Свети Валентин в Париж с полет от София 2023

sveti-valentin-v-parizh-6-dni-3_1482133354
Свети Валентин в Париж с полет от София 2023

Свети Валентин в Париж с полет от София 2023

Екскурзията е петдневна и включва 4 нощувки със закуски в централно разположен хотел в квартала Париж, самолетен билет с включен ръчен багаж и чекиран багаж до 23 кг и летищни такси, трансфери летище – хотел – летище, екскурзоводско обслужване на български език. Лети се с авиокомпания „Bulgaria Air”.

Дата:

11 – 15.02.2023

Ценa: от 1425лв.

5 дни / 4 нощувки със закуски

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН  11.02.2023: 07:00 ч. – отпътуване от аерогара София. 09:10 ч. – пристигане на летище „Шарл де Гол” в Париж. Трансфер до центъра на града. Панорамна обиколка с автобус и екскурзовод на български: Опера Гарние, пл. „Вандом”, Мадлената, пл. „Конкорд”, „Шан-з-Елизе”, Триумфалната арка, бул. “Клебер”, Трокадеро, моста Йена, Айфелова кула, Военното училище, Инвалидите, Монпарнас, Латински квартал, острова Сите. Настаняване в хотела. Възможност за качване на Айфеловата кула (входната такса за Айфелова кула не е включена в цената на екскурзията и се заплаща на място). Нощувка.

ВТОРИ ДЕН  12.02.2023: Закуска. Сутринта – възможност за посещение на двореца Версай с екскурзовод на български с доплащане 149 лв. за възрастни, 115 лв. за деца и младежи до 25 г. Цената включва транспорт, екскурзоводска беседа в автобуса, такса за вход в двореца и градините. Екскурзията се провежда се при минимум 15 участника и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Следобед – възможност за пешеходна разходка „Триумфален път“ с доплащане 45 лв. за възрастни, 28 лв. за деца до 11 г. Цената включва екскурзоводско обслужване на български език по следния маршрут:  Комеди Франсез, Пале Роаял, Лувъра (отвън), парка „Тюйлери“, площад “Конкорд”, „Шан-з-Елизе“, „Авеню Монтен“, „Авеню „Жорж V“. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН  13.02.2023: Закуска. Възможност за пешеходна разходка до острова Сите и острова Сен-Луи с доплащане 45 лв. за възрастни и 28 лв. за деца до 11 г. Цената включва екскурзоводско обслужване на български език по следния маршрут: катедралата „Нотр-Дам-де-Пари” (отвън), Пале дьо Жюстис, Светия параклис, Консиержери, площад „Шатле“, Новия мост. Екскурзията се провежда при минимум 15 участника и при предварителна заявка и заплащане в България. Възможност за самостоятелно посещение на Лувъра – предлагаме предварително закупуване на билет с доплащане 42 лв. на човек (деца и младежи до 24 години влизат безплатно). Възможност за разходка с корабче по Сена с доплащане 28 лв. за възрастни и 14 лв. за деца до 11 г. Провежда се при минимум 20 участника и при предварителна заявка и заплащане в България. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН  14.02.2023 (Св. Валентин): Закуска. Свободен ден. По желание пешеходна екскурзоводска програма в Латинския квартал (пешеходна, с екскурзовод на български) с доплащане 49 лв. за възрастни и 38 лв. за деца до 11 г. Програмата включва: църквата „Сен-Жермен-де-пре”, бул. „Сен Жермен”, легендарните кафенета „Ле дьо маго“ и „Кафе дьо Флор“, събирали парижката и световната бохема през средата на миналия век, църквата „Сен Сюлпис” (станала свръх популярна от романа на Дан Браун „Шифърът на Леонардо”), театър „Одеон” (отвън), Люксембургската градина, Сорбоната (отвън), площада на Сорбоната, Пантеона, църквата „Сент Етиен дю Мон” (съхраняваща най-красивия ренесансов амвон във Франция и стъклописи от XV век). Следобед – възможност за пешеходна разходка до Монмартър с доплащане 45 лв. за възрастни, 28 лв. за деца до 11 г. Цената включва екскурзоводско обслужване на български език по следния маршрут: базиликата „Сакре Кьор”, площада на художниците, църквата „Св. Петър”, площада на художниците, парижкото лозе, площад „Далида“. Екскурзията се провежда се при минимум 15 участника и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Налага се ползването на метро, като цената на билета не е включена в пакетната цена на екскурзията. Вечерта – възможност за посещение на кабарето „Мулен Руж“ (с доплащане). Нощувка.

ПЕТИ ДЕН  15.02.2023: Закуска. 07:00 ч. – трансфер до летище „Шарл де Гол” за полет Париж – София  10:10 ч. – 13:55 ч.

Забележка: Ако желаете да посетите Лувъра самостоятелно, трябва да имате предвид,че на място от касите, билети се продават при много рестриктивен режим и е много вероятно да не успеете да си купите и да не можете да посетите музея. Билети се купуват онлайн от сайта на музея предварително. Туроператорът може да Ви закупи входен билет за определена дата и час. Цената на услугата е 42 лв. за възрастни над 25 год. (при предварителна заявка и заплащане в България) и включва входен билет и такса за обслужване и резервация. Деца и младежи до 25 год. не закупуват билети и влизат в музея безплатно срещу документ за самоличност.

