Санторини – островът с най-красивите залези 2024

0A1NHT
Санторини – островът с най-красивите залези 2024

Санторини – островът с най-красивите залези

2 нощувки в района на Атина + 3 нощувки на остров Санторини!


София – Атина – Санторини – Атина – София

Остров Санторини е рай за туристите, удивителната комбинация от древна история, дълго слънчево лято, кристалночисто море, страхотни плажове, уникална архитектура и гостоприемни жители. Всичко това превръща острова в мечтана туристическа дестинация и едно от най-посещаваните места в Средиземноморието.

24.09.2024 г. – 849 лв.

20.05.2025 г. – 799 лв.

6 дни/ 5 нощувки със закуски

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

Тръгване от София, Студена, Дупница, Благоевград и Сандански

ПЪРВИ ДЕН – София – Атина ~825 km

Отпътуване от София в 06:30 ч. от автогара „Сердика”, в 7.00 ч. от Студена – бензиностанция “Shell/Mc Donald’s”, в 7.30 ч. от Дупница, в 08.00 ч. от Благоевград, в 09.00 ч. от Сандански по маршрут Кулата – Атина. Пристигане в района на гръцката столица вечерта. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Атина – Санторини

Ранна закуска или сух пакет. Отпътуване за остров Санторини с ферибот от пристанище Пирея. Следобед пристигане на Санторини – един от най-романтичните и красиви острови в Егейско море и с неповторим пейзаж – малки бели къщи, църкви със сини куполи, тесни калдъръмени улички и стълби, водещи към върха на калдерата. Настаняване. Свободно време за плаж. Привечер по желание и предварителна заявка трансфер до град Иа за наблюдаване на най-красивия залез в света (около 4 ч.). Връщане в хотела. *препоръчителни са удобни обувки, връхна дреха и слънчеви очила* Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Санторини

Закуска. Отпътуване за Камари  за разходка и възможност за плаж на един от най-добрите плажове на острова. Отпътуване за Пиргос – селище, изградено по склона на планината пророк Илия с къщи, подредени стъпаловидно около останките от венецианска крепост. Отпътуване за Фира – столицата на Санторини. Пешеходна разходка във Фира: двете катедрали – православна и католическа, Доминиканският манастир. Свободно време с възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на праисторическа Тира или Музея на фолклора. Посещение на Имеровигли – традиционно цикладско селище, изградено по ръба на вулканичния кратер, наричано „терасата на Егейско море“ поради прекрасната гледка, която се разкрива към калдерата. Връщане в хотела. *препоръчителни са удобни обувки, бански, слънчеви очила и шапки*  Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Санторини

Закуска. Свободен време или по желание и предварителна заявка екскурзия с корабче до островите Неа Камени, където може да се види кратера на все още действащия вулкан; Палеа Камени с неговите горещи минерални извори, подходящи за плуване; и Тирасия – красив остров с традиционната цикладска атмосфера, където има възможност за плаж или посещение на главния град Манолас, който може да бъде достигнат пеша или яздейки магаре, традиционен начин на придвижване на Санторини. Връщане в хотела. *препоръчителни са удобни обувки, бански, слънчеви очила и шапки*  По желание и предварителна заявка – гръцка вечер в традиционна таверна с бузуки музика на живо и атрактивна фолклорна програмапрепоръчителни са удобни обувки и връхна дреха*  Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Санторини – Атина

Закуска. Свободно време до обяд. Следобед отпътуване от остров Санторини към Пирея с ферибот. Пристигане в района на Атина около полунощ. Настаняване. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН  – Атина – София ~850 km

Закуска. Свободно време или по желание и предварителна заявка – панорамна обиколка на Атина (около 2 ч.): Арката на Адриан – триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 век пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Парламентът – някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад „Синтагма”; възможност за самостоятелно разглеждане на Акропола. *препоръчителни са удобни обувки, слънчеви очила и шапки*  Отпътуване за България по обяд. Пристигане в София на автогара „Сердика” около полунощ.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Транспорт с комфортен туристически автобус

-2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Атина

-3 нощувки със закуски в хотел 3* на остров Санторини

-Обиколка на остров Санторини с посещение на столицата Фира, Имеровигли, Камари и Пиргос

-Фериботни такси и билети

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания “Евроинс АД”

-Водач от България.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);

-Такса престой в Гърция (заплаща се задължително от туристите на рецепцията на хотела!): 1.50 EUR на стая на нощувка в хотел 3*

-Допълнителни екскурзии и услуги по програмата

-Входни такси за кратера на вулкана на остров Неа Камени (2,5 EUR), Археологическия музей (6 EUR), Музея на фолклора (3 EUR), Праисторическия музей (6 EUR), Древна Тира (4 EUR) на остров Санторини

-Входни такси за Акропола (20 EUR), новия Музей на Акропола (5 EUR), Археологическия музей (10 EUR), Византийския музей (8 EUR) и музея “Бенаки” (7 EUR) в Атина

-Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

-Разходи от личен характер

-Градски транспорт

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

-За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

-Посещение на град Иа за наблюдение на най-красивия залез в света (около 4 ч.) – при минимум 10 туристи – от 12 г. – 50 лв.; от 2 г. до 11 г. -25 лв.

-Екскурзия до вулкана и островите Неа Камени, Палеа Камени и Тирасиа (без включена входна такса за кратера) – при минимум 10 туристи – от 12 г. – 84 лв.; от 2 г. до 11 г. – 42 лв.

-Гръцка вечер на остров Санторини (на блок маса с разнообразни салати, ястия и десерти и неограничен консумация на вино, бира и безалкохолни напитки) в традиционна таверна с бузуки музика на живо, атрактивна фолклорна програма и чупене на чинии – при минимум 15 туристи – 120 лв.

-Панорамна обиколка на Атина – при минимум 15 туристи – от 12 г. – 40 лв.; от 2 г. до 11 г. – 20 лв.

-Ползване на двойна седалка от един турист – 230 лв.

-Нощувка преди датата на отпътуване в хотел “Хемус” *** на турист в единична стая – 70 лв.

-Нощувка преди датата на отпътуване в хотел “Хемус” *** на турист в двойна стая – 45 лв.

НАСТАНЯВАНЕ

Двойна стая със спалня – включено в цената

Двойна стая с отделни легла – включено в цената

Двойна стая за комбиниране – включено в цената

Допълнително легло в двойна стая – включено в цената

Единична стая – доплащане 265 лв.

ОТСТЪПКИ:

Ученици и студенти – 10 лв.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

-За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой туристи и с предварителни резервации.

-В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).

-Часово време: България 12 ч.; Гърция 12 ч.

-Място на отпътуване и връщане: Студена – бензиностанция “Shell/McDonald’s”/ Перник – бензиностанция Lukoil (ул. Юрий Гагарин, до Kaufland); Дупница – бензиностанция ”OMV”; Благоевград – бензиностанция Gazprom на изхода на града; Сандански – ресторант “Happy Bar & Grill”.

-Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.