Тоскана – 4 дни в сърцето на Италия с полет от София 2024

SRXFZV
Тоскана – 4 дни в сърцето на Италия с полет от София 2024

ТОСКАНА – 4 дни в сърцето на Италия

с полет от София и обслужване на български език


София – Болоня – Флоренция – Сиена – Сан Джиминяно – ПизаБолоня – София

_

По време на тази прекрасна екскурзия по историческите, позлатени от слънцето забележителности на Тоскана, пред вас ще се разкрие изисканата красота на средновековна Италия.

_

Дати и цени:

14.06.2024 – 939лв.  /  28.06.2024 – 859лв.

05.07.2024 – 939лв.  /  19.07.2024 – 899лв.

07.08.2024 – 899 лв.  /  09.08.2024 – 899лв.

23.08.2024 – 899лв.  /  06.09.2024  – 999лв.

20.09.2024 – 999лв.  /  27.09.2024 –  899лв.

11.10.2024 – 899лв.  /  24.10.2024 – 899лв.

15.11.2024 –  799лв.  /  29.11.2024 – 799лв.

13.12.2024 – 799лв.

4 дни / 3 нощувки със закуски

_

 

_

ПРОГРАМА:

Първи ден – София – Болоня

Отпътуване от летище София с полет на авиокомпания “Wizz Air” или “Ryanair” за Болоня. Кацане на летището в Болоня. Трансфер до хотела във  Флоренция. Настаняване. Нощувка.

_

Втори ден – Флоренция

Закуска. Отпътуване за Флоренция (необходимо е ползването на градски транспорт). Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): катедралата “Санта Мария дел Фиоре” – един от най-големите храмове в света с Купола на Брунелески – шедьовър на ренесансовото изкуство и Кулата на Джото, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град; площад “Синьория” – политическият и културен център на града с двореца “Палацо Векио”; църквата “Санта Кроче” – пантеонът на Италия, където са погребани Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти. Свободно време: разходка до Понте Векио – мостът на златарите, двореца “Пити” – богата колекция с произведения на Рафаел и Тициан и градините “Боболи”, предлагащи великолепна гледка към цяла Флоренция и р. Арно. По желание посещение на галерия “Уфици” – един от най-старите и прочути музеи в света, където се съхраняват шедьоври на майстори като Джото, Ботичели, Леонардо да Винчи, Рафаел, Джордоне, Тициан и много други. Връщане в хотела (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.

_

Трети ден – Сиена – Сан Джиминяно

Закуска. Свободно време във Флоренция (необходимо е ползване на градски транспорт) или по желание целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно. Отпътуване в 8:00 ч. за Сиена – един от най-добре запазените средновековни градове в Италия. Пешеходна разходка в центъра на града: площад “Дей Кампо” – сърцето и душата на града с великолепна архитектура и място, където два пъти в годината се провеждат конни състезания с неоседлани коне; двореца “Палацо Публико”, където се помещава кметството на Сиена; катедралата „Възнесение Богородично“ – една от най-красивите в Италия, смесица от романски и готически стил. Свободно време. Отпътуване за Сан Джиминяно – основан от етруските, градът е изключителен пример за историческото наследство на средновековна Тоскана. Пешеходна разходка в Стария град, включен в списъка на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО – по улица “Сан Джовани” до площадите “Пиаца де ла Цистерна” и “Пиаца дел Дуомо”. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

