Почивка в Словения в СПА курорт “Римске Терме” от София със закуска и вечеря

pochivka-v-sloveniya-na-polupansion-spa-tsentyr-rimske-terme-2_1508751368
Почивка в Словения в СПА курорт “Римске Терме” от София със закуска и вечеря

Почивка в Словения в СПА курорт “Римске Терме”

с автобус от София


Програмата е петдневна и включва 4 нощувки на полупансион в четиризвездния хотел Zdraviliski dvor**** в спа център Римске Терме в Римске Топлице, неограничено ползване на минералните басейни, СПА центъра и фитнес залата на комплекса, факултативни екскурзии до Любляна и пещерата Постойна, Загреб и езерото Блед.
ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ ЗА 2024г.
5 дни / 4 нощувки СЪС ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ

БЕЗ НОЩНИ ПРЕХОДИ

 

_

Спа центърът Римске Терме се намира в курорта Римске Топлице, в подножието на Юлийските Алпи – едно от най-красивите места в Словения. Това е място за онези, които искат да си починат от напрегнатото ежедневие и да се докоснат до успокояваща природа, здраве, благополучие и релаксация. Още през 39 г.пр.н.е. древните римляни, които разбират за лечебните сили на местните термални извори, построяват първите басейни с топла и студена вода на мястото, на което днес се намира курортът Римске Терме. Изминават векове и изворите стават все по-популярни. Членове на кралските семейства посещават Римскe Терме, вярвайки, че са открили чудотворни лечебни води. Дълго време спа центърът е достъпен само за членовете на висшата класа и за висшите военни офицери. Едва през последните няколко години той е отворен за всеки, който желае да изпита лечебните му сили. Минералната вода на Римске Терме е една от най-богатите и най-изцеляващи в Словения. Доказано е, че тя подпомага лечението на ортопедични проблеми, ревматични заболявания, неврологични разстройства, белодробни, респираторни и стомашно-чревни заболявания. Двата извора в Римске Терме се намират на около 1000 метра под земната повърхност. Водата от извора на Амалия има температура 38.4°C, а водата от Римския  извор е с температура 36.3°C. Природата, сред която се намира спа центърът, кристално чистият въздух и приказният пейзаж на девствените гори също влияят благотворно върху здравето на човека.

_

Хотел Zdraviliski dvor**** e прекрасен хотел, с изключителен СПА център и много богата и вкусна храна на бюфет за закуска и вечеря.

_

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 03:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив; 03:30 ч. – бензиностанция „Шел“ Пазарджик – трансфер до София (за тези, които желаят); 06:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София – Сектор 43. Качването в автобуса започва в 05:30 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Загреб – Римске Топлице (880 км). Вечерта – пристигане в Римске Топлице. Настаняване в хотел Zdraviliski dvor****. Вечеря на бюфет. Нощувка.

_

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за почивка или туристическа програма по желание – целодневна екскурзия до Любляна и пещерата Постойна. Екскурзията е с доплащане 45 лв. за възрастни и 41 лв. за деца до 17 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Входната такса за пещерата Постойна е около 26 евро на човек. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Сутринта – отпътуване за Любляна (80 км). Пристигане в Любляна. Пешеходна обиколка на Любляна – францисканската църква “Благовещение”, Кметството, Университетът, Тройният мост, катедралата “Св. Николай”, крепостта. Свободно време. Около обяд – отпътуване за пещерата Постойна в Словения (130 км), която се намира до едноименния град и е една от най-посещаваните туристически дестинации в страната. Пещерата е с дължина над 20 километра и е била създадена от река Пивка, която протича в района. Част от маршрута в пещерата се изминава с влакче, което представлява първата пещерна железопътна система в света. В късния следобед – завръщане в хотела. Вечеря на бюфет. Нощувка.

_

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за почивка или туристическа програма по желание – полудневна екскурзия до Загреб. Екскурзията е с доплащане 35 лв. за възрастни и 30 лв. за деца до 17 г. и се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Сутринта – отпътуване за Загреб (100 км). Разглеждане на Загреб – старата част – квартала „Градец“, пл. „Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко”, Парламента, Катедралата, квартала „Каптол“. Свободно време. Следобед – завръщане в хотела. Вечеря на бюфет. Нощувка.

_

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за почивка или туристическа програма по желание – полудневна екскурзия до езерото Блед. Екскурзията е с доплащане 35 лв. за възрастни и 30 лв. за деца до 17 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български. Сутринта – отпътуване за алпийското езеро Блед (130 км). Възможност за разходка с лодка до острова в езерото и посещение на крепостта (цената на билета за лодка, която е около 14 евро, не е включена в цената на екскурзията). Следобед – завръщане в хотела. Вечеря на бюфет. Нощувка.

_

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за София. Късно вечерта – пристигане в София на Централна автогара София, сектор 43. Трансфер до „Шел“ Пазарджик и Пловдив. В Пазарджик и Пловдив се пристига в ранните часове на следващия ден.

