Свети Валентин в Севиля, Испания с полет от София

0K72ZF
Свети Валентин в Севиля, Испания с полет от София

Свети Валентин в Севиля, Испания

със самолет от София и обслужване на български език

_

София – Малага – Гранада – Кордоба – Севиля – Малага – София

_

12 – 15.02.2023г.

Цена: 799лв.  699 лв.

4 дни / 3 нощувки със закуска

_

 

_

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

Първи ден – София – Малага – Гранада~140 km

Отпътуване от летище София за Малага с полет на авиокомпания “Wizz Air” в 7.55 ч. Пристигане на летището в Малага в 11.00 ч. Отпътуване за Гранада. Пешеходна разходка в историческия център на Гранада – най-темпераментният испански град, разположен в подножието на Сиера Невада. Настаняване в Гранада. Свободно време (необходимо е ползване на местен и градски транспорт). По желание фламенко шоу в пещерите на Сакрамонте с включена 1 напитка и трансфер от и до хотела. Нощувка.

_

Втори ден – Гранада – Кордоба – ~340 km

Закуска. По желание и предварителна заявка възможност за посещение на “Аламбра” – средновековната резиденция на маврите и внушителен комплекс от паметници с впечатляващите дворци на династията Насриди и фантастични дворове, арки, фонтани и градините Хенералифе с местен екскурзовод (За да си осигурите участие в тази допълнителна услуга, поради ограничението в максималния брой участници в нея, е необоходимо да заявите услугата предварително, при сключване на договора). Отпътуване за Кордоба. Пешеходна разходка в историческия център на града: катедралата “Мескита де Кордоба”, построена по времето на маврите като втората по големина в света джамия след тази в Мека, и преустроена в католическа църква през 13 век, днес катедрален храм на архиепископа на Кордоба; крепостта “Алкасар”, от където е ръководена реконкистата на Гранада; римският мост и мавърската защитна кула “Калаора”. Настаняване в Севиля. Нощувка.

_

Трети ден – Севиля – Малага – ~200 km

Закуска. Туристическа програма в Севиля – уникален град, столица на Андалусия, с монументални архитектурни и исторически паметници: площад “Испания” – полукръгъл комплекс, оформен на мястото, където през 1781 г. е изгорена на клада последната вещица; паркът “Мария Луиза”, в който през 1929 г. е проведено латиноамериканското изложение; Златната кула – дванадесетстранна защитна кула от 13 век; сградата на Стоковата борса, в която днес се съхраняват архивите, свързани с откриването и колонизацията на Америките, както и дневникът на Христофор Колумб и картата на света на Хуан де ла Коса; дворецът “Алкасар де Севиля” – един от най-добре запазените примери за стила мудехар, любимо място на испанското кралско семейство; Катедралата с гроба на Христофор Колумб, която според последните измервания е най-голямата в света готическа катедрала и кулата “Хиралда”, която по време на управлението на маврите е била основното минаре на главната джамия. Свободно време. Отпътуване за Малага – родно място на известния художник Пабло Пикасо, град изпълнен с очарование, атрактивен и космополитен, осеян с широки булеварди, високи палмови дървета, оживен нощен живот, богат на исторически паметници, музеи и ресторанти. Настаняване в Малага. Свободно време (необходимо е ползване на местен и градски транспорт). Нощувка.

_

Четвърти ден – Малага – София

Закуска. Пешеходна разходка в историческия център на Малага, изобилстващ от малки атрактивни улици и очарователни площадчета. Свободно време (необходимо е ползване на местен и градски транспорт). Трансфер до летището в Мадрид. Отпътуване за България с полет на авиокомпания “Wizz Air” в 18.20 ч. Пристигане на летище София в 23.00 ч.

_

 

_

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Малага – София на авиокомпания “Wizz Air” с включени летищни такси и 1 брой малък ръчен салонен багаж с размери 40/30/20 см

Трансфер летище – хотел – летище

1 нощувка със закуска в хотел “Maciá Monasterio de los Basilios” *** (или подобен) в Гранада

1 нощувка със закуска в хотел “America Sevilla” *** (или подобен) в Севиля

1 нощувка със закуска в хотел “Sercotel Tribuna Malaga” *** (или подобен) в Малага

Пешеходни разходки в Гранада, Кордоба, Севиля и Малага

Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания “Евроинс АД”

Водач-екскурзовод на български език

_

 

_

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

PCR тестове (при необходимост)

Чекиран багаж до 10 кг, 20 кг или 32 кг

Посещение на двореца “Аламбра”, Хенералифе и двореца на Насридите с местен екскурзовод в Гранада

Фламенко шоу в пещерите на Сакромонте

Входна такса за Джамията-катедрала (11 EUR) и двореца “Алкасар” (5 EUR) в Кордоба

Входна такса за Катедралата и кулата “Хиралда” в Севиля (12 EUR)

Бакшиши за шофьор и екскурзовод: 3 на турист на ден (заплащат се задължително на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление

Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

Градски транспорт

Разходи от личен характер

Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

За лица над 65 години автоматски се додава доплата за осигурителна премија

_

 

_

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Доплащане за единична сатя – 199лв.

PCR тест на турист – 60 лв.

Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист – цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване – 89 лв.

Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист – цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване – 189 лв.

Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане ) – на турист (подлежи на потвърждение) – 49 лв.

Посещение на двореца “Аламбра”, Хенералифе и двореца на Насридите с местен екскурзовод (с включена входна такса) на турист при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 29. Моля, резервирайте услугата своевременно! – 99 лв.

Фламенко шоу в пещерите на Сакромонте с включена 1 напитка и трансфер от и до хотела на турист (при минимум 15 туристи) в Гранада – 65 лв.

Специална услуга: Нощувка в хотел “Хемус” *** преди заминаване (цена на турист при настаняване в двойна стая) – 45 лв.

Специална услуга: Нощувка в хотел “Хемус” *** преди отпътуване (цена на турист при настаняване в единична стая) – 70 лв.

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

Priority на човек в двете посоки – 90 лв.

_

ОТСТЪПКИ

Отстъпка за дете от 2 до 11 г., настанено на редовно легло в стая с родител – 60 лв.

Отстъпка за дете от 12 до 17 г., настанено на редовно легло в стая с родител – 30 лв.

_

 

_

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Туристическата програма се осъществява на български език.

Часово време: България 12 ч., Испания 11 ч.

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

За да посетите двореца “Аламбра”, Хенералифе и двореца на Насридите с местен екскурзовод, е необходимо да заявите тази услуга при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването й е свързано с предварителна резервация и има ограничение в максималния брой туристи в група.

_

Екскурзията се провежда при минимум 20 записани туристи!

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

_

Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цените на горивата са изчислени на базата на котировки на горивото (962 USD / тон и обменен курс USD / EUR 1,13). При увеличение на цената на горивото – изчислено в евро – до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото – изчислено в евро – равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. Размерът на горивната такса за двупосочни пътувания на турист при увеличение на цената на горивото от 10-19,99% ще бъде 7,10 EUR. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.

_

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

_

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.