Речен круиз по Рейн – 2020 – Швейцария, Франция, Германия, Холандия

Crucebelle
Речен круиз по Рейн – 2020 – Швейцария, Франция, Германия, Холандия

Речен круиз по Рейн – май 2020

Швейцария, Франция, Германия, Холандия

14.05.2020, 8 дни / 7 нощувки

С новия ни круиз по Рейн през пролетта ще посетим едни от най-красивите и интересни градове в Швейцария, Франция, Германия, Холандия – вижте забележителностите в Базел, Страсбург, Майнхайм, Хайделберг, Майнц, Рюдесхайм и Кобленц, Кьолн и Амстердам.

_

Програма

1 ден /14.05.2020/ Базел

Настаняване на круизния кораб след 16.00ч.

_

2 ден /15.05.2020/ Базел

Днес сме в Базел до 19.00 ч. и ви предлагаме да се включите в екскурзия из историческия център. Ще видим градския пейзаж, съчетал в себе си сгради от 15 век и съвременни здания, дело на известни архитекти. След автобусната обиколка ще прекосим пеша стария град чак до кметството, катедралата и пазарния площад. Връщане на борда за обяд. После ще имате свободно време. Може да се върнете в града за шопинг и не пропускайте да опитате от топящия се в устата швейцарски шоколад, който се предлага в множеството малки магазинчета, с различни пълнежи и аромати. Отплаваме в 19.00 ч. и на борда ни очаква коктейл и вечеря за добре дошли.

_

3 ден /16.05.2020/ Страсбург

Пристигане в Страсбург около 08.00 ч. и престой до 23.30 ч. Сутринта ни очаква екскурзия из града, която ще ви завладее напълно. Особено впечатляващ е старинният район с канали и покрити мостове, наречен „Малката Франция“. Тук се е запазила традиционната архитектура, характерна за Елзас. Ще видим и перлата на европейската готика – катедралата Нотр Дам, най-високата сграда в Средновековна Европа. Старият град е включен в листата на ЮНЕСКО, а в новата част ще видим Съвета на Европа, Европейския парламент, Съда за правата на човека. Може да се върнете на борда за обяд или да останете в града и да опитате прочутата елзаска кухня, а после да се впуснете в шопинг или да се разходите с лодка из каналите на стария град.

_

4 ден /17.05.2020/ Манхайм / Хайделберг – Майнц

Тази сутрин ще бъдем в Манхайм от 8.00 до 13.30 ч. Може да се разходите из града или да се включите в екскурзия до университетския Хайделберг. Разположен само на 20 км. от Манхайм, Хайделберг често е наричан столица на Романтизма, защото през 19 век в него са творили Гьоте и Шуман. Ще посетим замъка над Хайделберг, един от най-старите в Германия. Дострояван през различни епохи, той е носител и на различни архитектурни стилове – немски Барок, Готика и Ренесанс. В миналото в него се е намирала и първата аптека в света, на чието място днес има малък музей, където могат да се видят средновековни хирургически инструменти, аптекарски везни и други интересни предмети. Ще видим огромната винена бъчва в мазето, слънчевия часовник със зодиакални знаци и различни скулптури от епохата на възраждането. След това ще може да се разходим из старата част на Хайделберг, която впечатлява с красиви исторически сгради, църкви, площади, както и с най-стария университет в Германия от 14 век. Връщане на борда за обяд и отплаване за Майнц, където ще пристигнем около 17.30 ч. Организирана е пешеходна обиколка, по време на която ще видим Стария град с неговата средновековна катедрала, патрицианските къщи, тесните павирани улички и красиви площади, отразяващи вълнуващата му история. На техния фон днес контрастират модерната сграда на кметството, дело на датския архитект Аре Якобсен, построена през 1971 г., и търговския център Am Brand. Някога столица на римската провинция Германия, Майнц е запазил сгради, които напомнят славното му минало. Тук през 15 век Йоханен Гутенберг създава първата печатна преса, с което променя историята завинаги. Корабът ни ще нощува в Майнц.

_

5 ден /18.05.2020/ Рюдесхайм – Кобленц

След кратък сутрешен круиз ще се отзовем в Рюдесхайм, където ще останем от 8.00 до 12.00 ч. Градчето се намира в един от известните винени райони на страната, като винената традиция тук е започната още от римляните. Центърът е запазил къщи от Средновековието, а главната 144 метра дълга улица „Дроселгасе“ е магнит за посетителите с множеството барове и таверни. Пъстрото немско градче посреща над 3 милиона гости всяка година. По време на обяда ни на борда ще се наслаждаваме на красивата панорама, докато пристигнем в Кобленц в 16.00 ч.

