Лисабон с полет от София 2023

0A3BID
Лисабон с полет от София 2023

Лисабон


Екскурзията включва 3 нощувки със закуски в Лисабон в централно разположен хотел, екскурзоводско обслужване на български език, самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж малка чанта или раница до 10 кг с размери 40х20х25 см и чекиран багаж до 10 кг с размери 55x40x20 см, предварително чекиране и запазени места. Лети се с авиокомпания „Уиз Еър”.

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ: 

05.10.2023 – 08.10.2023 – 1378 лв. НЯМА МЕСТА

12.10.2023 – 15.10.2023 – 1368 лв. – ограничени места

4 дни/ 3 нощувки със закуски

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН: 14:55 ч. – 17:25 ч. полет София – Лисабон. Трансфер. Настаняване в избрания хотел. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон с екскурзовод на български: площад „Рестаурадореш”, площад „Росио”, квартала „Байша”, известните улици в центъра на града:„Аугуста”, „Оуро” и „Прата”, асансьора „Санта Жуста”, Площада на търговията и Триумфалната арка, квартала „Белем“: кулата „Белем“ (отвън), и манастира „Жеронимуш“ (посещение на църквата), включени в Списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, Паметника на откривателите. Свободно време. Следобед по желание – посещение на кварталите „Байро Алто“ и „Алфама“ с доплащане 49 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва пешеходна разходка с екскурзоводско обслужване на български из „Байро Алто“ с панорамната площадка Сау Педро, арабския квартал „Алфама“ с крепостта Свети Георги, катедралата Се и панорамната площадка Слънчевите порти (входните такси, около 10 евро за крепостта и около 5 евро за катедралата, не са включени в пакетната цена на екскурзията и се заплащат на място). Посещението изисква удобни обувки, тъй като като се ходи пеша, а кварталите са разположени на хълм. Екскурзията се организира при минимум 10 участника. Вечерта – възможност за вечеря в традиционен фадо ресторант в Лисабон с доплащане 98 лв. на човек. Цената включва тристепенно меню, напитки и програма с фадо музика на живо. Вечерята се заявява и заплаща в България, а не на място. Придвижването от и до ресторанта е самостоятелно. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Свободен ден. По желание – целодневна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Кашкайш и Ещорил с доплащане 155 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България. Цената включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на български, разходка из центъра на Синтра (лятна резиденция на португалските монарси), разглеждане на двореца Кинта да Регалейра – една от най-впечатляващите забележителности на Синтра (дворецът и параклисът към него са забележителни, но най-интересни са спираловидните кладенци в градината, за които се твърди, че са използвани за тайни масонски ритуали и които превръщат двореца в едно от най-загадъчните места в Европа; входната такса, която е около 8 евро не е включена в пакетната цена и се заплаща на място), посещение на Кабо да Рока (най-западната точка на континентална Европа, предлагаща прекрасна гледка към Атлантическия океан), кратки спирки в Кашкай ш и Ещорил – едни от най-аристократичните европейски курорти в Португалия. Екскурзията се организира при минимум 10 участника. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Закуска. Свободно време. По желание – целодневна екскурзия до Обидуш, Баталя и Назаре с доплащане 170 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Организира се при минимум 10 участника. Цената включва транспорт с автобус и екскурзоводско обслужване на български. Входната такса за манастира в Баталя, около 8 евро, се заплаща на място. Завръщане в Лисабон. 15:00 ч. – трансфер до летището. 18:05 ч. – 23:55 ч. полет Лисабон – София.

ДАТИ И ЦЕНИ:

Цени на човек в лв според настаняването: 12.10.2023 – 15.10.2023

КАТЕГОРИЯ A C D E F G
цена на възрастен в двойна стая 1368 лв. 1410 лв. 1418 лв. 1508 лв.      —      —
цена на човек в индивидуална стая 1591 лв. 1615 лв. 1659 лв. 1713 лв.      —      —
цена на трети възрастен в стая 1368 лв. 1392 лв. 1400 лв. 1508 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 1308 лв. 1350 лв. 1358 лв. 1448 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 1330 лв. 1372 лв. 1380 лв. 1470 лв.      —      —

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

 • Посещение на Байро Алто и Алфама: 59 лв. (Цена за възрастен)

Цената включва пешеходна разходка с екскурзоводско обслужване на български из „Байро Алто“ с панорамната площадка Сау Педро, арабския квартал „Алфама“ с крепостта Свети Георги, катедралата Се и панорамната площадка Слънчевите порти (входните такси, около 10 евро за крепостта и около 5 евро за катедралата, не са включени в пакетната цена на екскурзията и се заплащат на място). Посещението изисква удобни обувки, тъй като като се ходи пеша, а кварталите са разположени на хълм.

 • Екскурзия до Обидуш, Баталя и Назаре: 170 лв. (Цена за възрастен)

Цената включва транспорт с автобус и екскурзоводско обслужване на български. Входната такса за манастира в Баталя, около 8 евро, се заплаща на място.

 • Екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Кашкайш и Ещорил: 175 лв. (Цена за възрастен)

Цената включва транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване на български, разходка изцентъра на Синтра (лятна резиденция на португалските монарси), разглеждане на двореца Кинта да Регалейра – една от най-впечатляващите забележителности на Синтра (дворецът и параклисът към него са забележителни, но най-интересни са спираловидните кладенци в градината, за които се твърди, че са използвани за тайни масонски ритуали и които превръщат двореца в едно от най-загадъчните места в Европа; входната такса, която е около 8 евро не е включена в пакетната цена и се заплаща на място), посещение на Кабо да Рока (най-западната точка на континентална Европа, предлагаща прекрасна гледка към Атлантическия океан), кратки спирки в Кашкайш и Ещорил – едни от най-аристократичните европейски курорти в Португалия.

 • Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки, вместо включения в цената 10 кг багаж :ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА: 70 лв. (Цена за възрастен) Заявява се при записването.
 • Вечеря в традиционен фадо ресторант: 108 лв. (Цена за възрастен) – Цената включва тристепенно меню, напитки и програма с фадо музика на живо.

ХОТЕЛИ:

 • Категория A: Хотел Avenida park***;
 • Категория B: Хотел Miraparque***;
 • Категория C: Хотел Residencial Horizonte***;
 • Категория D: Хотел Nacional***;
 • Категория E: Хотел Florida****;
 • Категория F: Хотел Lisboa****;
 • Категория G: Хотел Marques de Pombal****.

Хотелите са централно разположени, в непосредствена близост до пл. „Маркеш де Помбал”, до парка Едуардо VII, на около 20 мин. пеша от стария град (пл. „Росио”).

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ВАЖНО: При нощувки в Лисабон туристите (без децата под 12 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на 2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 и 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетната цена на екскурзията.

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.