Почивка на Охридското езеро с автобус от София 2023

Ohrid
Почивка на Охридското езеро с автобус от София 2023

Почивка на Охридското езеро

с автобус от София

и включени в цената ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ

София – Скопие – Охрид – Заливът на Костите – Манастирът “Свети Наум” – Струга – Калища – Охрид – Вевчани – Бигорският манастир “Св. Йоан Предтеча” – Охрид – Битоля – София

_

 

Дати на заминаване и цени:

04.05.2023 г. – 365 лв. – НЯМА МЕСТА

24.05.2023 г. – 365 лв. – НЯМА МЕСТА

07.06.2023 г. – 365 лв.

09.08.2023 г. – 385 лв.

06.09.2023 г. – 365 лв.

20.09.2023 г. – 365 лв.

11.10.2023 г. – 365 лв.

5 дни / 4 нощувки

със ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Първи ден: София – Скопие – Охрид – ~420 km

Отпътуване от София в 7.30 ч. от ул. “Оборище” (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), 8.00 ч. от автогара “Сердика”, в 8.30 ч. от Студена (бензиностанция “Shell/Mc Donalds” на автомагистрала “Струма”), в 8.50 ч. от Дупница (бензиностанция “OMV”), в 9.30 ч. от Кюстендил по маршрут Крива Паланка – Скопие. Пешеходна разходка в Скопие с местен екскурзовод: площад “Македония” с паметника “Воин на кон”, Каменният мост – символ на града, паметникът на Филип Македонски, старият квартал Вароша – скопската чаршия, църквата “Св. Спас” със саркофага на Гоце Делчев. Свободно време. Отпътуване за Охридската ривиера. Настаняване. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Втори ден: Охрид Закуска. Посещение на Билянините извори. Пешеходна обиколка в Охрид с местен екскурзовод (минимум 2 часа). По желание и предварителна заявка – разходка с корабче по Охридското езеро (ок. 1 час) с прекрасна панорама към стария град на Охрид (осъществява се при подходящи метеорологични условия). Свободно време. Следобед – връщане в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Трети ден: Охрид – Заливът на Костите – Манастирът “Свети Наум” – Струга – Калища – ~90 km Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание:

1) полудневна автобусна екскурзия до Залива на костите и манастира “Св.Наум”. Заливът на костите представлява любопитен археологически обект с музей, посветен на древните хора, живели край водите на езерото преди повече от 4000 години. Манастирът, основан от Свети Наум Преславско-Охридски, е разположен на 27 км южно от Охрид, на брега на Охридското езеро, в местност с неповторима природна красота. Разходка в манастирския комплекс с местен екскурзовод: църквата “Св. Архангели” с гроба на Свети Наум, паркът на охридските извори, църквата “Света Петка”. Свободно време.

2) полудневна екскурзия до град Струга и манастира “Св. Богородица” в Калища. Пешеходна разходка в Струга покрай река Черни Дрин до родната къща на братя Миладинови (разглеждане отвън) и свободно време на стружката чаршия. Посещение на манастира “Св. Богородица”, живописно разположен на брега на Охридското езеро. В манастирската църква се съхранява известната чудотворна икона “Черната Богородица”.

Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Четвърти ден: Охрид – Вевчани – Бигорският манастир “Св. Йоан Предтеча” – Охрид – ~180 km Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание: автобусна екскурзия до Вевчани и Бигорския манастир “Св. Йоан Предтеча”. Вевчани е столицата на хумора в Северна Македония – архитектурен резерват, живописно разположен в подножието на планината Ябланица, северно от Струга. Посещение на Бигорския манастир: разположен на скален масив високо над долината на река Радика, той е един от най-значимите духовни центрове на Македония. Сред многобройните съкровища на манастира са една от най-известните чудотворни икони на Св. Йоан Предтеча, мощехранителниците, донесени от богати македонски търговци от Йерусалим, прекрасните фрески и богато резбованият иконостас на манастирската църква – шедьоври на дебърските майстори. Връщане в Охрид. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Пети ден: Охрид – Битоля – София – ~460 km Закуска. Отпътуване за Битоля. Кратка пешеходна разходка в центъра на града и свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта на автогара “Сердика” и ул. “Оборище” (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“).

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Транспорт с туристически автобус

-4 нощувки със ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ в избраната категория хотел на Охридската ривиера

-Пешеходна разходка в Скопие с местен екскурзовод

-Пешеходна разходка в Охрид с местен екскурзовод

-Посещение на Битоля

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания “Евроинс”

-Водач от България

-При необходимост – PCR тест или друг вид тест, както и изпълнение на административни изисквания във връзка с пътуването от типа “Онлайн регистрация” или “QR код”

 

_

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-Напитки по време на вечерите в хотела

-Разходка с корабче в Охридското езеро

-Полудневна автобусна екскурзия до Залива на костите и манастира “Св. Наум”

-Полудневна автобусна екскурзия до Струга и манастира “Св. Богородица” край Калища

-Автобусна екскурзия до Вевчани и Бигорския манастир

-Входни такси за църквата “Свети Спас” в Скопие (120 MKD), за църквата “Св. Богородица Перивлепта” в Охрид (120 MKD), за църквата “Свети Архангели” в манастира “Св.Наум” (100 MKD), за музея “Залив на костите” (100 MKD), за Бигорския манастир “Св. Йоан Предтеча” (100 MKD)

-Входни такси за музеи и други обекти, посещавани по желание, и градски транспорт

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

-За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

 

_

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

-Разходка с корабче по Охридското езеро (ок. 1 час), при минимум 25 записани туристи – 15 лв.