Кобленц е един от най-старите градове в Германия, създаден от римляните преди 2000 г., и красиво разположен при сливането на реките Рейн и Мозел. В дългата си история, той често е бил цел на чужди завоеватели, оставили тук своя отпечатък. Пешеходната разходка из старинните романтични улички ще ни срещне с едни от най-старите църкви в Германия, запазените търговски къщи, сградата на кметството от 17 век. После ще имате свободно време, отплаваме в 21.00 ч.

_

6 ден /19.05.2020/ Кьолн

Днес сме в Кьолн от 8.00 до 18.00 ч. Може да се разходите сами из града или да се включите в екскурзия из историческия център, където се намират средновековната сграда на Кметството, останки от римския период на Колония Агрипенсис, красиви романски църкви, както и известната Кьолнска катедрала, строена в период от 600 г. Ще научим и историята на дома, в който се създава прочутата Кьолнска вода или О`де колон. Отплавайки за Холандия на борда ще бъде организирна прощална капитанска вечеря.

_

7 ден /20.05.2020/ Амстердам

Около 11.00 ч. ще пристигнем в последната точка на нашия маршрут. Амстердам е градът с най-големия исторически център в Европа. При прокопаването на каналите, през времето на Златния му век през 17 век, са се създали над 90 малки острова, свързани с мостове. По време на разходката ще видим красиво декорираните къщи, принадлежали някога на богати граждани и търговци. Разположени край каналите и наклонили се през времето, днес закачливо ги наричат Танцуващите къщи. Ще спрем на главния площад Дам и няма да пропуснем и цветния пазар. След обяд ще имаме свободно време в града. Ако пък искате на видите повече от Холандия изберете екскурзията ни до Заансе Сханс и Волендам. Заансе Сханс е музей под открито небе, в който има над 30 къщи от 16-17 век, в които са представени различни старинни занаяти. Ще видите как се прави прочутото холандско сирене, как са се строили някога къщите и как са функционирали старите мелници, които днес са символ на страната. После ще се разходим из живописното рибарско градче Волендам, където може да опитате пресни скариди, змиорка или херинга. Колоритни са и местните жители, които често се разхождат облечени в техните традиционни костюми.

_

8 ден /21.05.2020/ Амстердам

След закуска освобождаване на кораба.

_

Допълнителни екскурзии:

Базел – Пешеходна обиколка – около 2 часа

Един ден в Швейцария. Базел е разположен на границата на 3 държави и носи културното влияние на областите Елзас и Баден-Вюртемберг. Включен е в швейцарската конфедерация през 1501 г. Градът е интересна смес от съвременни и средновековни сгради. Подгответе се за пътуване през вековете. Особено интересни са стария град, пазарния площад, катедралата и старите градски стени.

Цена: 45 евро

_

Страсбург – Пешеходна екскурзия с трансфери до кораба – около 4 часа

Един от най-красивите градове във Франция ще ви завладее напълно с вълнуваща история, впечатляваща архитектура и великолепна храна. Една разходка из Малката Франция – старинен район, комбинация от тесни улици, канали и покрити мостове, ще ви пренесе в средновековието. Изпийте едно кафе на площад Гутенберг, разположен недалеч от катедралата Нотр Дам, чиито първи основи са поставени през 7 век. До 1874 г. тя е най-високата църква в света. В нея се намира механичния астрономичен часовник, който работи и до днес. Старият град е включен в листата на ЮНЕСКО.

Цена: 54 евро

_

Хайделберг – Екскурзия от Манхайм – около 4 часа

Университетският град Хайделберг се намира на 25 км от Манхайм. През 19 век той е наричан столицата на романтизма, тук са работили поетът Гьоте и композиторът Шуман. В Хайделберг се намира най-стария университет в Германия от 14 век. Ще посетите замъка над Хайделберг, считан за една от най-важните ренесансови сгради в страната. Строежът започва през 1214 г. и е многократно дострояван и променян във времето. Запазени са част от стаите, огромната бъчва, в която са събирали данъците във вино и панорамните тераси. От тук се открива прекрасна гледка към стария град, разположен на южния бряг на река Некар. После ще се разходите из тесните му улици, обградени с красиви исторически сгради, старинни църкви и площади.

Цена: 56 евро

_

Майнц – Пешеходна обиколка – около 2 часа

Майнц е град с дълга история, запазил следи още от римско време. Екскурзията ще ви запознае със средновековното му минало, когато са го наричали „Златния град“, както Йерусалим и Рим. Катедралата е символ на миналото величие, когато местните архиепископи са били едни от най-силните управници в Европа.

