Силиври, Текирдаг и Чорлу с автобус от Варна 2024

1280px-SilivriPedestrianBridge
Силиври, Текирдаг и Чорлу с автобус от Варна 2024

 Силиври, Текирдаг и Чорлу

с автобус от Варна

Една възможност да посетите красивото северно крайбрежие на Мраморно море: Да се потопите в пъстроцветната магия на Силиври, да откриете дълголетната историята на Текирдаг и неговите изкусителни кулинарни традиции, както и да направите добри покупки в многобройните магазини и търговски центрове в Чорлу.

Дати:

17-19.05.2024

21-23.06.2024

3 дни / 2 нощувки със закуски

Дневни преходи

Цена: 305лв

САМО ЗА КЛИЕНТИТЕ НА “ВИЗИТУР” – ПРЕФЕРЕНЦИАЛНА ЦЕНА ЗА ТРАНСФЕР ШУМЕН-ВАРНА-ШУМЕН

при минимум 6 човека – доплащане 15 лв. на човек на посока

-Отпътуване от Добрич при мин. 10 човека – доплащане 20 лв. на човек в двете посоки.

-Отпътуване от Русе при мин. 15 човека – доплащане 60 лв. на човек двете посоки.

-Отпътуване от Разград при мин. 15 човека човека – доплащане 50 лв. на човек двете посоки.

ПРОГРАМА:

Първи ден:

 

06.00 Отпътуване от Варна. Около 09.30 Преминаване на българо-турската граница. Около 14.00 Пристигане в Силиври. Настаняване в хотел SILIVRI PARK – 3* в центъра на Силиври в непосредствена близост до търговския район и крайбрежната алея с много кафенета и рибни ресторанти. Свободно време за обяд, пазаруване и разходка. Нощувка.

Втори ден:

 

07.00-09.00 Закуска. Освобождаване на стаите и качване на багажа в автобуса. 09.30 Отпътуване за Текирдаг. Около 11.30 Пристигане в Текирдаг. Текирдаг – „перлата на Мраморно море“ – разположен е в Източна Тракия, на северния бряг на Мраморно море. Градът е основан още през Архаичната епоха от гръцки колонисти от остров Самос. Те му дават името Бизанте. Градът е бил владение на тракийския цар Севт II. Много антични автори споменават, че планината Текирдаг, която обгражда от север залива Родосто, е Свещената планина на траките. През Османския период градът е наречен Текфур даг, което означава планината на императора. В разговорния турски език името се променя на Текир даг – „Сива планина“ и това име се приема за официално след създаването на Република Турция. Хилядолетната история на града е събрана в археологическия музей, който се помещава в старата сграда на валийството, построена през 1928 г. В богатата колекция на музея има релефи, мозайки, статуи, антична керамика и дори фосил на 65 млн. години. Най-ценният експонат са костите на одриския владетел Керсеплептес, живял през IV в.пр.н.е. 11.30-13.00 Туристическа програма в Текирдаг – посещение на джамията на Рюстем паша и бедестена към нея, разглеждане на централния площад, пешеходна разходка в стария град с посещение на Археологическия музей. Около 14.30 Настаняване в хотел DES’OTEL – разположен в централната част на Текидаг. Свободно време за посещение на шопинг мол „TEKIRA. В него се помещават много известни марки: Altınbaş, Colins, Deichmann, Nike, Polaris, Tiffany,  Yves Rocher и други, предлагащи големи намаления и разпродажби.  Нощувка.

