Светлините на Будапеща със самолет от София 2024

BX65U6
Светлините на Будапеща със самолет от София 2024

Светлините на Будапеща с полет от София 2024


Екскурзия със самолет от София и обслужване на български език

София – Будапеща – Сентендре – Естергом – Егер – Будапеща – София

_

 

Дати и цени:

_

17.05.2024 г. – 829 лв. / 27.05.2024 г. – 769 лв. 

10.06.2024 г. – 829 лв. / 28.06.2024 г. – 799 лв. 

12.07.2024 г. – 799 лв. / 26.07.2024 г. – 799 лв. 

02.08.2024 г. – 799 лв. / 23.08.2024 г. – 799 лв. 

02.09.2024 г. – 829 лв. / 06.09.2024 г. – 829 лв.

13.09.2024 г. – 829 лв. / 16.09.2024 г. – 829 лв. 

20.09.2024 г. – 829 лв. /23.09.2024 г. – 829 лв. 

27.09.2024 г. – 829 лв. /04.10.2024 г. – 799 лв.

18.10.2024 г. – 799 лв.  

 4 дни/  3 нощувки  със закуски

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – София – Будапеща

Отпътуване от летище София с директен полет за Будапеща с авиокомпания Ryanair. Кацане в Будапеща. Транфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

_

ВТОРИ ДЕН – Будапеща

Закуска. Пешеходна разходка в Будапеща с местен екскурзовод (минимум 2 ч.): Парламентът с известния площад “Лайош Кошут”; прочутата базилика „Св. Стефан” в неоренесансов стил, носеща името на първия крал на Унгария, чиято мумифицирана дясна ръка се съхранява там; една от най-големите действащи в света синагоги – Голямата синагога в историческия еврейски квартал, която е част от комплекс, включващ Храмът на героите, еврейско гробище, паметник на Холокоста и Еврейски музей. По желание: панорамна разходка с корабче по р. Дунав (продължителност 1 час). Свободно време по булевард “Ракоци” и улица “Ваци” – една от най-известните търговски улици, където в продължение на няколкостотин метра ще се насладите на многобройните ресторанти, кафенета и магазини. По желание: вечеря с неограничрена консумация в ресторант Trofea Grill. Нощувка.

_

ТРЕТИ ДЕН – Будапеща – Сентендре – Естергом – Егер

Закуска. Свободно време в Будапеща за индивидуално посещение на  Националната галерия, Унгарския национален музей или Зоологическата градина (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.

Туристическа програма по желание (избира се една от двете екскурзии): 1. Целодневна екскурзия до Големия завой на Дунав с местен екскурзовод: романтичното градче Сентендре, основано от сръбски заселници, с тесни живописни улички, многобройни магазинчета за сувенири, галерии и музеи; старата столица Естергом – католически духовен център, където се намира най-голямата катедрала в Унгария. Връщане в Будапеща късния следобед. Нощувка.  2. Целодневна екскурзия до Егер – бароковата перла на Унгария, град, известен с производството на висококачествено унгарско вино. Пешеходна разходка в Егер: римокатолическата базилика, която със своите размери се нарежда на второ място в Унгария; кметството, Площадът на Добо; Църквата на миноритите; крепостта – в исторически план тук е спечелена една от най-важните военни битки на унгарския народ. Ръководени от легендарния командир Ищван Добо, храбрите защитници на Егер спират турската армия през 1552 г., с което възпрепятстват завладяването на Унгария. Свободно време. Отпътуване към Долината на хубавите жени. Дегустация на 3 сорта местно вино и гулаш. Връщане в Будапеща вечерта.

_

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Будапеща – София

Ранна закуска или сух пакет. Трансфер от хотела до летището за директен полет до София на авиокомпания Ryanair. Кацане на летище София.

_

 

_

Настаняване:
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая за комбиниране
включено в цената
Допълнително легло в двойна стая
включено в цената
Единича стая
+309 лв.

