Шри Ланка с полет от София 2023/2024

271691070_10158599529663133_8661405771148713880_n
Шри Ланка с полет от София 2023/2024

Шри Ланка с полет от София

ОРГАНИЗИРАНА ГРУПА С ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

Екскурзията е десетдневна и включва 2 нощувки в района на Дамбула, 2 нощувки в Канди, 3 нощувки на брега на Индийския океан и 1 нощувка в Коломбо в хотели четири звезди на база закуска и вечеря, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище, таксите за вход в посещаваните туристически обекти, екскурзоводска програма на български и посещение на приюта за слонове в Пинавала, пещерните храмове в Дамбула, скалната крепост в Сигирия, средновековна столица Полонарува, Канди, ботаническата градина в Пераденя, чаена плантация и ферма за костенурки. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод, със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Шри Ланка се извършват с минибус/автобус. Лети се с авиокомпания „Търкиш еърлайнс” (с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж 8 кг).

 

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНВАНЕ:

03.12.2023 – 12.12.2023 3349 лв. 3199 лв. до 31.08.2023г.

17.03.2024 – 26.03.2024 3349 лв. 3199 лв. до 15.12.2023г.

10 дни / 7 нощувки със ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА: 

ПЪРВИ ДЕН – 16:00 ч.- 18:25 ч. – полет София – Истанбул. 19:25 ч. – полет за Коломбо.

ВТОРИ ДЕН – 06:10 ч. – пристигане в Коломбо. Отпътуване за Пинавала (100 км) за посещение на най-големия приют за слонове в света, създаден през 1975 г., за да осигури подслон, храна и медицински грижи за малки слонове, изгубили семействата си и намерени скитащи се сами в дивата природа. Приютът е превърнат в туристическа атракция, където посетителите имат възможност да бъдат в непосредствена близост до приятелски настроените животни и да наблюдават отблизо храненето и къпането им в реката. Отпътуване за Дамбула (95 км). Пристигане. Посещение на пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като „Златният храм” датиращ от I в. пр. Хр. (ЮНЕСКО). Това е най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка, построен върху скала на височина 150 м (около 350 стъпала). В него се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване към Сигирия (20 км). Посещение на една от най-известните туристически атракции в Шри Ланка, смятана за осмото чудо на света – скалната крепост, позната още като „Лъвската скала” (ЮНЕСКО), заради огромния лъв, който в миналото пазел входа на крепостта. На върха на скалата, издигаща се на 180 м височина, се намират останките на дворец от V в. с обширни градини и басейн. За да се стигне до върха, трябва да се изкачат близо 1200 стъпала. Усилията на ентусиастите ще бъдат възнаградени с невероятна панорамна гледка. Следобед – посещение на втората средновековна столица на Шри Ланка – Полонарува, впечатляваща със своята архитектурата, паметници и природа (ЮНЕСКО). Завръщане в хотела в района на Дамбула. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Канди (67 км). По пътя – посещение на градина за подправки в Матале. Ще научите интересни факти за отглеждането и обработката на различни видове подправки, с които Шри Ланка е известна и неслучайно си е завоювала романтичното прозвище „Островът на подправките“. Продължаване към Канди (ЮНЕСКО) – древна столица на Шри Ланка. Посещение на будитския храм Далада Малигава или Храмът на зъба на Буда, в който се съхранява свещена за будистите реликва – зъбът на Буда. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни, където ще научите повече за техния добив и обработка. Настаняване в хотела в Канди. Късният следобед – възможност за посещение на фолклорно шоу с доплащане 30 лв. на човек. Ще имате възможност да се насладите на традиционни шриланкийски танци, както и на ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци. Вечеря. Нощувка в Канди.

ПЕТИ ДЕН  Закуска. Посещение на най-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя (5 км), основана през 1821 г. Градината е известна с богатата си колекция от орхидеи, палми и гигантските си фикусови дървета. Посещение на чаена плантация – Шри Ланка (със старо име Цейлон) е мястото на което се произвежда най-добрият чай в света. Ще имате възможност да се докоснете до магията на отглеждането и производството на ценната напитка, както и ще опитате приготвения на място чай. Вечеря. Нощувка в Канди.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване към крайбрежието на Шри Ланка (около 250 км). По пътя – посещение на ферма за костенурки. Настаняване в хотел на брега на Индийския океан, в някой от курортите на брега на индийския океан. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН  Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Възможност за посещение на форта в Гале (отбранително съоражение построено от португалците през 1584 г., част от световното културно наследство на ЮНЕСКО) и водно сафари по река Маду с доплащане 95 лв. на човек. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Възможност за разходка в океана и наблюдение на китове с доплащане 185 лв. на човек. Вечеря. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. По обед отпътуване за Коломбо (90 км). Панорамна обиколка с автобус на столицата на Шри Ланка. Вечеря. Нощувка в Коломбо.

