Екскурзия в ШРИ ЛАНКА – благословената земя, полет от София 2024

L6DB6K
Екскурзия в ШРИ ЛАНКА – благословената земя, полет от София 2024

Екскурзия в ШРИ ЛАНКА – благословената земя с водач от България


София – Истанбул – Коломбо – Пинавела – Дамбула – Полонарува – Сигирия – Дамбула – Матале – Канди – Перадения – Нувара Елия – Калутара – Панадура – Коломбо – Истанбул – София

Удивителен климат, богато културно наследство и изключително гостоприемство! Гарантирани цени и места!

Дати и цени:

08.04.2024 г. – НЯМА МЕСТА

29.04.2024 г. – НЯМА МЕСТА

09.09.2024 г. – 3099лв

21.10.2024 г. – 3079лв

11.11.2024 г. – 3099лв

8 дни / 6 нощувки

СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ

 

ПРОГРАМА

Първи ден – София – Истанбул

Отпътуване от Терминал 2 на летище София с полет на авиокомпания “Turkish Airlines” за Истанбул. Кацане в Истанбул. Полет за Коломбо.

Втори ден – Истанбул – Коломбо – Пинавела – Дамбула

Кацане на летището в Коломбо рано сутринта. Посрещане от представителя на агенцията. Отпътуване за столицата и най-голям град Коломбо. Ранно настаняване в Коломбо. време за почивка след дългия полет. Следобяд туристическа програма в Коломбо. Вечеря. Нощувка.

Трети ден – Дамбула – Полонарува – Сигирия – Дамбула

Закуска. Отпътуване за Пинавела за посещение на приюта за слонове “Пинавела” – един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни. Тук ще имате възможност да видите слонове в естествената им среда. Приютът е създаден през 1975 г. и става много популярен сред туристите. Основно развлечение тук е къпането на слоновете – един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни. Отпътуване за Дамбула. Посещение на пещерните храмове на Дамбула, датиращи от 1 в. пр. Хр. Във всяка от петте пещери стените и таваните са покрити с будистки стенописи, а намерените статуи на богове, крале и на Буда са около 130. Трансфер до хотела във Ватала или Дамбула. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден – Дамбула – Матале – Канди

Закуска. Отпътуване за Полонарува – средновековната столица на Шри Ланка от 11 до 13 в. Руините в археологическия парк на Полонарува са една от най-известните забележителности на Шри Ланка, които от 1982 г. са под закрилата на ЮНЕСКО. Някои от паметниците, съхранени в парка, са статуята на Паракрама, Кралският дворец, храмовете “Вата-да-ге”, “Тупарама”, “Ланкатилака”, ступите “Ранкот Вехера” и “Кири Вехера”. Сред тях най-голям интерес за туристите представлява каменният храм “Гал Вихара” с четирите монолитни статуи на Буда, изсечени в скалата, които въпреки колосалните си размери изглеждат много реалистични. Отпътуване за Сигирия. Посещение на скалната крепост, чието име в превод означава “Лъвската скала”. Това е една от най-впечатляващите забележителности на Шри Ланка, включена в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО. Издига се върху скална тераса на 200 м над джунглата и е построена през 5 в., по времето на крал Кашаяпа. Връщане в Дамбула. Вечеря. Нощувка.

Пети ден – Канди – Перадения – Нувара Елия

Закуска. Отпътуване за Канди. По пътя посещение на градините за подправки в Матале. Те са очарователно място за разходка из благоуханната зеленина и са място, където може да научите повече за по-популярните подправки – индийско орехче, карамфил, къри, кимион и скъпоценния кардамон. Посещение на фабрика за производство на батик, където ще имате възможност да наблюдавате процеса на изработка на традиционните рисунки върху плат. Пристигане в Канди. Посещение на Свещения храм на зъба на Буда, където според преданията се съхранява горния резец на Буда. Когато през 4 в. пр. Хр. зъбът на бил доставен тайно в Шри Ланка, скрит от противниците на будизма в косите на ориската принцеса, славата на реликвата се разпространила в целия будистки свят и става най-почитаната светиня в Шри Ланка. Посещение на фолклорно шоу с традиционни народни танци. Настаняване в Канди. Вечеря. Нощувка.

