Рим, Неапол и Амалфийска ривиера с полет София, 15-21.10.2022

rim-neapol-i-amalfiyskata-riviera-8_1624011994
Рим, Неапол и Амалфийска ривиера с полет София, 15-21.10.2022

Рим, Неапол и Амалфийско крайбрежие 2022

Рим – Неапол – Везувий – Соренто – Амалфи – Позитано – о-в Капри – Помпей

_

15 – 21.10.2022

7 дни / 6 нощувки със закуски

Цена: 1 169лв.

_

 

_

Екскурзията е седемдневна и включва 2 нощувки в Рим и 4 нощувки в околностите на Соренто или Неапол и разглеждане с екскурзовод на български език на забележителностите на Рим, Неапол, Везувий, Соренто, Позитано, Амалфи, остров Капри, Помпей. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. Лети се с „България Ер”, „Райънеър“ или „Уиз Еър”. Пакетната цена включва самолетни билети с включени летищни такси, ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40/30/20 см и багаж до 10 кг с размери 55/40/23 см, предварително чекиране и запазени места. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.

_

 

_

ПЪРВИ ДЕН: Полет София – Рим. Точните часове на полетите, както и името на авиокомпанията, се предоставят около два месеца преди датата на отпътуване. Eкскурзоводска програма „Бароков Рим”: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана „Треви“, пл. “Испания”. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

_

ВТОРИ ДЕН: Закуска. Екскурзоводска програма “Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън), хълма Капитолия, пл. “Венеция”. Следобед –  по желание полудневна пограма „Цветовете и ароматите на Рим” – пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) – най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала Трастевере – римския Монмартър (с доплащане 33 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; посещението се организира при минимум 20 участника). Нощувка.

_

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Свободно време. По желание – разглеждане на Ватикана (пл. „Св. Петър”, базиликата „Св. Петър”) и Ватикански музеи с екскурзовод на български (с доплащане 78 лв. за възрастни и 58 лв. за младежи до 17 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация, слушалки в музеите, такса за вход; посещението се организира при минимум 20 участника).  В 12.00 ч. – отпътуване за Неапол. В късния следобед – разглеждане на Неапол: Палацо Реале, галерия Умберто I, театъра „Сан Карло”, Кастел Нуово. Настаняване в района на Неапол или Соренто. Нощувка.

_

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Закуска. Целодневна екскурзия до вулкана Везувий и Соренто – сутринта отпътуване от хотела и изкачване с автобуса до самото подножие на кратера на Везувий. Оттам има около половин час пеша до самия кратер. Изискват се удобни обувки. Доплащане за входна такса за кратера на Везувий – 26 лв. за възрастен, 22 лв. за деца от 6 до 17 г., безплатно за деца до 5 г. (билетът за достъп до кратера се закупува само онлайн предварително). Невъзможно е да си представим неаполитанския пейзаж без Везувий, един от малкото действащи вулкани в Европа. Изригването на вулкана през 79 г. погребва Помпей и Херкулан, създавайки едни от най-посещаваните днес забележителности на района. Следобед – посещение на Соренто, едно от най-очарователните градчета в Италия, разположено на върха на един полуостров, сред портокалови, лимонови гори и лозя, с незабравима гледка към Неаполитанския залив и към Везувий.  Разглеждане на Соренто – „Пиаца Тасо”, Кметството, манастира „Сан Франческо” с гледка към залива, Марина Пикола – новото пристанище, от което се открива прекрасна гледка към града, като на първа линия са характерните сгради на най-престижния хотел на Соренто  – „Екселсиор Витория” (до пристанището се стига с помощта на асансьор, билетът за който струва 3 евро в двете посоки и се заплаща на място), хотел „Империал Трамонтано”, хотел „Отел дьо ла Сирен”, Марина Гранде – старото рибарско пристанище. Завръщане в хотела. Нощувка.

_

ПЕТИ ДЕН: Закуска. Целодневна екскурзия по Амалфийското крайбрежие с доплащане 98 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва транспорт с местен автобус, билет за корабче и екскурзовод на български език. Екскурзията се провежда при минимум 30 участника. Това е едно от най-красивите кътчета, на които човешкото око може да се наслади на нашия континент. Стръмни брегове, изправящи се над лазурносиньото море, божествени вили, сгушени сред пищна зеленина, градчета и села, подредили като огърлица белите фасади на къщите си по отвесните скали над морето, рибарски селца, сгушени в пазвите на очарователни заливчета. Eкскурзията включва транспорт с автобус до Салерно, разходка с корабче в Амалфийския залив със спирки в Позитано и Амалфи с екскурзоводски беседи и свободно време. Завръщане в хотела. Нощувка.

_

ШЕСТИ ДЕН: Закуска. Екскурзия до остров Капри с доплащане 145 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва билет за кораба, транспорт с автобусчета из острова, слушалки и екскурзовод на български език. До острова се отива с кораб, там има организиран транспорт с автобус за разглеждане на двата града Капри и Анакапри, дегустация на типичния ликьор Лимончело. Екскурзията се провежда при минимум 20 участника. Завръщане в хотела. Нощувка.

