сектор 43. Качването в автобуса започва в 05:30 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Загреб – Римске Топлице (880 км). Вечерта – пристигане в Римске Топлице. Настаняване в хотел Zdraviliski dvor****. Вечеря на бюфет. Нощувка.

_

Втори ден

Закуска. Свободен ден за почивка или туристическа програма по желание – целодневна екскурзия до Любляна и пещерата Постойна. Екскурзията е с доплащане 58 лв. за възрастни и 48 лв. за деца до 17 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Входната такса за пещерата Постойна е около 28 евро на човек. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Сутринта – отпътуване за Любляна (80 км). Пристигане в Любляна. Пешеходна обиколка на Любляна – францисканската църква “Благовещение”, Кметството, Университетът, Тройният мост, катедралата “Св. Николай”, крепостта. Свободно време. Около обяд – отпътуване за пещерата Постойна в Словения (130 км), която се намира до едноименния град и е една от най-посещаваните туристически дестинации в страната. Пещерата е с дължина над 20 километра и е била създадена от река Пивка, която протича в района. Част от маршрута в пещерата се изминава с влакче, което представлява първата пещерна железопътна система в света. В късния следобед – завръщане в хотела. Вечеря на бюфет. Нощувка.

_

Трети ден

Закуска. Свободен ден за почивка или туристическа програма по желание – полудневна екскурзия до Загреб. Екскурзията е с доплащане 58 лв. за възрастни и 48 лв. за деца до 17 г. и се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Сутринта – отпътуване за Загреб (100 км). Разглеждане на Загреб – старата част – квартала „Градец“, пл. „Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко”, Парламента, Катедралата, квартала „Каптол“. Свободно време. Следобед – завръщане в хотела. Вечеря на бюфет. Нощувка.

_

Четвърти ден

Закуска. Свободен ден за почивка или туристическа програма по желание – полудневна екскурзия до езерото Блед. Екскурзията е с доплащане 58 лв. за възрастни и 48 лв. за деца до 17 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Сутринта – отпътуване за алпийското езеро Блед (130 км). Възможност за разходка с лодка до острова в езерото и посещение на крепостта (цената на билета за лодка, която е около 18 евро, не е включена в цената на екскурзията). Следобед – завръщане в хотела. Вечеря на бюфет. Нощувка.

_

Пети ден

Закуска. Свободен ден за почивка или туристическа програма по желание целодневна екскурзия до Грац. Екскурзията е с доплащане 58 лв. за възрастни и 48 лв. за деца до 17 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Сутринта – отпътуване за Грац (140 км). Престой в Грац. Разходка из старата част на  града и разглеждане на катедралата, пл. „Хауптплац”, моста над река Мур, изкуствения остров Муринзел. По желание – изкачване с фуникуляр по хълма Шлосберг, от който се открива прекрасна гледка към града. Вечерта – завръщане в хотела. Вечеря на бюфет. Нощувка.

_

Шести ден

Закуска. Отпътуване за София. Късно вечерта – пристигане на Централна автогара София, сектор 43. Трансфер до „Шел“ Пазарджик и Пловдив. В Пазарджик и Пловдив се пристига в ранните часове на следващия ден.

 

_

Цени на човек в лв според настаняването: 18.06.2024 – 23.06.2024; 21.09.2024 – 26.09.2024

Категория Настаняване в 3* или 4*
цена на възрастен в двойна/тройна стая 995 лв.
цена на човек в индивидуална стая 1213 лв.
цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 2 възрастни 889 лв.
цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възрастен 935 лв.
 

 

_

Цени на човек в лв според настаняването: 03.12.2024 – 08.12.2024

Категория Настаняване в 3* или 4*
цена на възрастен в двойна/тройна стая 956 лв.
цена на човек в индивидуална стая 1174 лв.
цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 2 възрастни 889 лв.
цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възрастен 935 лв.

 

_

Цената включва:

-Транспорт с лицензиран автобус;

-5 нощувки в хотел Zdraviliski dvor****;

-Полупансион (богата закуска и вечеря на шведска маса)

-Неограничино ползване на плувния басейн с минерална вода;

-Неограничино ползване на фитнес център;

-Халат за баня и чехли;

-Възможност за пиене на минерална вода от извора Амалия;

-Водач – придружител.