Шести ден – Нувара Елия – Калутара – Панадура

Закуска. Посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения, известна с колекцията си от орхидеи. В градината се отглеждат над 3000 вида орхидеи, подправки, билки и екзотични дървета. Градината е разделена на секции посредством алеи с палмови дървета, всяка от които е засадена с различен вид палми. Освен това има отделена зона, където растат избрани образци от това растение, донесени от цял свят. Тук могат да се видят палмирова, финикова, кокосова, кубинска кралска и други видове палми. Отпътуване към Нувара Елия. По пътя посещение на чаена фабрика. Пристигане в Нувара Елия, наричан “Малката Англия” заради зеленината и по-хладния, умерен климат. Градът е заобиколен от планини, долини, водопади и множество чаени плантации – районът е смятан за най-важния център в Шри Ланка за отглеждане на ценното растение. Надморската височина тук е над 1800 м, като недалеч се намира и първенецът на страната – връх Пидуруталагала (2524 м). Неслучайно много жители на страната посещават града, за да избягат за кратко от жегите и влагата на крайбрежието. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Седми ден – Панадура – Коломбо

Закуска. Отпътуване за Калутара. Пристигане в Калутара следобед. В миналото градът е бил важен център на търговията, а днес е модерен курорт с много възможности за водни спортове и плажен отдих. Настаняване в Калутара или Панадура. Свободно време за плаж и развлечения. Вечеря. Нощувка.  

Осми ден – Коломбо – Истанбул – София

Закуска (ранна закуска или  по-възможност сух пакет). Трансфер до летището в Коломбо. Отпътуване за Истанбул с полет на авиокомпания “Turkish airlines”. Кацане в Истанбул. Отпътуване за България. Кацане на летище София (Терминал 2).

 

Цената включва:

-Самолетен билет София – Истанбул – Коломбо – Истанбул – София на авиокомпания “Turkish Airlines” с включени всички такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 7 кг;

-1 нощувка със закуска и вечеря в хотел “Best Western hotel” **** (или подобен) в Коломбо/Ватала;

-2 нощувки със закуска и вечеря в хотел “Sigiriana Resort Dambulla” **** (или подобен) в Дамбула/Хабарана;

-1 нощувка със закуска и вечеря в хотел “Тhilanka Hotel” **** (или подобен) в Канди;

-1 нощувка със закуска и вечеря в хотел “Blackpoll Hotel” **** (или подобен) в Нувара Елия;

-1 нощувка със закуска и вечеря в хотел “Tangerine Beach Hotel” **** (или подобен) в Панадура или Калутара;

-Всички описани по програмата трансфери;

-Описанaтa туристическа програма;

-Всички входни такси за обектите, включени в туристическата програма;

-Местен екскурзовод;

-Водач-преводач от България;

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит на отговорност 30 000 EUR на “Застрахователно Дружество Евроинс” АД.

Цената не включва:

-Виза за Шри Ланка;

-Бакшиши за екскурзовод / шофьор: 3-5 USD на турист на ден (заплаща се на място от туристите);

-Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;

-Градски транспорт;

-Разходи от личен характер.

-За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

 

Настаняване:

hotel****

Двойна стая със спалня – включено в цената

Двойна стая с отделни легла – включено в цената

Двойна стая за комбиниране – включено в цената

Допълнително легло в двойна стая – включено в цената

Единична стая – доплащане 532 лв.

Допълнителни услуги:

-Виза за Шри Ланка (заплаща се с депозита) – 139 лв.

 

Полезна информация:

-Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.7 BGN. При промяна на обменния курс с повече от 6% туроператорът си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока.

-Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание.

-Програмата се потвърждава при минимум 30 записани туристи.

-Часово време: София – 12 ч.; Коломбо – 15.30 ч.

-Местна валута в Шри Ланка – Шриланкийска рупия (LKR)

-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

Медицински и здравни изисквания

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Паспортен и визов режим

Български граждани, планиращи пътуване до Шри Ланка до 30 дни, се нуждаят от предварително разрешение за влизане в страната. Кандидатства се по електронен път, при което агенцията оказва съдействие. Необходими данни: име на латиница по паспорт; номер, дата на издаване и валидност на паспорта; дата и място на раждане, националност; телефон, точен и пълен адрес. Полученото по електронен път положително становище на шриланкийските власти се представя на имиграционните власти след пристигане в страната, за да бъде положена виза. Паспортите трябва да са с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в Шри Ланка.