Шри Ланка с полет от София

271691070_10158599529663133_8661405771148713880_n
Шри Ланка с полет от София

Шри Ланка с полет от София

_

25.02.2022 – 06.03.2022

10 дни / 7 нощувки СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ

_

Цена: 2 595лв. за резервации до 20.01.2022

_

Цена: 2 745лв. за резервации след 20.01.2022

_

 

_

ОРГАНИЗИРАНА ГРУПА С ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

_

Екскурзията е десетдневна и включва 2 нощувки в района на Дамбула, 1 нощувка в Канди, 1 нощувка в Нувара Елия, 3 нощувки на брега на Индийския океан в хотели четири звезди на база закуска и вечеря, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище, таксите за вход в посещаваните туристически обекти, екскурзоводска програма на български и посещение на приюта за слонове в Пинавала, пещерните храмове в Дамбула, скалната крепост в Сигирия, национален парк „Минерия”, ботаническата градина в Пераденя, Канди, Нувара Елия. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод, със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Шри Ланка се извършват с минибус/автобус. Лети се с авиокомпания „Флай Дубай” (с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж 7 кг).

_

ПЪРВИ ДЕН – 14:25 ч.- 21:25 ч. – полет София – Дубай.

_

ВТОРИ ДЕН – 03:30 ч. – полет за Коломбо. 09:30 ч. – пристигане в Коломбо. Отпътуване за Пинавала (100 км) за посещение на най-големия приют за слонове в света, създаден през 1975 г., за да осигури подслон, храна и медицински грижи за малки слонове, изгубили семействата си и намерени скитащи се сами в дивата природа. Приютът е превърнат в туристическа атракция, където посетителите имат възможност да бъдат в непосредствена близост до приятелски настроените животни и да наблюдават отблизо храненето и къпането им в реката. Отпътуване за Дамбула (95 км). Пристигане. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

_

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Посещение на пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като „Златният храм” датиращ от I в. пр. Хр. (ЮНЕСКО).  Това е най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка, построен върху скала на височина 150 м (около 350 стъпала). В него се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г.  Продължаване към Сигирия (20 км). Посещение на една от най-известните туристически атракции в Шри Ланка, смятана за осмото чудо на света – скалната крепост, позната още като „Лъвската скала” (ЮНЕСКО), заради огромния лъв, който в миналото пазел входа на крепостта. На върха на скалата, издигаща се на 180 м височина, се намират останките на дворец от V в. с обширни градини и басейн. За да се стигне до върха, трябва да се изкачат близо 1200 стъпала. Усилията на ентусиастите ще бъдат възнаградени с невероятна панорамна гледка.  Следобед – сафари в национален парк „Минерия” eдин от най-посещаваните паркове в Шри Ланка заради своето богато био разнообразие. В парка живее голяма популация от диви слонове (150 – 200 броя). Могат да се видят 24 вида бозайници, 160 вида птици, 9 вида земноводни, 25 вида влечуги и 75 вида пеперуди. Сафарито се провежда със специално оборудвани сафари джипове, като в един джип сядат 6 човека. Завръщане в хотела в Дамбула. Вечеря. Нощувка.

_

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Канди (67 км). По пътя – посещение на градина за подправки в Матале. Ще научите интересни факти за отглеждането и обработката на различни видове подправки, с които Шри Ланка е известна и неслучайно си е завоювала романтичното прозвище „Островът на подправките“. Продължаване към Канди (ЮНЕСКО) – древна столица на Шри Ланка. Посещение на будитския храм Далада Малигава или Храмът на зъба на Буда, в който се съхранява свещена за будистите реликва – зъбът на Буда. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни, където ще научите повече за техния добив и обработка. Настаняване в хотела в Канди. Късният следобед – възможност за посещение на фолклорно шоу – с доплащане 25 лв на човек. Ще имате възможност да се насладите на традиционни шриланкийски танци, както и на ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци. Вечеря в хотела. Нощувка в Канди.

_

ПЕТИ ДЕН  Закуска. Посещение на най-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя (5 км), основана през 1821 г. Градината е известна с богатата си колекция от орхидеи, палми и гигантските си фикусови дървета. Отпътуване за Нувара Елия (75 км). По пътя – посещение на чаена плантация – мястото на което се произвежда най-добрият чай в света. Продължаване към Нувара Елия. Градът е основан през XIX в. от британски колониалисти и е разположен на 1800 м. н.в. Известен е още като „Малката Англия”, заради част от сградите, построени в колониален стил и прохладния си климат, поради който мястото е било предпочитано за отдих от британските чаени плантатори. Разходка в центъра на града. Настаняване и вечеря в хотела в Нувара Елия. Нощувка.

_

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за западното крайбрежие на Шри Ланка (около 250 км). По път посещение на ферма за костенурки. Настаняване в хотел на брега на Индийския океан, в някой от курортите по западното крайбрежие на острова. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

_

СЕДМИ ДЕН  Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Възможност за посещение на форта в Гале (отбранително съоражение, построено от португалците през 1584 г., част от световното културно наследство на ЮНЕСКО) и водно сафари по река Маду с доплащане 50 лв на човек. Вечеря. Нощувка.