_

Цената не включва:

-Обеди;

-Медицински и спа процедури;

-Факултативните екскурзии;

-Билет за лодка в езерото Блед;

-Входни такси за музеи;

-Курортна такса – 2,5 евро на човек на нощувка  – заплаща се на място;  

-Такса регистрация в хотела – 3 евро на човек за целия престой – заплаща се на място;

-Слушалки по време на екскурзоводските услуги;

-Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);

-Застраховка „Отмяна на пътуване“;

-Горивна и/или инфлационна такса, в случай че се наложи да се въведе такава.​​​​;

-Разходи от личен характер.

 

_

При тази екскурзия няма никакви ограничения за възрастта на участниците, тоест всички участници могат да се възползват от цената, независимо дали са навършили 55 години и дали са придружени или не от хора, навършили тази възраст.

_

Допълнителни услуги:

_

Екскурзия до Постойна и Любляна

Цена за възрастен: 48 лв.; Цена за дете до 17г. – 48 лв.

Входни такси не са включени в тази цена. Входната такса за пещерата Постойна е около 28 евро на човек. Цената включва транспорт и екскурзовод на български. Сутринта – отпътуване за Любляна (80 км). Пристигане в Любляна. Пешеходна обиколка на Любляна – францисканската църква “Благовещение”, Кметството, Университетът, Тройният мост, катедралата “Св. Николай”, крепостта. Свободно време. Около обяд – отпътуване за пещерата Постойна в Словения (130 км), която се намира до едноименния град и е една от най-посещаваните туристически дестинации в страната. Пещерата е с дължина над 20 километра и е била създадена от река Пивка, която протича в района. Част от маршрута в пещерата се изминава с влакче, което представлява първата пещерна железопътна система в света.

_

Екскурзия до Загреб

Цена за възрастен: 58 лв.; Цена за дете до 17г. – 48 лв.

Входни такси не са включени в тази цена. Цената включва транспорт и екскурзовод на български. Сутринта – отпътуване за Загреб (100 км). Разглеждане на Загреб – старата част – квартала „Градец“, пл. „Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко”, Парламента, Катедралата, квартала „Каптол“. Свободно време.

_

Екскурзия до Бледското езеро

Цена за възрастен: 58 лв.; Цена за дете до 17г. – 48 лв.

Цената включва транспорт и екскурзовод на български. Сутринта – отпътуване за алпийското езеро Блед (130 км). Възможност за разходка с лодка до острова в езерото и посещение на крепостта (цената на билета за лодка, която е около 18 евро, не е включена в цената на екскурзията). Входни такси не са включени в цената.

_

Екскурзия до Грац

Цена за възрастен: 58 лв.; Цена за дете до 17г. – 48 лв.

Цената включва транспорт и екскурзовод на български. Сутринта – отпътуване за Грац (140 км). Престой в Грац. Разходка из старата част на  града и разглеждане на катедралата, пл. „Хауптплац”, моста над река Мур, изкуствения остров Муринзел. По желание – изкачване с фуникуляр по хълма Шлосберг, от който се открива прекрасна гледка към града. Входни такси не са включени в цената.

Допълнителна седалка: 250 лв.

Доплащане, в случай че желаете седалката до Вас в автобуса да остане свободна.

_

 

_

Хотел Zdraviliski dvor**** е един от трите исторически хотела, намиращи се в комплекса Римске Терме. Всяка стая разполага с баня и тоалетна, плазмен телевизор, телефон, минибар, сейф, климатик и интернет връзка. Хотелът предоставя неограничено ползване на комплекса с термална вода, безплатен достъп до фитнес центъра, минерална вода за пиене от термален извор Амалия, анимационна програма.

_

Забележка: При тази екскурзия няма никакви ограничения за възрастта на участниците, тоест всички могат да се възползват от цената, независимо дали са навършили 55 години и дали са придружени или не от хора, навършили тази възраст.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

_