-Автобусна екскурзия до Залива на костите и манастира “Св. Наум” и обиколка на комплекса с местен екскурзовод (без включена входна такса за манастирската църква и за комплекса Залив на костите), при минимум 14 записани туристи – 22 лв.

-Автобусна екскурзия до Струга и манастира Калища, при минимум 10 записани туристи – 20 лв.

-Автобусна екскурзия до Вевчани и Бигорския манастир, при минимум 20 записани туристи – 45 лв.

-Доплащане за гарантирано настаняване в стая с изглед към езерото (подлежи на потвърждение) – 40 лв.

-Ползване на двойна седалка от един турист –  100 лв.

-Нощувка преди датата на отпътуване в хотел “Хемус” *** на турист в единична стая  – 70 лв.

-Нощувка преди датата на отпътуване в хотел “Хемус” *** на турист в двойна стая – 45 лв.

Места за всички допълнителни екскурзии и услуги се гарантират при резервация и заплащане в офиса!

 

ОТСТЪПКИ:

-Ученици и студенти – 10 лв.

-Деца до 10 год., настанени в стаята на двамата родители – 80 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

-Екскурзията се осъществява при минимум 24 записани туристи!
-За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
-Разходката с корабче по Охридското езеро се провежда при подходящи метеорологични условия.
-За пешеходната разходка в Охрид и посещението на Бигорския манастир се препоръчва носенето на удобни спортни обувки.
-Настаняването по програмата е в хотел по избор на Охридската ривиера. При липса на свободни места в избрания хотел, туристите се настаняват в друг хотел от същата или по-висока категория, без доплащане.
-Валутен курс: 1 евро = 62 македонски денара
-Часово време: България 12 ч.; Северна Македония 11 ч.
-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Примерни хотели за настаняване по програмата:
категория 3*: хотел “Климетица” ***, хотел “Турист” ***, хотел “Пела” ***, хотел “Десарет” ***;
категория 4*: хотелски комплекс “Метропол-Белвю” ****, хотел “Силекс” ****;
категория 5*: хотел “Инекс Олгица” *****.
Хотел “Турист” *** е разположен на брега на Охридското езеро, в подножието на планината Галичица, на 7 км от Охрид. Част е от Езерски комплекс “Метропол-Белвю”. Стаите са оборудвани с телевизор, телефон, хладилник, климатик, баня с душ. Комплексът предлага на гостите си ресторант, барове, безжичен интернет достъп.
Хотел “Климетица” *** е разположен в близост до Охридското езеро, в подножието на планината Галичица, на 4 км южно от Охрид. Стаите са оборудвани с кабелна телевизия, минибар, климатик, баня с душ. Хотелът предлага на гостите си ресторант, лоби бар, безжичен интернет достъп.
Хотелски комплекс “Метропол-Белвю” **** е разположен на брега на Охридското езеро, в подножието на планината Галичица, на 7 км южно от Охрид. Стаите са оборудвани с телевизор, телефон, радио, мини бар, климатик, балкон. Комплексът предлага на гостите си ресторант, лятна тераса, аперитив бар, бар галерия, външен басейн (през лятото), рум сервиз, билярд.
Хотел “Силекс” **** е разположен на брега на Охридското езеро, в подножието на планината Галичица, на 4 км от Охрид. Стаите са оборудвани с телевизор, телефон, мини бар, климатик, балкон. Хотелът предлага на гостите си ресторант, лятна тераса, аперитив бар, басейн на открито, фитнес, салон за масаж.
Настаняването в хотел 5* е в хотел “Инекс Олгица” *****. Хотелът е разположен в една от най-красивите местности по крайбрежието на Охридското езеро, на 3 км южно от Охрид. Околностите му комбинират спокойствието на плаж, ограден от стръмни скали, с прекрасна гледка към цялото крайбрежие и града. Стаите са оборудвани с климатик, мини бар, баня с душ, балкон. Хотелът предлага на гостите си бар, сауна и салон за масаж, спортни игрища.
Места на отпътуване и връщане: Студена – отпътуване от бензиностанция “Shell/McDonald’s”/ Перник – връщане на бензиностанция “Lukoil” (ул. “Юрий Гагарин”, до “Kaufland”); Дупница – отпътуване от бензиностанция “OMV”/ връщане на бензиностанция “ЕКО”; Кюстендил – отпътуване и връщане на бензиностанция “Юг Ойл” на околовръстния път (на разклона за Олтоманци).
_
 
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
_
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.