Предколеден речен круиз по Дунав до Виена, Будапеща и Братислава с MS Princess Isabella, 12-16.12.24

ms-princess-isabella-24-
Предколеден речен круиз по Дунав до Виена, Будапеща и Братислава с MS Princess Isabella, 12-16.12.24

Предколеден речен круиз по Дунав до Виена, Будапеща и Братислава с MS Princess Isabella


Най-прекрасното време за пътуване из Европа е периодът на коледните базари, когато площадите са се превърнали в приказни картини. В малките павилиони се предлагат джинджифилови сладки, коледни играчки и греяно вино. Забавленията за деца и възрастни са многобройни. Атмосферата е магическа. Пътешествието по Дунав на борда на нашия уютен кораб ще допринесе за едно изключително преживяване.

12-16.12.2024

5 дни / 4 нощувки със 

закуска, обяд и вечеря с включени напитки

Цена от 1865 лв.

в зависимост от избора на каюта

Програма:

Първи ден 12.12.2024 Виена

Полет София – Виена /12.35 – 13.10/. Трансфер и настаняване на круизния кораб. Преди вечеря на борда ще ни посрещнат с коктейл за добре дошли.

Втори ден 13.12.2024 Виена

Сутринта ви предлагаме да разгледате Виена и най-красивите сгради, разположени по Ринга – операта, кметството, парламента, паметника на Мария Терезия. Пешеходна разходка по Кертнер Щрасе, двореца Хофбург /отвън/, Колоната на чумата, катедралата Свети Стефан. Ще имаме и време, за да посетим коледния базар. Корабът отплава в 17.00 ч. за Унгария.

Трети ден 14.12.2024 Будапеща

Днес имаме цял ден на разположение в Будапеща. Престоят ни ще е между 09.00 и 18.00 ч. Сутринта ще се разходим из Рибарските бастиони и църквата Свети Матиаш, после ще видим красивата сграда на Парламента и Площада на героите. След обяд на борда ви предлагаме да посетите коледния базар и да дегустирате прочутите унгарски вина. Корабът отплава в 18.00 ч.

Четвърти ден 15.12.2024 Братислава

Престоят в града ще е между 12.00 и 20.00 ч. Очаква ни пешеходна разходка из малките улички на средновековния град. Ще видим катедралата Св.Мартин, портата Михаил от 14 век, старото кметство, Архиепископския дворец. После ще имаме свободно време за посещение на коледния базар. Вечерта отплаваме обратно към Австрия.

Пети ден 16.12.2024 Виена

Отново сме във Виена. След закуска нашият круиз приключва. Може да дойдете с нас на екскурзия до двореца Шонбрун или да се разходите сами из Виена. В 18.30 ч. трансфер до летището за полет Виена – София /21.25 – 23.55/.

Цени:

Палуба На човек в двойна каюта Единична каюта Дете до 11.99 г.
Основна палуба 1865 лв. 2355 лв. 1565 лв.
Средна палуба 2125 лв. 3165 лв. 1750 лв.
Горна палуба 2255 лв. 3375 лв. 1860 лв.

Детето ползва отстъпка като втори човек в каюта. Няма тройни каюти.

 

Цената включва:

 • ♦ Самолетни билети с Австрийски авиолинии с 8 кг ръчен багаж с размери 55х40х23см + чанта с размери 40х30х10 см.;
 • ♦ Трансфери летище – кораб – летище;
 • ♦ 4 нощувки в двойна каюта;
 • ♦ 4 закуски, 3 обяда, 4 вечери;
 • ♦ Напитки от 09.30 до 24.00 ч. в ресторанта и бара – вино, бира, безалкохолни напитки, сокове, минерална вода, чай, кафе. Напитките се сервират на чаша.
 • ♦ Следобедно кафе със сладки или вечерен снак в зависимост от програмата;
 • ♦ Пристанищни такси;
 • ♦ Жива музика в бара;
 • ♦ Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със Евроинс;
 • ♦ Слушалки по време на екскурзиите;
 • ♦ Тур мениджър по време на круиза на български език.

Цената не включва:

 • ♦ Допълнителни екскурзии;
 • ♦ Интернет;
 • ♦ 23 кг. чекиран багаж – 80 лв. в посока;
 • ♦ Сервизно обслужване към персонала – препоръчителна сума 10 евро на човек, на ден за персонала и 3 евро за круиз директора – заплащат се на място в края на круиза;
 • ♦ Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 12 лв.
 • ♦ Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 34 лв.
 • ♦ Застраховка Отмяна на пътуване.
 • ♦ Промяна на име по-малко от 60 дни преди началото на круиза – 100 лв.
 • ♦ Избор на конкретен номер каюта / според наличните / – 150 лв. на каюта.
 • ♦ Избор на седалка в самолета (авиокомпаниите ги разпределят на случаен принцип) – цена на запитване

 

Допълнителни екскурзии / провеждат се с превод на български:

♦ Виена – автобусна и пешеходна обиколка, около 4.30 ч. – 115 лв.

