Португалия с дъх на Портвайн и аромат на кафе, полет от София 2023

BIG_Lisbon2_1658498808693
Португалия с дъх на Портвайн и аромат на кафе, полет от София 2023

Португалия с дъх на Портвайни и аромат на кафе, полет от София 2023

София- Мадрид – Саламанка – Транкозо – Линяреш – Регуа – круиз по Доро* – Порто – Гимарайш – Брага – Фатима – Баталя – Обидош – Лисабон – Синтра – Кампо Майор – Мадрид-София

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

27.04.2023 г. – 04.05.2023 г. – последни 2 места

28.09.2023 г. – 05.10.2023 г.

Цена: 1 780лв

8 дни / 7 нощувки със закуски

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – София – Мадрид  Сборно време на Аерогара София, терминал 2 в 12.30ч. Отпътуване за Мадрид в 14.50ч. Пристигане на летището в Мадрид в 17.25ч. Кратка панорамна обиколка на Мадрид. Трансфер и нощувка в Мадрид.

ВТОРИ ДЕН –  Саламанка – Транкозо – Линяреш Закуска. Отпътуване за Саламанка – един от най-впечатляващите ренесансови градове в Европа. Пешеходна разходка в центъра на града: централният площад “Пласа Майор”; главният пазар; старата и новата катедрала. Отпътуване за Португалия. Настаняване в района на Серра де Ещрела. Възможност за екскурзия до Транкозо и Линяреш /допълнително заплащане/.  Отпътуване за Транкозо – средновековно градче, обградено с крепостни стени, с каменни къщи и павирани улички. Внушителната Порта дел Рей е главният вход на стария град, построен в знак на почит към крал Диниш, който тук е отпразнувал брака си с Изабела Арагонска. Интерес представлява и еврейският квартал. Отпътуване за Линяреш, град – музей от 12 век.  Разходка по тесните улички, която  ще ви върне назад в историята. Ще видите еврейския квартал и множество къщи в типичния за Португалия стил Мануелино. Линяреш е известен с нетипичните пейзажи на каменни къщи, вкопани или притиснати от огромни канари. Архитектурата на градчето се е преплела с природата по интересен начин – огромните гранитни блокове са използвани вместо стени за изграждане на много от къщите. Посещение на средновековната крепост, кацнала на скала над градчето. Връщане в хотела. Дегустация на сирена и вина от долините на реките Дао и Доро /допълнително заплащане/. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН –  круиз по река Доро * – Порто Закуска. Отпътуване за долината на река Доро /UNESCO/. Възможност за круиз по река Доро /срещу допълнително заплащане/. По бреговете и терасовидно са разположени лозовите масиви, от които се произвежда прочутото вино Порто /Портвайн/. Круизът включва пътуване с кораб надолу по течението на реката. Обяд и чаша Портвайн на борда. Пристигане на пристанището в Порто в 17.30ч. Разглеждане на втория по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро: историческия център – Стария град /UNESCO/. Ще пресечем реката по моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на ученик на създателя на Айфеловата кула Густав Айфел. Свободно време в стария квартал Рибейра. Настаняване в хотел. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Гимарайш – Бон Жезус ду Монте – Брага * Закуска. По желание еднодневна екскурзия до  Гимарайш – Бон Жезус ду Монте – Брага /допълнително заплащане/. Отпътуване за първата Португалска столица – Гимарайш. Тук е мястото, където Алфонсо Енрикеш се провъзгласява за крал на Португалия през 1139г. Градът е популярен с добре запазения си ранно–средновековен исторически център /UNESCO/ и малки улички, които подканят да се разходите по тях. Отпътуване за бароковата базилика Бон Жезус де Монте, намираща се на върха на хълм, недалеч от Брага. Интерес представлява впечатляващото двойно бароково стълбище – „Виа Сакра” с денивелация от 116м. Площадките на Виа Сакра впечатляват с интересни градини, малки параклиси, скулптури, и алегорични фонтани. Първият фонтан символизира раните на Христос, следващите пет сетивата, и последните три добродетелите. Разглеждане на средновековна Брага – често наричана „религиозната столица” на Португалия, заради големия брой църкви и катедрали. Градът е основан през 300 г пр.н.е от келтите, бил е административен център при Римската Империя и епископски център през Средновековието.  Разглеждане на историческия център: Катедралата в различни архитектурни стилове от 12в /UNESCO/, Епископския дворец, Праса де Република, сградата на Общината и др. Връщане в Порто. Свободно време в Порто. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Фатима – Назаре – Баталя – Обидош – Лисабон   Закуска. Ранно отпътуване към Лисабон по маршрут Фатима – Баталя – Назаре – Обидош – Лисабон. Посещение на Фатима – третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници, посещение на манастира от 14в. в Баталя /UNESCO/, разглеждане и свободно време за обяд в Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия и Обидош – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески датиращи от 13 в от н.е., разглеждане на замъка в Обидош. Настаняване в хотел в Лисабон. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Лисабон Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Лисабон с  разглеждане на: площад Росио, най-стария квартал на Лисабон – Алфама, площад Праса де Комерсио, кулата Белейм, паметника на Откривателите, манастира Жеронимош. Свободно време в столицата на Португалия. По желание Фадо вечер в типичен ресторант. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Синтра* – Кампо Майор*  Закуска. По желание екскурзия до Синтра /допълнително заплащане/. Възможност за посещение на Паласио Насионал – двореца е бил официална резиденция на кралското семейство до началото на 20в., Кинта де Регалейра /UNESCO/ – загадъчен романтичен замък с отлично поддържан парк с езера, пещери, извори, фонтани. Една от най-големите атракции е обърнатата кула, която е вкопана на дълбочина 27м под земята, а по спираловидно стълбище се слиза до най-ниското. Мистичната кула се свързва с алхимични и масонски ритуали или посещение на величествения замък Пена, построен през 19в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски. Връщане в Лисабон. Отпътуване за Кампо Майор. Посещение на научен център за кафе и интерактивен музей, с дейности за всички възрасти, които помагат да се научи повече за произхода на кафето и неговата трансформация, докато стигне до нас. Възможност за дегустация на различни сортове кафе /допълнително заплащане/. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Кампо Майор – Мадрид – София Закуска. Отпътуване за Мадрид. Свободно време в Мадрид. Трансфер до летището. Полет до София в 18.15ч Пристигане на аерогара София в 22.30ч

