Португалия с дъх на Портвайн и аромат на кафе, полет от София 2024

BIG_Lisbon2_1658498808693
Португалия с дъх на Портвайн и аромат на кафе, полет от София 2024

Португалия с дъх на Портвайни и аромат на кафе, полет от София

София- Мадрид – Саламанка – Транкозо – Линяреш – Регуа – круиз по Доро* – Порто – Гимарайш – Брага – Фатима – Баталя – Обидош – Лисабон – Синтра – Кампо Майор – Мадрид-София

Дати:

26.04.2024г.

27.09.2024г.

8 дни / 7 нощувки със закуски и 2 вечери

Цена от 2298 лв.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – София – Мадрид 

Сборно време на Аерогара София, терминал 2 в 12.30ч. Отпътуване за Мадрид в 10.10ч. Пристигане на летището в Мадрид в 12.40ч. Кратка панорамна обиколка на Мадрид. Трансфер и нощувка в Мадрид.

ВТОРИ ДЕН –  Саламанка – Транкозо – Линяреш

Закуска. Отпътуване за Саламанка – един от най-впечатляващите ренесансови градове в Европа. Пешеходна разходка в центъра на града: централният площад “Пласа Майор”; главният пазар; старата и новата катедрала. Отпътуване за Португалия. Настаняване в района на Серра де Ещрела. Възможност за екскурзия до Транкозо и Линяреш /допълнително заплащане/.  Отпътуване за Транкозо – средновековно градче, обградено с крепостни стени, с каменни къщи и павирани улички. Внушителната Порта дел Рей е главният вход на стария град, построен в знак на почит към крал Диниш, който тук е отпразнувал брака си с Изабела Арагонска. Интерес представлява и еврейският квартал. Отпътуване за Линяреш, град – музей от 12 век.  Разходка по тесните улички, която  ще ви върне назад в историята. Ще видите еврейския квартал и множество къщи в типичния за Португалия стил Мануелино. Линяреш е известен с нетипичните пейзажи на каменни къщи, вкопани или притиснати от огромни канари. Архитектурата на градчето се е преплела с природата по интересен начин – огромните гранитни блокове са използвани вместо стени за изграждане на много от къщите. Посещение на средновековната крепост, кацнала на скала над градчето. Връщане в хотела. Дегустация на сирена и вина от долините на реките Дао и Доро /допълнително заплащане/. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН –  круиз по река Доро * – Порто

Закуска. Отпътуване за долината на река Доро /UNESCO/. Възможност за круиз по река Доро /срещу допълнително заплащане/. По бреговете и терасовидно са разположени лозовите масиви, от които се произвежда прочутото вино Порто /Портвайн/. Круизът включва пътуване с кораб надолу по течението на реката. Обяд и чаша Портвайн на борда. Пристигане на пристанището в Порто в 17.30ч. Разглеждане на втория по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро: историческия център – Стария град /UNESCO/. Ще пресечем реката по моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на ученик на създателя на Айфеловата кула Густав Айфел. Свободно време в стария квартал Рибейра. Настаняване в хотел. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Фатима – Назаре – Баталя – Обидош – Лисабон  

Закуска. Ранно отпътуване към Лисабон по маршрут Фатима – Баталя – Назаре – Обидош – Лисабон. Посещение на Фатима – третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници, посещение на манастира от 14в. в Баталя /UNESCO/, разглеждане и свободно време за обяд в Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия и Обидош – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески датиращи от 13 в от н.е. Настаняване в хотел в Лисабон. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Лисабон

Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Лисабон с  разглеждане на: площад Росио, най-стария квартал на Лисабон – Алфама, площад Праса де Комерсио, кулата Белейм, паметника на Откривателите, манастира Жеронимош. Свободно време в столицата на Португалия. По желание Фадо вечер в типичен ресторант. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Синтра* – Кампо Майор* 