_

Четвърти ден – Пиза – Болоня – София

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела (багажът се оставя в стая за багаж в хотела). Сбободно време във Флоренция (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание: полудневна екскурзия до Пиза – един от най-известните италиански градове. Туристическа програма на Площада на чудесата – един от най-знаменитите образци на италианската култура, където се намират четири шедьовъра на средновековната архитектура под закрилата на ЮНЕСКО: катедралата „Успение Богородично“ – петкорабна църква във формата на латински кръст, построена в периода 11 – 12 в. в романски стил; Наклонената кула – камбанарията на катедралата, превърнала се в неоспорим символ на Пиза; баптистерията „Св. Йоан“ и гробището „Кампо Санто“. Свободно време или пешеходна разходка с водач екскурзовод в историческия център до Piazza dei Cavalieri и Piazza Garibaldi. Връщане обратно във Флоренция. Отпътуване за Болоня. Пешеходна разходка във Болоня: Фонтанът на Нептун; красивият площад “Маджоре”, където се намира базиликата “Сан Петронио”, и двете кули “Асинели” и “Гаризенда” – символ на града. Свободно време с възможност за пешеходна разходка до Университета на Болоня. Трансфер до летището в Болоня. Отпътуване за България с полет на авиокомпания “Ryanair” или “Wizz Air”. Кацане на летище София.

_

 

_

Цената включва:

-Самолетен билет София – Болоня – София на авиокомпания “Wizz Air” или “Ryanair” с включени летищни такси

-Малък ръчен салонен багаж с размери 40/30/20 см с максимално тегло до 10 кг на авиокомпания “Wizz Air” или с размери 40/20/25 см с максимално тегло 10 кг на авиокомпания”Ryanair”

-Групов трансфер летище – хотел – летище

-3 нощувки със закуски в хотел 3* във Флоренция

-Туристическа програма във Флоренция с местен екскурзовод

-Пешеходна разходка в Болоня

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания “Евроинс АД”

-Водач-екскурзовод от България по време на цялата екскурзия

_

 

_

Цената не включва:

-Доплащане за единична стая – 208 лв.

-PCR тестове (при необходимост)

-Чекиран багаж до 10 кг или до 20 кг

-Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и 4-6 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се на рецепцията на всеки хотел)

-Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (3 EUR)

-Посещение на галерия “Уфици” с местен екскурзовод

-Целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно

-Полудневна екскурзия до Пиза

-Посещение на outlet център Barberino от веригата “McArthur Glen” (за всички дати през 2022 г.)

-Входни такси за църквата “Санта Кроче” (8 EUR), двореца “Пити” (16 EUR) и комбиниран билет за Купола на Брунелески, Кулата на Джото и баптистерията “Сан Джовани” (18 EUR) във Флоренция

-Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

-Градски транспорт

-Разходи от личен характер

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

-За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

_

 

_

Допълнителни услуги:

Посещение на галерия “Уфици” с местен екскурзовод (с включена такса резервация и входна такса) при минимум 20 туристи. Отстъпката за лица, ненавършили 26 г., е валидна при представяне на документ за самоличност на място. Максималният брой туристи по тази услуга е 25. Моля, резервирайте услугата своевременно! от 26 г. – 110 лв., от 6 г. до 25 г. – 110 лв.

Целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно при минимум 20 туристи – 159 лв.

Полудневна екскурзия до Пиза, при минимум 20 записани туристи – 100 лв.

-Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане) на турист (подлежи на препотвърждение) – 79 лв.

-Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) – цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване – 270 лв.

-Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) – цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване – 160 лв.

-Wizz air Priority – качване на борда на самолета с предимство и допълнителен багаж с колелца с максимален размер 55 х 40 х 23 см. в допълнение към включения в цената ръчен багаж с размери 40 х 30 х 20 см на турист в двете посоки – услугата подлежи на допълнително потвърждение – 158лв.

-Специална услуга: Нощувка в хотел “Хемус” *** след пристигане (цена на турист при настаняване в двойна стая без закуска) – 45 лв.

-Специална услуга: Нощувка в хотел “Хемус” *** след пристигане (цена на турист при настаняване в единична стая без закуска) – 70 лв.

_

Полезна информация:

-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

-Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

-За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

-Часово време: България 12 ч. ; Италия 11 ч

-Цените на музеите могат да бъдат променени към датата на посещението.

-BeFlex – 10% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на датата на пътуване по същата програма или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация – в сайта на агенцията или при вашия туристически агент.

-MultiFlex – 20% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на програмата или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация – в сайта на агенцията или при вашия туристически агент.

-Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи.

_

Медицински и здравни изисквания:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

_

Паспортен и визов режим:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

_