                                                               

                                                                        Възрастен

                                                                  в двойна стая

Трети

възрастен

Дете 7-12г. с двама възрастни
Цени при ранни записвания 1668 лв. 1598 лв. 1298 лв.
Цени след ранни записвания 1780 лв. 1680 лв. 1298 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

-Самолетен билет София – Мадрид – София

-Един брой ръчен багаж до 8 кг

-Транспорт с лицензиран за международни превози автобус

-1 нощувка със закуска в в хотел 3* в Мадрид

-1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в района на Серра де Ещрела

-2 нощувки със закуски в хотел 3* в Порто

-2 нощувки със закуски в хотел 3* в Лисабон

-1 нощувка със закуска в хотел 3* в района Кампо Майор

-1 нощувка със закуска в хотел 3* в Асторга

-Екскурзовод по време на цялото пътуване

-Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10000 евро и включено КОВИД покритие

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-Един брой чекиран багаж на самолета не надвишаващ 20 кг – 80 лв /подлежи на препотвърждение при издаване на билета/

-Входни такси и билети за обектите по време на допълнителните екскурзии, както и за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;

-Курортна такса – 1 евро – 3 евро/ден/човек, заплаща се на място на рецепция във всеки хотел

-Слушалки по време на туровете в Лисабон и Порто – 6 EUR на човек за двата дни (задължително се заплащат на място на екскурзовода; деца до 6 години не ползват слушалки и не се таксуват)

-Градски и местен транспорт;

-Разходи от личен характер;

-Такса обслужване за шофьора (2 EUR на турист на ден – заплаща се задължително на място)

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

-За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

-PCR тест или друг вид тест за влизане на територията на Испания и Португалия

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

-Транкозо и Линяреш – 38 EUR

-Синтра – 38 EUR

-Брага и Гимарайш – 38 EUR

-Пакет от 3 екскурзии – 100 EUR

-Круиз по река Доро с включен обяд – 75 EUR-

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

-Офертата важи при минимум 30 туристи, допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 туристи

-При недостиг на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването

-Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите

-Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

-Необходими документи за пътуване – лична карта, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия родител

-Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни

-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

-Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“

-Застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно

-Заболяване на клиента или негов близък роднина

-Застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63г.

Начин на плащане:

-Депозит – 30% при резервация

-Доплащане до 100% – 21 дни преди отпътуване

-Плащането може да се извърши по банков път или в брой, с кредитна или дебитна карта в офиса на ТУРОПЕРАТОРА или при оторизираните му агенти.

Срокове за анулации и неустойки:

-от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист.

-от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване – 100% от внесения депозит.

-от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване – 75% от общата цена на туристическия пакет;

-под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета – 100% от общата цена на туристическия пакет

-Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.

-застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.