Свети Валентин в Рим с полет от София 2023

Колизеум
Свети Валентин в Рим с полет от София 2023

Свети Валентин в Рим с полет от София

Екскурзията e четиридневна включва 4 нощувки в избран хотел 3 или 4 звезди, разположен в историческия център на Рим, пешеходна обиколка „Класически Рим“ с екскурзовод на български език, трансфери и самолетен билет (с включени летищни такси, 1 ръчен багаж с размери 40х30х20 см и тегло до 10 кг, предварително чекиране и запазени места). Лети се с авиокомпания „Райънеър“.

Дата:

11 – 15.02.2023

5 дни / 4 нощувки със закуски

Ценa: от  999 лв.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН  11.02.2024: 13:50 – 14:35 ч. полет София – Рим. Трансфер до центъра на града. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН  12.02.2024: Закуска. Пешеходна обиколка „Класически Рим” (включена в пакетната цена) с екскурзовод на български език: Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън), хълма Капитолия, пл. „Венеция”. Свободен следобед. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН  13.02.2024: Закуска. Свободен ден. По желание – факултативна програма „Ватикана и крепостта Сант Анджело“ – програмата включва разходка по моста Сант Анджело, крепостта Сант Анджело (отвън), Ватикана – пл. „Св. Петър” и разглеждане на базиликата „Св. Петър” (с доплащане 49 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български по време на разходката и посещението на базиликата „Св. Петър“ и слушалки в базиликата. Обиколката се организира при минимум 8 участника. По желание – разглеждане на Ватиканските музеи с доплащане 148 лв. за възрастни и 128 лв. за младежи до 17 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация, слушалки и такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 8 участника. Групата за Ватикански музеи може да бъде от максимум 20 човека, записваме до изчерпване на местата. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 14.02.2024: Закуска. Свободен ден. По желание – пешеходна обиколка „Бароков Рим”: пл. „Навона”, Пантеона, фонтана Треви, пл. „Испания” (с доплащане 55 лв. и при предварителна заявка от България; необходимо е използването на градски транспорт). Обиколката се провежда при минимум 8 участника и включва екскурзоводски услуги на български език и такса за вход в Пантеона. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 15.02.2024: Закуска. Свободно време. По желание – факултативна програма „Цветовете и ароматите на Рим” – пешехдна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) – най–красивият дворец на Рим, Изола Тиберина, квартала „Трастевере“ – римския Монмартър (с доплащане 49 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 8 участника. 13:00 – трансфер до летището. 16:05 – 18:50 – полет Рим – София.

Забележка: Стаите в хотела се освобождават до 11.00 ч. и багажът се оставя на съхранение в помещение за багаж на хотела.

Цени на човек в лв според настаняването:

КАТЕГОРИЯ A B C D E F
цена на възрастен в двойна стая 999 лв. 1035 лв. 1048 лв. 1048 лв. 1088 лв. 1268 лв.
цена на човек в индивидуална стая 1229 лв. 1245 лв. 1288 лв. 1558 лв.
цена на трети възрастен в стая 999 лв. 1035 лв. 1223 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 964 лв. 1000 лв. 1188 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 974 лв. 1010 лв. 1023 лв. 1023 лв. 1053 лв. 1233 лв.

_

Цената включва:

-Самолетен билет;

-Летищни такси;

-Предварително чекиране и запазени места;

-Ръчен багаж 1 малка чанта с размери до 40х30х20 см;

-Трансфери летище-хотел-летище;

-4 нощувки със закуски в избрания хотел;

Екскурзоводска програма “Класически Рим”.

Цената не включва:

-Чекиран багаж;

-Таксите за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;

-Пешеходна обиколка „Ватикана и крепостта Сант Анджело”;

-Посещение на Ватикански музеи;

-Eкскурзоводска програма „Бароков Рим”;

-Пешеходна обиколка „Цветовете и ароматите на Рим“;

-Слушалки по време на обиколките;

-Градска такса (city tax);

-Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);

-Застраховка Oтмяна на пътуване;

-Горивна и/или инфлационна такса, в случай че се наложи да се въведе такава.

-Разходи от личен характер.

Хотели, които използваме при съответния вариант:

  • Категория А: хотел Noto***;
  • Категория B: хотел Siracusa***;
  • Категория C: хотел Lux****;
  • Категория D: хотел Archimede****;
  • Категория E: хотел Mondial****;
  • Категория F: хотел Best Western Universo****

  Всички хотели са разположени в историческия център на Рим, в района на пл. „Република”, операта, базиликата “Санта Мария Маджоре” и Термите на Диоклециан.

Допълнителни услуги:

Цветовете и ароматите на Рим 49 лв.

Пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, Палацо Фарнезе (отвън) – най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала Трастевере – римския Монмартър.

Ватикански музеи 148 лв. (цена за възрастен) / 128 ЛВ. (цена за дете до  17 г.)

Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация, слушалки и такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 8 участника. Групата за Ватикански музеи може да бъде от максимум 20 човека, записваме до изчерпване на местата.

Ватикана и крепостта Сант Анджело  49 лв.

Програмата следва мистериозния път на Дан Браун и включва разходка по моста Сант Анджело, крепостта Сант Анджело (отвън), Ватикана – пл. „Св. Петър” и разглеждане на базиликата „Св. Петър”. Цената включва екскурзовод на български по време на разходката и посещението на базиликата „Св. Петър“ и слушалки в базиликата.

Бароков Рим 55 лв.

Включва екскурзоводски услуги на български език и такса за вход в Пантеона.

Забележителности: пл. „Навона”, Пантеона, фонтана Треви, пл. „Испания”.

Чекиран багаж до 10кг в двете посоки – цената подлежи на препотвърждение 68 лв.

Доплащане за 10 кг. чекиран багаж в двете посоки. Поради наложената политика на изключително динамично променящи се цени на чекираните багажи от страна на авио превозвача, цената подлежи на препотвърждение към момента на издаването на билетите.

Чекиран багаж до 20кг в двете посоки – цената подлежи на препотвърждение 110 лв.

Доплащане за 20 кг. чекиран багаж в двете посоки. Поради наложената политика на изключително динамично променящи се цени на чекираните багажи от страна на авио превозвача, цената подлежи на препотвърждение към момента на издаването на билетите.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през октомври 2023. При промяна на същия, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Билети за Римската опера: При заявка от страна на клиентите, пътуващи по тази програма, туроператорът може да закупи билети за Римската опера. Заплаща се цената на билета + 10 лв. такса за закупуване на билета. При заявка от страна на клиенти, непътуващи по тази програма, туроператорът може да закупи билети за Римската опера. Заплаща се цената на билета + 50 лв. такса за закупуване на билета.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Рим – 6 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 7.50 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени на екскурзията.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.