Добре е, ако желаете да посетите някое от големите парижки кабарета, да си направите резервация при записването Ви за екскурзията, тъй като обикновено местата свършват около една седмица преди датата, понякога и по-рано.

Цени на човек в лв според настаняването:

КАТЕГОРИЯ A B C D E F G
цена на възрастен в двойна стая      — 1425 лв. 1498 лв. 1645 лв. 1698 лв. 1925 лв. 2725 лв.
цена на човек в индивидуална стая      — 1717 лв. 1908 лв. 2075 лв. 2248 лв. 2723 лв. 4190 лв.
цена на трети възрастен в стая 1425 лв. 1610 лв. 1698 лв. 1825 лв. 2725 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 1105 лв. 1325 лв. 1378 лв. 1605 лв. 2345 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен      — 1225 лв. 1298 лв. 1445 лв. 1498 лв. 1725 лв. 2475 лв.

_

_

Цената включва:

-Самолетен билет;

-Летищни такси;

-1 бр. ръчен багаж;

-1 бр. чекиран багаж до 23 кг;

-Трансфери летище – хотел – летище;

-4 нощувки със закуски в избрания хотел;

-Панорамна обиколка на Париж с екскурзовод на български.

Цената не включва:

-Билет за Лувъра;

-Посещение на Версай;

-Пешеходна разходка „Триумфален път“;

-Пешеходна разходка по о-ва Сите и о-ва Ссен-Луи;

-Пешеходна разходка в Монмартър;

-Пешеходна разходка в Латинския квартал;

-Разходка с корабче по Сена;

-Градска такса (city tax);

-Слушалки по време на беседите;

-Таксите за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;

-Медицинска застраховка;

-Застраховка Отмяна на пътуване;

-PCR или антигенен тест, ако такива са необходими;

-Разходи от личен характер.

Хотели:

-Категория A: хотел Victoria**;

-Категория B: хотел Havane Opera***;

-Категория C: хотел Best Western Ronceray Opéra***;

-Категория D: хотел Pax Opera***;

-Категория Е: хотел Асаdia Astotel***;

-Категория F: хотел Holiday Inn Paris Opera Grand Boulevards****;

-Категория G: хотел Mariott Opera Ambassador****.

Забележка: Не всички хотели разполагат с тройни и четворни стаи, или разполагат с ограничен брой такива. Настаняването в тройна или четворна стая подлежи на препотвърждение.

Всички хотели са централно разположени и се намират в района на Гранд Опера и Галериите Лафайет, съвсем близо до музея Гревен (най-близка спирка на метро Grand Boulevards).

Допълнителни услуги:

Услуга Цена
Квартала Монмартър
Цена за възрастен Цена за дете до 11 г.
45 лв. 28 лв.
Латинския квартал
Цена за възрастен Цена за дете до 11 г.
49 лв. 38 лв.
Билет за Лувъра
45 лв.
Разходка с корабче по Сена
Цена за възрастен Цена за дете до 11 г.
28 лв. 14 лв.
Версай
Цена за възрастен Цена за дете до 25 г.
149 лв. 115 лв.
Пешеходна разходка Триумфален път
Цена за възрастен Цена за дете до 11 г.
45 лв. 28 лв.
Острова Сите
Цена за възрастен Цена за дете до 11 г.
45 лв. 28 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

ВАЖНО: При нощувки в Париж туристите (без децата под 16 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на около 1.50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 2 звезди, 2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и на около 3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

Ако желаете да посетите Лувъра самостоятелно, трябва да имате предвид, че на място от касите, билети се продават при много рестриктивен режим и е много вероятно да не успеете да си купите и да не можете да посетите музея. Билети се купуват онлайн от сайта на музея предварително. Туроператорът може да Ви закупи входен билет за определена дата и час. Цената на услугата е 42 лв. за възрастни над 25 години (при предварителна заявка и заплащане в България) и включва входен билет и такса за обслужване и резервация. Деца и младежи до 24 г не закупуват билети и влизат в музея безплатно срещу документ за самоличност.

Добре е, ако желаете да посетите някое от големите парижки кабарета, да си направите резервация при записването Ви за екскурзията, тъй като обикновено местата свършват около една седмица преди датата, понякога и по-рано.

КАК ДА ПОСЕТИТЕ „ЕВРОДИСНИ” ОТ ПАРИЖ:

  1. Можете да закупите от нас билети за Disneyland Paris express който прави трансфери до Дисни и обратно с автобуси, които тръгват от и се връщат на  адрес  8, place de L`Opera  до магазин Lancel shop. Билетът включва транспорт от Париж до Дисни и обратно + карта за парка „Дисниленд” и  струва около 150 евро възрастни, 145 евро за деца под 11 г.
  2. Бихте могли да отидете до „Евродисни” с влакчетата RER, които можете да вземете от много спирки в Париж (Opera, Chatelet, Gare du Nord и пр.) – линия А, слиза се на последната спирка Marne-la-Valee. Билетът за RER струва около 7 евро в една посока, а картата за вход за парка „Дисниленд” е около 63 евро за възрастни и 59 евро за деца под 11 г., а за парка „Дисниленд” + „Диснистудио” – около 74 евро за възрастни и 67 евро за деца под 11 г.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.