Закуска. По желание екскурзия до Синтра /допълнително заплащане/. Възможност за посещение на Паласио Насионал – двореца е бил официална резиденция на кралското семейство до началото на 20в., Кинта де Регалейра /UNESCO/ – загадъчен романтичен замък с отлично поддържан парк с езера, пещери, извори, фонтани. Една от най-големите атракции е обърнатата кула, която е вкопана на дълбочина 27м под земята, а по спираловидно стълбище се слиза до най-ниското. Мистичната кула се свързва с алхимични и масонски ритуали или посещение на величествения замък Пена, построен през 19в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски. Връщане в Лисабон. Отпътуване за Кампо Майор. Посещение на научен център за кафе и интерактивен музей, с дейности за всички възрасти, които помагат да се научи повече за произхода на кафето и неговата трансформация, докато стигне до нас. Възможност за дегустация на различни сортове кафе /допълнително заплащане/. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН -Кампо Майор – Мадрид

Закуска. Отпътуване за Мадрид. Настаняване в хотел. Възможност за полудневна екскурзия до Толедо с архитектура смесица от християнска, мавърска и еврейска култура. Възможност за посещение на готическата катедралата от 13 в. и църквата “Санто Томе” с шедьовъра на Ел Греко “Погребението на граф Оргас” /допълнително заплащане/. Връщане в хотела. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Кампо Майор – Мадрид – София

Закуска. Трансфер до летището. Полет до София в 13.30ч Пристигане на аерогара София в 17.50ч

  

Възрастен в двойна стая Трети възрастен Дете 7-12г. с двама възрастни Единична стая
Цени: 2298 лв. 2188 лв. 1798 лв. 2620 лв.

 –

                                       

Цената включва: 

-самолетен билет София – Мадрид – София с АК България Еър

-един брой ръчен до 8 кг

-един брой чекиран багаж до 23 кг

-транспорт с лицензиран за международни превози автобус

-2 нощувки със закуски в хотел 3* в Мадрид

-1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в района на Селорико да Бейра

-1 нощувка със закуска в хотел 3* в Порто

-2 нощувки със закуски в хотел 3* в Лисабон

-1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в района Кампо Майор

-екскурзовод по време на цялото пътуване

-медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10000 евро и включено КОВИД покритие на ЗД «Евроинс»

Цената не включва:

-Входни такси и билети за обектите по време на допълнителните екскурзии, както и за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;

-Курортна такса – 1 евро – 3 евро/ден/човек, заплаща се на място на рецепция във всеки хотел
-Слушалки по време на туровете в Лисабон и Порто – 8 EUR на човек за двата дни (задължително се заплащат на място на екскурзовода; деца до 6 години не ползват слушалки и не се таксуват)
-Градски и местен транспорт;
-Разходи от личен характер;
-Такса обслужване за шофьора (2 EUR на турист на ден – заплаща се задължително на място)
-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
-За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
-PCR тест или друг вид тест за влизане на територията на Испания и Португалия

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

• Транкозо и Линяреш – 90 лв.

• Синтра – 90 лв.

• Толедо – 90 лв.

• Пакет от 3 екскурзии – 250 лв.

• Круиз по река Доро с включен обяд – 190 лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

-Офертата важи при минимум 30 туристи, допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 туристи

-При недостиг на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването

-Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите

-Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

-Необходими документи за пътуване – лична карта, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия родител

-Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни

-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

-Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“

-Застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно

-Заболяване на клиента или негов близък роднина

-Застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63г.

Начин на плащане:

-Депозит – 30% при резервация

-Доплащане до 100% – 21 дни преди отпътуване

-Плащането може да се извърши по банков път или в брой, с кредитна или дебитна карта в офиса на ТУРОПЕРАТОРА или при оторизираните му агенти.

Срокове за анулации и неустойки:

-от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист.

-от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване – 100% от внесения депозит.

-от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване – 75% от общата цена на туристическия пакет;

-под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета – 100% от общата цена на туристическия пакет

-Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.

-застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.