Самолетна екскурзия в Иран 2023

GWY5M7
Самолетна екскурзия в Иран 2023

Самолетна екскурзия в Иран  – Златният пръстен на Персийското царство

София – Доха – Техеран – Исфахан – Исфахан – древният търговски център – Язд – Шираз – Доха – София

Водач от България при 6 записани туристи.

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ

9 дни / 7 нощувки със закуски

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Първи ден  – София – Доха

Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 13.35ч. за Доха с полет на авиокомпания Qatar airways.

Втори ден – Доха – Техеран

Отпътуване от Доха в 00:55ч .Пристигане в Техеран в  03:35ч. Трансфер до хотела за почивка. Туристическа обиколка на столицата на Иран. Посещение на дворцовия комплекс Голестан, който е една от основните забележителности в старата част на града, моста Табият и известния Музей на килимите с богата колекция от персийски килими. Нощувка.

Трети ден – Техеран – Исфахан

Закуска. Отпътуване за Кашан (218 км). Посещение на градината на Фан и една от традиционните къщи в Кашан. Отпътуване към планинско село Абяне. Посещение на древния арменски квартал Йолф, църквата Ванк в Нова Джулфа в Исфахан. Нощувка

Четвърти ден – Исфахан – древният търговски център

Закуска. Посещава от един от най-големите площади на света Нахш-е Джахан, по периметъра на който е разположена известната Джамия на шейх Лотфолах, двореца Али Капу и градския пазар. Нощувка.

Пети ден – Исфахан – древният търговски център – Язд

Закуска. Сутринта отпътуване за Язд (313 км). По пътя посещение на работилница за килими в Наин. Следва отпътуване към древното, изоставено по неизвестна причина село Харанак. Пристигане в Язд вечерта. Нощувка в Язд.

Шести ден – Язд

Закуска. Сутринта разходка, обещаваща интересни открития из лабиринта от улици на стария град, където времето е спряло. Посещение на Петъчната джамия, най-добрият пример за великолепни персийски мозайки и архитектура, с най-високите минарета в страната; зороастрийският храм на огъня, който съхранява древния огън; Кули на мълчанието, зороастрийски структури за ритуали на смъртта в древни времена; градината Довлат Абад с необикновено високите си кули. Нощувка.

Седми ден – Язд – Шираз

Закуска. Следващата дестинация е Шираз (443 км), който обикновено се посещава вечер, след като се видят няколко емблематични места по пътя: Персеполис, хилядолетен град, опожарен, според легендата, по заповед на Александър Велики; Нагш-е Ростам, мястото за почивка на владетелите на Ахеменидите, което е дошло до нас през много векове като символ на древната земя на Персия. Нощувка в Шираз.

Осми – Шираз

Закуска. Посещение на джамията Насир-ол Молк, известна като Розовата джамия; портокаловата градина Naranjestan, комплекс Zandiye (крепост, баня, базар, Sar-e Moshir) с великолепна архитектура; Мавзолей на класика на персийската литература Хафез. Вечерта посещение на джамията Али-ибн Хамзе, чиито зали са украсени с хиляди искрящи огледала, и портите на Корана.

 Девети ден – Шираз – Доха – София

Трансфер до летището. Отпътуване от Шираз с полет на авиокомпания “Qatar airways” за Доха в 05:00 ч. Пристигане в Доха в 05:50ч. Отпътуване за България с полет на “Qatar airways” в 08:30ч. Пристигане на летище София в 12:35 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Самолетен билет – София – Доха – Техеран и Шираз – Доха – София на авиокомпания “Qatar airways” с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран до 30 кг.

-Трансфери описани в програмата

-Описания транспорт в програмата

-7 нощувки със закуска в хотели 3*

-Ранно настаняване в Техеран

-Местен екскурзовод на английски език

-Водач от България

-Застрaховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR на Застрахователно Дружество Евроинс АД.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-Виза за Иран

-Задължителни Бакшиши на шофьора и местния водач и портиерите на хотелите, сервитьори,

-Лични разходи.

НАСТАНЯВАНЕ:

Хотел 3*

Двойна стая със спалня – включено в цената

Двойна стая с отделни легла – включено в цената

Двойна стая за комбиниране – включено в цената

Допълнително легло в двойна стая – включено в цената

Хотел 4*

Двойна стая със спалня  –  доплащане 230 лв.

Двойна стая с отделни легла – доплащане 230 лв.

Двойна стая за комбиниране – включено в цената

Допълнително легло в двойна стая –  доплащане 230 лв.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.