Цена: 27 евро

_

Рюдесхайм – пешеходна обиколка с посещение на музея на механичните музикални инструменти – около 1.30 ч.

Рюдесхайм е разположен в един от известните винени райони на страната, като винената традиция тук е поставена още от римляните. Центърът е запазил къщи от средновековието, а главната улица Дроселгасе, дълга 144 метра, е магнит за посетителите с множеството барове и таверни, които посрещат над 3 милиона гости всяка година. Особено интересен е нетрадиционният малък музей със стари механични музикални инструменти.

Цена: 36 евро

_

Кобленц – Пешеходна обиколка – около 2.30 часа

Кобленц е един от най-старите градове в Германия с 2000-годишна история. Разположен е при сливането на реките Рейн и Мозел. Пешеходната разходка из старинните романтични улички ще ви срещне с едни от най-старите църкви в Германия, старинните търговски къщи, кметството от 17 век, монумента на кайзер Вилхелм I. Ще научите историите на франки, германци и французи – част от много завоеватели, оставили своя отпечатък в неговата архитектура.

Цена: 36 евро

_

Кьолн – пешеходна обиколка – около 2 часа

С над 2000 годишната си история, Кьолн е една от най-големите и стари метрополии в Германия. Ще се очаровате от известната Кьолнска катедрала, извисила шпиловете си в небето над стария град. Силно разрушен след втората световна война, сега този център е напълно възстановен в предишния си блясък. Ще видите останките от римската Колония Агрипенсис от 1 век преди новата ера, а след това ще научите увлекателната история за създаването на прочутата парфюмирана кьолнска вода или О`де колон!

Цена: 27 евро

_

Амстердам сити тур – пешеходна обиколка – около 2.30 часа

Амстердам е градът с най-големия исторически център в Европа. При прокопаването на каналите, по времето на Златния му век през 17 век, се създали над 90 малки острова, свързани с мостове. По време на разходката ще видите красиво декорираните къщи, превърнали се в символ на Холандия, главния площад Дам, Кралския дворец.

Цена: 36 евро

_

Екскурзия из нидерландската провинция –Волендам и Заансе Сханс – около 4 часа

Заансе Сханс е уникално кътче от Нидерландия, живописно разположено на бреговете на река Заан с типична архитектура, малки магазинчета, работилници, исторически мелници и дървени домове. Това е музей под открито небе с над 30 къщи, строени през 16 и 17 век, в които се представят различни занаяти, както и стари традиции, като производството на сирене. Мястото дава представа за живота в средновековна Холандия и е най-посещаваното място от туристите.

Волендам е типично рибарско селище, сякаш излязло от приказките. Известно е с вкусните си блюда от скариди, змиорки и херинга. По време на разходката си край зелените дървени къщи, често може да видите и местни жители, облечени в традиционните си носии.

Цена: 54 евро

_

В Амстердам може да се избере 1 екскурзия – или сити тур или Волендам тур.

_

Условия на допълнителните екскурзии:

Екскурзиите се заявяват и заплащат само в България.

Краен срок за резервации 14.03.2020г. при наличност на свободни места.

Eкскурзиите се провеждат при минимум 30 платили.

Възможно е да настъпят промени в предварително обявения маршрут и престой, които могат да се дължат на промени на нивото на водата в реката, работата на шлюзовете или метеорологичните условия.

_

Условия:

Цената е валидна при минимум 60 пълно платили.

Клиентът може да се настани на кораба в първия ден на круиза след 16.00 ч.

Освобождаването на кораба в Амстердам в последния ден е в 09.00 ч.

При метеорологични проблеми е възможна промяна в местата и часовете на спиране на кораба.

Дата за потвърждаване на круиза: 14.03.2020 г.

_

Необходими документи: валидна лична карта или валиден задграничен паспорт.

Ваксинации: по дестинацията не са необходими ваксинации.

Часовете на пристигане и отпътуване са примерни. Възможни са промени.

Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.

Агенцията има сключена застраховка Отговорност на Туроператора със ЗК Евроинс, полица № 03700100002426

Агенцията предлага застраховка Помощ при пътуване – Анулиране и прекратяване на пътуването на ЗАД Мондиал.

_

Резервации:

Резервации се приемат с авансово плащане от 30%.

Пълно плащане 60 дни преди датата на отпътуване.

Цени за резервации до 20.02.2020г.