_

Цени на човек в лв според настаняването: 22.09.2023 – 26.09.2023г.

КАТЕГОРИЯ НАСТАНЯВАНЕ В 3* ИЛИ 4*
цена на възрастен в двойна/тройна стая 848 лв.
цена на човек в индивидуална стая 996 лв.
цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 2 възрастни 738 лв.
цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възрастен 788 лв.

 

_

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС;
 • 4 НОЩУВКИ В ХОТЕЛ ZDRAVILISKI DVOR****;
 • ПОЛУПАНСИОН (БОГАТА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ НА ШВЕДСКА МАСА);
 • НЕОГРАНИЧИНО ПОЛЗВАНЕ НА ПЛУВНИЯ БАСЕЙН С МИНЕРАЛНА ВОДА;
 • НЕОГРАНИЧИНО ПОЛЗВАНЕ НА ФИТНЕС ЦЕНТЪР;ХАЛАТ ЗА БАНЯ И ЧЕХЛИ;
 • ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПИЕНЕ НА МИНЕРАЛНА ВОДА ОТ ИЗВОРА АМАЛИЯ;
 • ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ.

_

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • ОБЕДИ;
 • МЕДИЦИНСКИ И СПА ПРОЦЕДУРИ;
 • ФАКУЛТАТИВНИТЕ ЕКСКУРЗИИ;
 • КУРОРТНА ТАКСА – ОКОЛО 2,5-3 ЕВРО НА ЧОВЕК НА ДЕН;
 • СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗОВОДСКИТЕ УСЛУГИ;
 • РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР;
 • МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
 • ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ“;
 • PCR ИЛИ АНТИГЕННИ ТЕСТОВЕ, В СЛУЧАЙ ЧЕ ТАКИВА СЕ ИЗИСКВАТ;
 • ГОРИВНА И/ИЛИ ИНФЛАЦИОННА ТАКСА, В СЛУЧАЙ ЧЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ ВЪВЕДЕ ТАКАВА.​;

ЗАБЕЛЕЖКА:

ВАЖНО: Пакетната цена не включва курортна такса – 2,50-3 евро на човек на ден – заплаща се на място на рецепцията на хотела.

При тази екскурзия няма никакви ограничения за възрастта на участниците, тоест всички участници могат да се възползват от цената, независимо дали са навършили 55 години и дали са придружени или не от хора, навършили тази възраст.

_

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

_

Екскурзия до Постойна и Любляна

Цена за възрастен: 48 лв.; Цена за дете до 17г. – 41 лв.

Входни такси не са включени в тази цена. Входната такса за пещерата Постойна е около 25 евро на човек. Цената включва транспорт и екскурзовод на български. Сутринта – отпътуване за Любляна (80 км). Пристигане в Любляна. Пешеходна обиколка на Любляна – францисканската църква “Благовещение”, Кметството, Университетът, Тройният мост, катедралата “Св. Николай”, крепостта. Свободно време. Около обяд – отпътуване за пещерата Постойна в Словения (130 км), която се намира до едноименния град и е една от най-посещаваните туристически дестинации в страната. Пещерата е с дължина над 20 километра и е била създадена от река Пивка, която протича в района. Част от маршрута в пещерата се изминава с влакче, което представлява първата пещерна железопътна система в света.

_

Екскурзия до Загреб

Цена за възрастен: 39 лв.; Цена за дете до 17г. – 30 лв.

Входни такси не са включени в тази цена. Цената включва транспорт и екскурзовод на български. Сутринта – отпътуване за Загреб (100 км). Разглеждане на Загреб – старата част – квартала „Градец“, пл. „Бан Йелачич”, пл. „Св. Марко”, Парламента, Катедралата, квартала „Каптол“. Свободно време.

_

Екскурзия до Бледското езеро

Цена за възрастен: 39 лв.; Цена за дете до 17г. – 30 лв.

Цената включва транспорт и екскурзовод на български. Сутринта – отпътуване за алпийското езеро Блед (130 км). Възможност за разходка с лодка до острова в езерото и посещение на крепостта (цената на билета за лодка, която е около 14 евро, не е включена в цената на екскурзията). Входни такси не са включени в цената.

_

Допълнителна седалка: 240 лв.

Доплащане, в случай че желаете седалката до Вас в автобуса да остане свободна.

_

Хотел Zdraviliski dvor**** е един от трите исторически хотела, намиращи се в комплекса Римске Терме. Всяка стая разполага с баня и тоалетна, плазмен телевизор, телефон, минибар, сейф, климатик и интернет връзка. Хотелът предоставя неограничено ползване на комплекса с термална вода, безплатен достъп до фитнес центъра, минерална вода за пиене от термален извор Амалия, анимационна програма.

_

Условия по договора:

Забележка: При тази екскурзия няма никакви ограничения за възрастта на участниците, тоест всички могат да се възползват от цената, независимо дали са навършили 55 години и дали са придружени или не от хора, навършили тази възраст.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

_