Трети ден:

 

07.00-08.30 Закуска. Освобождаване на стаите и качване на багажа в автобуса. 08.45-09.45 Посещение на сладкарница – ресторант „Шар“ – най-известната потомствена сладкарница в Текирдаг, предлагаща огромно разнообразие от сладки изкушения – баклава, шоколади, шоколадови бонбони, торти, пасти и най-известното сладко на Текирдаг – пейнир халва (халва със сирене). 09.45 Отпътуване за Чорлу. 10.30 Пристигане в Чорлу. 10.30-11.15 Посещение на копие на родната къща на Мустафа Кемал Ататюрк в Солун. Постройката е пълно копие на триетажната къща, в която израства младия Мустафа. В нея са представени восъчни фигури на родителите и сестрата на Ататюрк, както и на самия него. Могат да се видят и двата кабинета, които той е ползвал като генерал и после като президент на Турция. Многото фотоси допълват историята на живота на тази велика личност и неговата връзка с България. 11.30-13.30 Свободно време за посещение на търговски комплекс 5М МИГРОС, мол Орион или мол Арена. 13.30 Отпътуване за България.

Цена на човек в стая с

2 легла или 3 легла

Цена на човек в единична стая

 

дете 0-5.99 г. на допълнително легло дете 7-11.99г. на допълнително легло
Пакетна цена 305 лв. 370 лв. 165 лв. 200 лв.

Цената включва:

-Транспорт с комфортен автобус с климатик, аудио- и DVD-система;

-1 нощувка със закуска в хотел SILIVRI PARK – 3* в центъра на Силиври;

-1 нощувка със закуска в хотел DES‘OTEL – 4* в центъра на Текирдаг;

-Туристическа програма в Текирдаг с посещение на Археологическия музей;

-Посещение на сладкарница „Шар“ в Текирдаг;

-Посещение на копието на родната къща на Ататюрк в Чорлу с беседа;

-Посещение на търговски комплекс 5М МИГРОС, мол Орион или мол Арена;

-Пътни и гранични такси, паркинг;

-Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 5 000 евро за лица до 65г.;

-Водач от туроператора

Цената не включва:

-Разходи от личен характер;

-Горивна такса/ при увеличение цената на горивото/;

-Туристическа такса, платима в хотела /при наличие на такава/;

-Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 65 год. до 69,99 год. – доплащане 2.00 лв.; от 70 год. до 74,99 год. – доплащане 4.00 лв.;

-Медицинска застраховка с покритие 4 000 евро за лица над 75 год. до 79,99 год. – доплащане 8.00 лв.;

-Лица над 80 год. е необходимо да се застраховат самостоятелно, като предоставят  копие от полицата.

 Допълнителна информация:

Всички посочени часове са ориентировъчни, не може  да се  гарантира стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.

Потвърждение на часа и мястото на тръгване, номер на автобуса, име и телефон на екскурзовода /водача  се получава 2 дни преди отпътуване.

Всички допълнителни мероприятия, по които има предвидено екскурзоводско обслужване, се провеждат на български език.

Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само до предния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.

 

Необходими документи: Международен паспорт или лична карта; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие.

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 35 туриста. 

 

Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 14 дни преди датата на тръгване.

Записване и начин на плащане:

-Депозит: 30% от пакетната цена при сключване на договор за организирано туристическо пътуване.

-Доплащане: до 14 дни преди отпътуването. 

Места в автобуса: Настаняването в автобуса е по ред на записване.

 

Условия за анулации:

до 14 дни преди пътуването – 0%;

13 – 7 дни преди пътуването – 50% от пакетната цена;

под 6 дни – 100%

Права на Потребителите:

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и  спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 82, ал. 1, т.8 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване,  прекъсване на пътуването и други. Повече информация относно условия и цени – в офиса на фирмата.

Медицинската застраховка за пътуване в чужбина, включена в пакетната цена,  е съгласно приложимата Нормативна уредба и Общи условия на Застрахователя в рамките на посочената в пакета застрахователна сума, която включва неотложни медицински разходи вследствие на акутно заболяване или злополука, разходи за медицинско транспортиране и репатриране, смърт причинена от злополука. Покритието смърт, причинена от злополука, не се прилага при лица под 14 години и над 65 години, за недееспособни лица, както и за лица със загубена работоспособност над 50%. Повече информация относно допълнителни възможности за застраховане към включената в пакета застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – в офиса на фирмата.