Прага – градът на 100-те кули, автобус от София 2024

Praga-2
Прага – градът на 100-те кули, автобус от София 2024

Прага – градът на 100-те кули


София – Будапеща – Бърно – Прага – Велке Поповице – Прага – Замъкът “Хлубока” – Чески Крумлов – Прага – София

Прага – един от най-красивите градове в Европа, сякаш излязъл от приказка, съчетал в себе си впечатляваща история и неповторим дух на съвремието!

 

Специални цени с включена отстъпка по кампания “Черен петък”: 10 % отстъпка при 100 % плащане, 5 % отстъпка при 50 % депозит! Срок на валидност на кампанията – от 10.11 до 03.12.2023 г. или до изчерпване на промоционалните места! Посочените промоционални цени са калкулирани с максималната отстъпка и са валидни само при пълно плащане! Тези отстъпки важат САМО за НОВИ резервации, при плащане до 48 часа след направата на резервация и не могат да се комбинират с други отстъпки! Промоционалните цени важат САМО за посочените дати!

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

02.04.2024 г.  /  01.05.2024 г.

11.06.2024 г.  /  09.07.2024 г.

13.08.2024 г.  /  03.09.2024 г.

18.09.2024 г.  /  15.10.2024 г.

19.11.2024 г.

6 дни/ 4 нощувки със закуски

Цена от 530 лв. 

в зависимост от датата на отпътуване

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН  – София – Будапеща ~760 km

Отпътуване от София в 7.00 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“)”, в 7.30 ч. от автогара “Сердика” по маршрут Белград – Будапеща. Настаняване в района на Будапеща вечерта. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Будапеща – Бърно – Прага ~530 km

Закуска. Отпътуване за Чехия сутринта. Пешеходна разходка в Бърно – вторият по големина град в страната – Денисовите градини, от където се открива прекрасна панорамна гледка; катедралата Св. св. Петър и Павел – едно от най-значимите и свещени места в Моравия; Средновековният зеленчуков пазар, известен със статуята на Моцарт, който живее за кратко в града през 18 век; Старото кметство; Площадът на свободата, астрономическият часовник и чумната колона; средновековните църкви “Св.Якуб”, “Св.Ян” и “Св. Томаш”. Свободно време. Отпътуване за Прага. Пристигане в чешката столица вечерта. Настаняване. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Прага – Велке Поповице – Прага ~60 km

Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 ½ ч.): Храдчани (Пражки храд) – най-важният символ на Бохемия и седалище на чешкия президент, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедралa “Свети Вит”, Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна с бароковата църква от 18 в. “Свети Николай”; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место – старият градски площад с кметството и световноизвестния часовник от 15 в., издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. На обяд отпътуване за Велке Поповице за посещение на пивоварната „Козел” и дегустация на бира (входната такса се заплаща индивидуално на място). Връщане в Прага вечерта. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Прага – Замъкът “Хлубока” – Чески Крумлов ~360 km

Закуска. Свободно време в Прага (необходимо е ползване на градски транспорт) или по желание еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до замъка “Хлубока” – един от най-красивите чешки замъци с изключителна колекция на готическо и съвременно изкуство. Разглеждане на дворцовите зали с екскурзовод (входната такса се заплаща индивидуално на място). Пешеходна разходка в Чески Крумлов – град, запазил своя средновековен облик, известен с втория по големина дворцов комплекс след Пражкия замък, включен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Отпътуване към Прага. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Прага – София ~1260 km

Закуска. Напускане на хотела. Свободно време в центъра на Прага (необходимо е ползване на градски транспорт). По желание и предварителна заявка – разходка с корабче по река Вълтава. Отпътуване за България в 17.00 ч.

ШЕСТИ ДЕН – София

Пристигане в София на бензиностанция “Lukоil” (Западен парк, бул. “Сливница” – до Орион), автогара “Сердика” и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) около обяд.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

-1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Будапеща

-3 нощувки със закуски в хотел *** в Прага

-Пешеходна разходка в Бърно

-Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Прага

-Полудневна екскурзия до Велке Поповице за посещение на пивоварна “Козел” с местен екскурзовод (входната такса се заплаща допълнително)

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания “Евроинс АД”

-Водач-екскурзовод от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-Еднодневна екскурзия до замъка “Хлубока” и Чески Крумлов

-Разходка с корабче по р. Вълтава

-Входна такса за замъка “Хлубока” (240 CZK)

-Входна такса за пивоварна “Козел” (170 CZK)

-Ползване на слушалки: пешеходна разходка в Прага (3 EUR); еднодневна екскурзия до замъка “Хлубока” и Чески Крумлов (3 ЕUR ) – заплащат се на място

-Входни такси за Музея на Алфонс Муха (300 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (260 CZK) в Прага

-Комбиниран билет за катедралата “Св. Вит”, Стария кралски дворец, църквата “Св. Георги”, Златната уличка с кулата “Далиборка” (250 CZK, за деца до 16 г. – 125 CZK)

-Градски транспорт: 32 CZK (еднопосочен билет), 110 CZK (карта за 24 часа)

-Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

-Разходи от личен характер

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

-За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

– Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

-PCR тест на специална цена в лаборатории “Рамус” преди отпътуване на турист  – 40 лв.

-Еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до замъка “Хлубока” и Чески Крумлов (без включена входна такса за замъка “Хлубока” – заплаща се индивидуално на място), при минимум 16 туристи  – за възрастни от 12 г. – 85 лв., за деца  от 2 г. до 11 г. – 65 лв.

-Разходка с корабче по р. Вълтава (продължителност 1 час), при минимум 15 туристи – 30 лв.

-Ползване на двойна седалка от един турист – 235 лв.

-Такса гориво (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава) – 54 лв.

-Нощувка преди датата на отпътуване от екскурзията в хотел “Хемус” ***, на турист на вечер в двойна стая – 45 лв.

-Нощувка преди датата на отпътуване от екскурзията в хотел “Хемус” ***, на турист на вечер в единична стая – 70 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

НАСТАНЯВАНЕ:

Двойна стая със спалня – включено в цената

Двойна стая с отделни легла – включено в цената

Двойна стая за комбиниране – включено в цената

Допълнително легло в двойна стая – включено в цената

Единична стая – доплащане 209 лв.

 

ОТСТЪПКИ:

Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители – 33 лв.

Ученици и студенти (до 25 г.)  – 14 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

-За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

-1 EUR = 25 CZK

-Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

-Traveller BeFlex – 10% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на датата на пътуване по същата програма или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация – в сайта на агенцията, каталог “Пътувай безгрижно`2018” или вашия туристически агент.

-Traveller MultiFlex – 20% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на програмата или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация – в сайта на агенцията, каталог “Пътувай безгрижно`2018” или вашия туристически агент.

-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.