ДЕСЕТИ ДЕН – Трансфер до летището на Коломбо. 07:40 ч. – 14:15 ч. – полет Коломбо – Истанбул. 20:25 ч. – 20:40 ч. – полет Истанбул – София.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през май 2023. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

 

Цени на човек в лв според настаняването:

КАТЕГОРИЯ ХОТЕЛИ 4* ДО 31.08.2023 ХОТЕЛИ 4* СЛЕД 31.08.2023
цена на възрастен в двойна стая 3199 лв. 3349 лв.
цена на човек в индивидуална стая 3749 лв. 3899 лв.
цена на трети възрастен в стая 3149 лв. 3299 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 3049 лв. 3199 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 3149 лв. 3299 лв.

 

 • САМОЛЕТЕН БИЛЕТ С „ТЪРКИШ ЕЪРЛАЙНС”;
 • ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
 • 1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 30 КГ;
 • 1 БР. РЪЧЕН БАГАЖ 8 КГ;
 • ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
 • 2 НОЩУВКИ В ЧЕТИРИЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ В РАЙОНА НА ДАМБУЛА;
 • 2 НОЩУВКИ В ЧЕТИРИЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ В КАНДИ НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ;
 • 3 НОЩУВКИ В ЧЕТИРИЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ НА БРЕГА НА ИНДИЙСКИЯ ОКЕАН НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ;
 • 1 НОЩУВКА В ЧЕТИРИЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ В КОЛОМБО НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ;
 • ТРАНСПОРТ С МИНИБУС/АВТОБУС ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА;
 • ЕКСКУРЗОВОДСКИ УСЛУГИ ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК;
 • ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ, ОПИСАНИ В ПРОГРАМАТА;
 • 1 БУТИЛКА МИНЕРАЛНА ВОДА НА ЧОВЕК НА ДЕН;
 • ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ;

 • ТАКСА ЗА ВИЗА ЗА ШРИ ЛАНКА – 80 ЛВ;
 • ФОЛКЛОРНО ШОУ В КАНДИ;
 • ПОСЕЩЕНИЕ НА ГАЛЕ ФОРТ И САФАРИ ПО РЕКА МАДУ;
 • РАЗХОДКА В ОКЕАНА ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА КИТОВЕ;
 • БАКШИШИ ЗА МЕСТЕН ЕКСКУРЗОВОД И ШОФЬОРИ – ОКОЛО 5 USD НА ТУРИСТ НА ДЕН (ЗАПЛАЩАТ СЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НА МЕСТНИЯ ЕКСКУРЗОВОД НА МЯСТО);
 • МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА С ОБЩО ПОКРИТИЕ 10 000 ЕВРО И С ВКЛЮЧЕН АСИСТАНС – 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН;
 • ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”;
 • РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

 

 ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ: 

-Такса за издаване на виза – 80 лв.

-Фолклорно шоу в Канди – 30 лв.

-Гале Форт и сафари по река Маду – 95 лв.

-Наблюдение на китове в Шри Ланка – 185 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

ХОТЕЛИ: 

 • Дамбула: Sigiriana Resort and Spa 4* или подобен;
 • Канди: Hotel Topaz 4* или подобен;
 • Берувала: The Palms Beruwala Resort & Spa 4* или подобен.

 

Здравни изисквания: Към 29.05.2023 г. няма специални covid изисквания за влизане в Шри Ланка.

_

Продължителност на полетите:

 • София – Дубай и обратно – около 4 часа и 40 мин;
 • Дубай – Коломбо и обратно – около 4 часа и 45 мин.

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,81 лв. за щатски долар към 29.05.2023 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

_

Забележки:

 • Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата;
 • Движението на автомобилите е в лявата пътна лента

_

Местна Валута: Шриланкийска рупия.

_

Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Шри Ланка:

 • задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца от датата на влизане в страната;
 • Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Шри Ланка;
 • Предварително се прави регистрация в електронна система за пътуване (туроператорът оказва съдействие). Полученото по електронен път разрешение за престой в страната следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза;
 • Приблизителен срок за издаване на електрония документ: 3 дни;
 • Такса за издаване на туристическа виза в размер на – 80 лева.;
 • Необходими данни за регистрация: имена на латиница, номер и дата на валидност на паспорта, ЕГН, месторождение, адрес, телефон.

_

Поради нестабилните цени на авиогоривото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане в размер на промяната на цената на горивните такси. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.