Палуба На човек в двойна каюта Единична каюта
Основна с прозорец 1775 лв. 3145 лв.
Средна отпред с прозорец 1875 лв. 3245 лв.
Средна с френски прозорец 2165 лв. 3635
Горна с френски прозорец 2265 лв. 3765 лв.

_

Цената включва:

7 нощувки в двойна каюта;

7 закуски, 6 обяда, 7 вечери;

Следобедно кафе със сладки или вечерен снек;

Чай и кафе на самообслужване от 07.00 ч. до вечеря;

Коктейл за добре дошли;

Капитанска вечеря;

Пристанищни такси;

Жива музика в бара;

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗАД Мондиал;

Тур мениджър по време на круиза на български език.

_

Цената не включва:

Самолетен билет и двупосочен трансфер /оферират се при потвърждаване на групата/;

Допълнителни екскурзии, заявяват се и се заплащат от България,

Напитки и интернет;

Слушалки по време на екскурзиите – 10 лв;

Бакшиши към персонала – препоръчителна сума 7-10 евро на човек, на ден, заплащат се на място

Доплащане за медицинска застраховка за лица, над 65 г. – 12 лв.

_

Цените на круиза са базирани на настоящите цени на горивата и пристанищните такси. При промяна може да се начисли горивна такса, за която ще бъдете информирани не по-късно от 20 дни преди началото на круиза.

_

Очаквайте скоро – Оферта за самолетни билети, трансфери към програмата Чартърен речен круиз по Рейн – Швейцария, Франция, Германия и Холандия, 14.05.2020 -21.05.2020

_

Полетно разписание към момента, възможни са промени:

LH1703 14 май София – Мюнхен 1300 1355

LH2398 14 май Мюнхел – Базел 1515 1610

_

LH2303 21 май Амстердам – Мюнхен 1115 1240

LH1704 21 май Мюнхен – София 1545 1835

_

Кораб CRUCEBELLE

Реновиран 2018 г.
Дължина 110 м
Ширина 11,4 м
Каюти 77
Пасажери 154
Валута Евро
Напрежение 220 V
Асансьор Да

_

Круизен кораб Crucebelle е основно реновиран през 2018 г. Гостите ще се чувстват комфортно в новите каюти, ресторант, панорамен бар, библиотека, асансьор и слънчева тераса с шезлонги.

_

Интериорът на корабът е внимателно проектиран така, че гостите да се чувстват комфортно и да могат да се отдадат на почивка. Ресторантът и барът се намират на горната палуба, което дава възможност на пасажерите да се придвижват из общите части на кораба, без да използват стълби.

_

Информацията за кораба е валидна към 14.10.2018 г., възможни са промени.

Каюта на основна палуба Разположените на основна палуба каюти имат площ от 11 м2. Имат прозорци, които не се отварят. В каютата има още 2 разделени легла, от които едното може да стане канапе през деня, а другото да се сгъне в стената. В каютите има климатик, сателитна ТВ, сешоар, сейф, телефон, баня и тоалетна.

_

Кабина на средна палуба – предна част В предната част на средна палуба има една каюта с по-голяма площ, с двойно легло и диван, който може да се ползва като трето легло. Те са с прозорец, който ne се отваря. В каютите има климатик, сателитна ТВ, сешоар, сейф, телефон, баня и тоалетна.

_

Каюта на средна / горна палуба Каютите на средна и горна палуба са с площ от 14 м2, с големи френски прозорци, които се отварят и предоставят прекрасна гледка. В каютите има климатик, сателитна ТВ, сешоар, сейф, телефон, баня и тоалетна.

_

Полезна информация

Базел – градът с най-много музеи в Швейцария и мястото, на което се събират границите на Германия, Франция и Швейцария

⛵️Страсбург – едно от най-големите пристанища на Рейн и дом на Европейския парламент

📍Манхайм – наричат го “град на квадратите”, заради геометричните форми, по които е проектиран като “идеален град”

💝Хайделберг – наричат го “романтичния град” и в него се намира най-стария университет в Германия

🍷Майнц – родното място на Йохан Гутенберг – изобретател на книгопечатната преса. Градът е известен и с виното си

🥃Рюдесхайм – тук се произвежда най-старото бренди в Германия

🌊Кобленц – град на повече от 2000 години, известен като “Германия ъгъл” – където реките Рейн и Мозел се срещат

🧐Кьолн – най-голямата забележителност е готическата катедрала, която през 19 век е най-високата сграда. Градът е мястото, откъдето започва производството на одеколона.

📸Амстердам – в града има стотици хиляди велосипеди, около 30 музея, стотина километра канали и над 1000 моста