Отстъпки:
Отстъпка за дете от 2 до 11 г., настанено на допълнително легло в стая с двама родители
60 лв.

Цената включва:

-Самолетен билет София – Будапеща – София на авиокомпания “Ryanair” с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/20/25 см)

-Трансфер летище – хотел – летище;

-3 нощувки със закуски в хотел 3* в Будапеща

-Пешеходна разходка в центъра на Будапеща с местен екскурзовод ;

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания “Евроинс АД”

-Асистанс на български език или водач от България

_

Цената не включва:

-Чекиран багаж до 10 кг., 20 кг.

-PCR тестове (при необходимост)

-Разходка с панорамно корабче по р. Дунав (1 час)

-Целодневна екскурзия до Големия завой на Дунав с местен екскурзовод

-Целодневна екскурзия до Егер и Долината на хубавите жени, с включена дегустация на вина

-Входна такса за Голямата синагогата и Еврейския музей (5000 HUF)

-Входна такса за Крепостта в Егер: 2000 HUF

-Градски транспорт: 350 HUF (еднопосочен билет), 1650 HUF (еднодневна карта)

-Входни такси за Исторически музей на Будапеща (2400 HUF), Националната галерия (3200 HUF), Унгарския национален музей (2600 HUF), Зоологическата градина (3300 HUF, за деца до 14 г. – 2200 HUF)

-Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

-Разходи от личен характер

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

-За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

-Такса гориво (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)

-Доплащане за съседни места в самолета

-Слушалки по време на туровете – 3 EUR на човек на екскурзия (заплащат на място на екскурзовода; деца до 6 години не ползват слушалки и не се таксуват)

-Бакшиши за екскурзовод / шофьор (заплащат се на място). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш, което показва уважение към работата на съответните служители и прави приятно впечатление

_

 

_

Допълнителни услуги:

-Разходка с панорамно корабче по р. Дунав – 1 час (цената включва парче торта, чаша шампанско, резервация и екскурзоводско обслужване на български език), при минимум 20 туристи – 60 лв.

-Посещение с местен екскурзовод на Унгарския национален музей – около 1 час (цената включва входна такса, резервация и екскурзоводско обслужване на български език), при минимум 12 туристи – 50 лв.

-Целодневна екскурзия до Егер с местен екскурзовод и включена дегустация на вина, при минимум 15 туристи (цената включва: транспорт; екскурзоводско обслужване на български език; пешеходна разходка в Егер; дегустация на 3 вида вина, гулаш). В цената не е включена входната такса за крепостта в Егер – запаща се допълнително на място! – от 15 г. – 120 лв.; от 2 г. до 14 г. – 90 лв.

-Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист – цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване – 105 лв.

-Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист – цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване – 185 лв.

-Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане ) – на турист (подлежи на потвърждение) – 79 лв.

-Priority boarding (в двете посоки – услугата се заявява и заплаща при сключване на договора) на турист – 89 лв.

_

Полезна информация:

-Такса гориво за въздушен транспорт при увеличение на цената на горивото: Цените на горивата са изчислени на базата на котировки на горивото (962 USD / тон и обменен курс USD / EUR 1,13). При увеличение на цената на горивото – изчислено в евро – до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото – изчислено в евро – равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. Размерът на горивната такса за двупосочни пътувания на турист при увеличение на цената на горивото от 10-19,99% ще бъде 9,40 EUR. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира. Съответно при намаление на цената на горивото, горивната такса се намалява пропорционално.

-За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

-Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

-Допълнителни услуги се заявяват до 7 пълни работни дни преди датата на заминаване при наличие на свободни места.

-Валутeн курс: 1 EUR = 420 HUF

-Часово време: България 12 ч. ; Унгария 11 ч.

-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

_

Медицински и здравни изисквания:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 _

Паспортен и визов режим:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

_

 

_