_

СЕДМИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Помпей (20 км). Посещение на античния Помпей с екскурзовод на български (входната такса, която е около 18 евро, не е включена в цената и се заплаща на място). Tрансфер до летището. Полет Неапол – София. При екскурзиите с дати на отпътуване 03.09.2022, 05.09.2022 и 17.09.2022 на връщане се лети Рим – София – 21:30 ч. – 00:25 ч. (+1).

_

 

_

КАТЕГОРИЯ НАСТАНЯВАНЕ В 3* ИЛИ 4*
Цена на възрастен в двойна стая 1169 лв.
Цена на човек в индивидуална стая 1444 лв.
Цена на трети възрастен в стая 1114 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 1069 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 1114 лв.

_

 

_

 • САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
 • ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
 • 1 МАЛКА ЧАНТА НА БОРДА НА САМОЛЕТА;
 • 1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 10 КГ;
 • ПРЕДВАРИТЕЛНО ЧЕКИРАНЕ И ЗАПАЗЕНИ МЕСТА;
 • 2 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 3 ЗВЕЗДИ В РИМ;
 • 4 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 3 ЗВЕЗДИ В ОКОЛНОСТИ НА НЕАПОЛ ИЛИ СОРЕНТО;
 • ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ И ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
 • ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС ПО ПРОГРАМАТА;
 • ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА „КЛАСИЧЕСКИ РИМ“;
 • ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА „БАРОКОВ РИМ“;
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ВУЛКАНА ВЕЗУВИЙ И СОРЕНТО;
 • ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА НА НЕАПОЛ;
 • ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ.

_

 

_

 • ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ;
 • ПОСЕЩЕНИЕ НА ВАТИКАНА И ВАТИКАНСКИ МУЗЕИ;
 • ПРОГРАМА „ЦВЕТОВЕТЕ И АРОМАТИТЕ НА РИМ”;
 • ВХОДНА ТАКСА ЗА КРАТЕРА НА ВЕЗУВИЙ;
 • ЕКСКУРЗИЯ ПО АМАЛФИЙСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ;
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ОСТРОВ КАПРИ;
 • СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ ОБИКОЛКИТЕ;
 • ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX);
 • МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА;
 • ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР;
 • PCR ИЛИ АНТИГЕНЕН ТЕСТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ ТАКИВА СЕ ИЗИСКВАТ;
 • РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

_

Допълнителни екскурзии:

_

УСЛУГА ЦЕНА
Цветовете и ароматите на Рим
33 лв.
Ватиканските музеи
Цена за възрастен Цена за дете до 17 г.
78 лв. 58 лв.
Билет за кратера на Везувий
Цена за възрастен Цена за дете до 17 г.
26 лв. 22 лв.
Амалфийско крайбрежие
98 лв.
Остров Капри
145 лв.
Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки, вместо включения в цената 10 кг багаж : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА
79 лв.

_

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

_

ЦВЕТОВЕТЕ И АРОМАТИТЕ НА РИМ – 33 ЛВ.

Пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) – най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала Трастевере – римския Монмартър.

_

ВАТИКАНСКИТЕ МУЗЕИ 78 ЛВ. (ЦЕНА ЗА ВЪЗРАСТЕН) / 58 ЛВ. (ЦЕНА ЗА ДЕТЕ ДО 17 Г.)

Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация, слушалки в музеите и такса за вход в музеите.

_

БИЛЕТ ЗА КРАТЕРА НА ВЕЗУВИЙ 26 ЛВ. (ЦЕНА ЗА ВЪЗРАСТЕН) / 22 ЛВ. (ЦЕНА ЗА ДЕТЕ ДО 17 Г.)

Невъзможно е да си представим неаполитанския пейзаж без Везувий, един от малкото действащи вулкани в Европа. Изригването на вулкана през 79 г. погребва Помпей и Херкулан, създавайки едни от най-посещаваните днес забележителности на района.

Услугата представлява доплащане за входна такса за кратера на Везувий, тъй като билетът за достъп до кратера се закупува само онлайн предварително.

_

АМАЛФИЙСКО КРАЙБРЕЖИЕ 98 ЛВ.

Цената включва транспорт с автобус, билет за корабче и екскурзовод на български език в Амалфийския залив, Позитано и Амалфи. Екскурзията се провежда при минимум 30 участника и включва транспорт с автобус до Салерно, разходка с корабче в Амалфийския залив със спирки в  Позитано и Амалфи с екскурзоводски беседи и свободно време.

_

ОСТРОВ КАПРИ 145 ЛВ.

Цената включва билет за кораба, транспорт с автобусчета из острова, слушалки и екскурзовод на български език. До острова се отива с кораб, там има организиран транспорт с автобус за разглеждане на двата града Капри и Анакапри, дегустация на типичния ликьор Лимончело.

_

ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ В ДВЕТЕ ПОСОКИ, ВМЕСТО ВКЛЮЧЕНИЯ В ЦЕНАТА 10 КГ БАГАЖ : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА 79лв.

Доплащане за чекиран багаж, вместо включения в цената до 10 кг (заявява се при записването).

_

 

_

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

_

ВАЖНО: При нощувки в околностите на Неапол или Соренто туристите заплащат задължително градска такса (city tax) между 1 и 6 евро на човек на ден както следва: 1,50 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 2,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. При нощувки в Рим туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядака на 4-5 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и от порядъка на 6 – 7 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Тези такси се заплащат лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не са включени в пакетните цени на екскурзията.

_