♦ Виена – екскурзия до двореца Шонбрун – 150 лв.

♦ Братислава – пешеходна обиколка, около 2.00 ч. – 40 лв.

♦ Будапеща – автобусна и пешеходна обиколка, около 3.00 ч. – 98 лв.

⇒ Цените на екскурзиите са валидни при минимум 20 записани.

⇒ Цените на екскурзиите са валидни до 60 дни преди отплаване и при наличие на свободни места. След това са възможни промени.

⇒ Записване на място само при наличност на свободни места.

 

Нашият кораб MS PRINCESS ISABELLA Корабът е реновиран през 2011 г. MS Princess Isabella разполага с 4 дека и капацитет 170 души.

Най-горната четвърта палуба е открита с шезлонги, бар и фитнес зона.

На трета палуба са разположени както каюти, така и панорамен ресторант, библиотека, лондж и капитански клуб. Тук се намира и рецепцията на борда.

На втора и на първа палуба се намират останалите каюти.

Настаняване:

На долна и средна палуба има каюти с прозорец, който не се отваря. На средна и горна палуба са разположени каюти с големи френски прозорци, които се отварят (плъзгащи се). Каютите са около 14 кв. м. и са оборудвани с климатик, телевизор, телефон, сешоар, сейф. Суитите са около 21 кв. м. и имат още минибар и кафемашина.

Условия:

⇒ Цената на круиза е валидна при 25 платили.

⇒ Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 20 дни преди датата на отпътуване.

⇒ Възможно е да има промяна в летищните и пристанищните такси. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията.

⇒ Възможна е промяна в полетното разписание.

⇒ За пътуване е необходим международен паспорт или лична карта.

⇒ Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на

пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.

⇒ Агенцията предлага допълнителна застраховка Отмяна на пътуване.

Горивни такси:

Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията и круизната компания могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 20 дни преди датата на заминаване.

Резервации:

⇒ При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.

⇒ Пълно плащане 60 дни преди датата на отпътуване.

Климатични промени:

Туроператорът и круизната компания ще положат всички усилия да изпълнят цялата публикуваната програма. Въпреки това е възможно да настъпят промени в предварително обявения маршрут, които могат да се дължат на промени на нивото на водата в реката, работата на шлюзовете или метеорологични условия.

В случай че капитанът на кораба прецени, че условията за плаване не са безопасни за пътниците, той може да вземе решение за промяна на маршрута, оставане или напускане на пристанище, ако се наложи и настаняване в хотел на брега. Подобно решение може да бъде взето с оглед осигуряване на максимална сигурност за пасажерите. Това не предполага връщане на суми, платени за пътуването.

Закъснение на клиент:

Часовете на отпътуване на кораба са точно определени в програмата на круиза. Корабната компания няма ангажимент да изчаква закъснели пасажери.

Екскурзии:

Предложените допълнителни екскурзии се заявяват и потвърждават от България. За тяхното осъществяване е необходим минимален брой от 20 души. В случай че той не е достигнат Туроператорът може да откаже да осъществи предложените екскурзии, като ще възстанови заплатените за тях суми.

В случай че метеорологичните условия наложат промяна в маршрута, това може да засегне и планираните екскурзии на брега. При невъзможност за изпълнение на част от тях, Туроператорът ще предложи алтернативна програма. Екскурзиите се провеждат с превод на български език.

Храна:

На кораба се сервира обяд и вечеря на меню. Клиентът може да избере основно блюдо от предложения избор за деня. Ресторантът не сервира ала карт. В случай че клиента има хранителни алергии или спазва определен хранителен режим е необходимо да уведоми Туроператора при подписването на договора. Круизната компания ще се постарае да се съобрази с изискванията, доколкото е възможно, но не гарантира, че ще може да ги удовлетвори напълно. Часовете за хранене на борда да фиксирани. Извън тях на борда не се сервира храна.

Мобилни телефони и телевизия

Мобилните телефони и телевизорите могат да изгубят връзка при преминаването на шлюзовете и в отделни участъци на реката.

Сервизно обслужване

На круизните кораби е обичайно да се остави сума за сервизно обслужване в края на програмата. На борда има много хора, които не виждате, но те се грижат за вашия комфорт по време на цялото пътуване. Последния ден ще получите плик във вашата кабина, моля поставете желаната сума в него и го оставете на рецепцията. Тези пари се разпределят между целия екипаж. Препоръчителна сума – 10 евро на човек, на ден за персонала и 3 евро за круиз директора