_

ОСМИ ДЕН – Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Възможност за разходка в океана и наблюдение на китове с доплащане 85 лв на човек. Вечеря. Нощувка.

_

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. По обед отпътуване за Коломбо (90 км). Панорамна обиколка с автобус на столицата на Шри Ланка. Вечерта – трансфер до летището на Коломбо.

_

ДЕСЕТИ ДЕН – 01:50 ч. – 05:25 ч. – полет Коломбо – Дубай. 09:40 ч. – 13:25 ч. – полет Дубай – София.

_

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през ноември 2021. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

_

 

_

КАТЕГОРИЯ ХОТЕЛИ 4*

до 20.01.2022

ХОТЕЛИ 4*

СЛЕД 20.01.2022

Цена на възрастен в двойна стая 2 595 лв. 2 745 лв.
Цена на човек в индивидуална стая 3 006 лв. 3 156 лв.
Цена на трети възрастен в стая 2 495 лв. 2 645 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2 395 лв. 2 545 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2 475 лв. 2 625 лв.
_
 

_

 • САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
 • ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
 • 1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ;
 • 1 БР. РЪЧЕН БАГАЖ 7 КГ;
 • ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
 • 2 НОЩУВКИ НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ В РАЙОНА НА ДАМБУЛА В ХОТЕЛ 4*;
 • 1 НОЩУВКА В КАНДИ НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ В ХОТЕЛ 4*;
 • 1 НОЩУВКА В НУВАРА ЕЛИЯ НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ В ХОТЕЛ 4*;
 • 3 НОЩУВКИ НА БРЕГА НА ИНДИЙСКИЯ ОКЕАН НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ В ХОТЕЛ 4*;
 • ТРАНСПОРТ С МИНИБУС/АВТОБУС ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА;
 • ЕКСКУРЗОВОДСКИ УСЛУГИ ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК;
 • ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ, ОПИСАНИ В ПРОГРАМАТА;
 • 1 БУТИЛКА МИНЕРАЛНА ВОДА НА ЧОВЕК НА ДЕН;
 • ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

_

 

_

 • ТАКСА ЗА ИЗДАВАНЕ НА ВИЗА ЗА ШРИ ЛАНКА;
 • ВХОДНИ БИЛЕТИ ЗА ОБЕКТИ, НЕУПОМЕНАТИ В ПРОГРАМАТА;
 • ФОЛКЛОРНО ШОУ В КАНДИ;
 • ПОСЕЩЕНИЕ НА ГАЛЕ ФОРТ И САФАРИ ПО РЕКА МАДУ;
 • РАЗХОДКА В ОКЕАНА ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА КИТОВЕ;
 • БАКШИШИ ЗА МЕСТЕН ЕКСКУРЗОВОД И ШОФЬОР – ОКОЛО 5 USD НА ТУРИСТ НА ДЕН (ЗАПЛАЩАТ СЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НА МЯСТО);
 • МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА – 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН.;
 • ЗАСТРАХОВКА “OТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”;
 • PCR ИЛИ АНТИГЕНЕН ТЕСТ, АКО ТАКИВА СА НЕОБХОДИМИ;
 • РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР;

_

 

_

Допълнителни услуги:

УСЛУГА ЦЕНА
Такса за издаване на виза
70 лв.
Фолклорно шоу в Канди
25 лв.
Гале Форт и сафари по река Маду
50 лв.
Наблюдение на китове в Шри Ланка      
85 лв.

_

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока.

_

 

_

 • Сигирия – хотел Kassapa Lions Rock Resort 4* или подобен;
 • Канди – хотел Topaz 4*  или подобен;
 • Нувара Елия – хотел Mirage Kings Cottage 4* или подобен;
 • Вадува– хотел Oak Ray Haridra Beach Resort & SPA 4* или подобен;

_

Продължителност на полетите:

 • София – Дубай и обратно – около 4 часа и 45 мин;
 • Дубай – Коломбо и обратно – около 4 часа и 30 мин.

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,67 лв. за щатски долар към 11.10.2021 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

_

Забележки:

 • Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата;
 • Движението на автомобилите е в лявата пътна лента.
 • _

Местна Валута: Шриланкийска рупия.

_

Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Шри Ланка:

 • задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането;
 • Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Шри Ланка;
 • Предварително се прави регистрация в електронна система за пътуване (туроператорът оказва съдействие). Полученото по електронен път разрешение за престой в страната следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза;
 • Приблизителен срок за издаване на електрония документ: 3 дни;
 • Такса за издаване на туристическа виза в размер на – 70 лева.;
 • Необходими данни за регистрация: имена на латиница, номер и дата на валидност на паспорта, ЕГН, месторождение, адрес, телефон

_

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

_

 

_