Рим, Тоскана,Чинкуе Тере с полет от София и Варна 2023

Италия
Рим, Тоскана,Чинкуе Тере с полет от София и Варна 2023

Рим, Тоскана,Чинкуе Тере

с полет от София и Варна 2023

Тази програма съчетава два от големите символи на туризма и културно-историческото наследство в Италия: РИМ– Вечният град, уникалният древен музей на открито, и пасторалната и романтична ТОСКАНА, взела под крилото си в сърцето на Италия знаменити градове като Флоренция, Сиена и Пиза, родно място на гении като Леонардо да Винчи, Микеланджело и Джото.

София / Варна – Рим — Ватикана – Сиена – Сан Джиминяно –

Флоренция – Пиза – Лука – Чинкуе Тере – Рим – София / Варна

Дати:

02.05.2023 – 08.05.2023

От София – 869 евро/1699 лв. при записване до 28.02.2023

От ВАРНА: 1012 евро/1979 лв. при записване до 28.02.2023

От София: 920 евро/1799 лв. с включени летищни такси.

От Варна: 1063 евро/2079 лв. с включени летищни такси.

19.09.2023 – 25.09.2023

От СОФИЯ: 879 евро/1719 лв. при записване до 28.02.2023

От ВАРНА: 1022 евро/1999 лв. при записване до 28.02.2023

От София: 930 евро/1819 лв. с включени летищни такси.

От Варна: 1073 евро/2099 лв. с включени летищни такси.

7 дни / 6 нощувки със ЗАКУСКИ и 4 ВЕЧЕРИ

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН: 02.05.2023; 19.09.2023 ВАРНА/ СОФИЯ – РИМ

За клиенти от Варна – полет в 08:35 Варна, 09:25 кацане в Рим.

За клиенти от София – полет от в 10:10 и кацане в Рим в 11:00.

Туристическа обиколка с екскурзовод на български език на РИМ-Великият! Когато си в Рим  означава да вдъхнеш от историята, да видиш постиженията на античното изкуство, което прави града толкова уникален! Вижте само какво ви очаква на срещата ви с Вечния град:  Колизеума (едно от чудесата на античната архитектура, символ на Рим, побирал над 60 000 зрители!), Капитолийския хълм с площад „Кампидольо”, Римския форум – главната археологическа зона на града, площад Венеция – георафския център на града с паметника на крал Виктор Емануил ІІ, обединителят на Италия, площад Навона, фонтана Треви- благославящ водата като символ на живота и благополучието, и т.н. (продължителност – около 3,5 – 4 часа, придвижване с метро).

Свободно време или по желание, срещу доплащане – пешеходна обиколка с екскурзовод на български език на църквите „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе”(цената не включва посещение на криптата, където се намира гробът на Св. Кирил – 10 – 12 евро), „Сан Пиетро ин Винколи”.

Нощувка в хотел Brand 4* – https://www.hotelthebrand.net/en/home или подобен.

ВТОРИ ДЕН: 03.05.2023; 20.09.2023 ВАТИКАНА

Закуска. Туристическа програма по желание: посещение на Ватиканските музеи и катедралата „Св.Петър” с екскурзовод на български език, около 3-3,5 часа с включен входен билет и слушалки (организира се при предварителна заявка от България и наличие на група от минимум 20 туристи – цена 96 лв.). ВАТИКАНА – Да дойдеш в Рим и да не видиш папата… Може и да го видим, може и не, но Ватикана – във всички случаи! Най-малката държава в света, седалище на главата на Римокатолическата църква, не престава да храни интереса на милиони туристи и поклонници от цял свят. Нека се присъединим към тях и да се възхитим на шедьоври като базиликата Св.Петър и Сикстинската капела, Ватиканските музеи, заради които и ЮНЕСКО е дала своята благословия Ватикана да бъде включена в Списъка за световно културно наследство.

Отпътуване за района на Монтекатини Терме. Настаняване в хотел Florida 3* http://www.albergo-florida.it/website/index.php  или подобен. Вечеря и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 04.05.2023; 21.09.2023 ФЛОРЕНЦИЯ

Закуска. По желания, срещу доплащане отпътуване за Флоренция. ФЛОРЕНЦИЯ е своеобразната столица на Тоскана. Събирателна точка на голямото изкуство, прославило великите италиански архитекти, строители, художници, поети в целия свят. По време на обиколката ни в града като на кинолента пробягват неговите топ забележителности: площадът Дуомо с катедралата Санта Мария дел Фиоре и кулата на Джото, площадът на сеньорията Палацо Векио – дворецът на Медичите, могъщата флорентинска фамилия, управлявала града в продължение на три столетия и станала известна с своето меценатство, църквата Санта Кроче, галерията Уфици, където са изложени шедьоври на Джото, Микеланджело, Леонардо да Винчи, Рафаел, Ботичели, Тициан… И разбира се покритият мост Понте Векио на река Арно, където ще направим фотопауза. Свободно време във Флоренция или по желание посещение на галерия „Уфици“ с екскурзовод на български език. Вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 05.05.2023; 22.09.2023 ПИЗА И ЛУКА

Закуска. Целодневна туристическа програма в западната част на Тоскана (срещу допълнително заплащане). Отпътуване за Пиза – един от най-популярните италиански градове. Посещение на площада на чудесата с Наклонената кула – символът на града, Катедралата и Баптистерия. Свободно време за изкачване на кулата и разходка в Стария град. Заминаване за Лука и разглеждане на историческия център: площад „Сан Микеле”, катедралите „Св. Михаил” и „Св. Мартин”, родната къща на Джакомо Пучини. Свободно време за разходка сред атрактивните средновековни улички на града. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 06.05.2023; 23.09.2023 ЧИНКУЕ ТЕРЕ

Закуска. Свободно време или по желание, срещу доплащане посещение на 3 от селцата на ЧинкуеТере. Отпътуване към Ла Специя. НАЦИОНАЛНИЯТ ПАРК „ЧИНКУЕ ТЕРРЕ” – наниз от пет селца, останали в безвремието. До ХІХ век били достъпни само с лодка откъм морето или с магаре по стръмните склонове. Сега това е резерват, без достъп на автомобили, радващ окото и… стомаха – красивите разноцветни  фасади на къщите и с местните специалитети с морски дарове, прясна паста, традиционното сладко вино „шакетра” и сладоледа. Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 07.05.2023; 24.09.2023 СИЕНА И САН ДЖИМИНЯНО

Закуска. Отпътуване за един от най-живописните градове на област Тоскана – Сан Джиминяно. Пешеходна разходка по живописните малки улички в сърцето на града. Разглеждане на средновековните каменни кули, Катедралния площад, църквата „Св. Франциск”. САН ДЖИМИНЯНО е малко градче сред хълмовете на Tоскана. Наричат го Средновековният…Манхатън заради многобройните кули, изградени през Средновековието от богати местни фамилии. Разходката из централния площад Пиаца дей Пополо ще ни потопи в атмосферата на отминали епохи.

Отпътуване за Сиена. СИЕНА е град, основан от римляните. През Средновековието се издига до богато и важно търговско и финансово средище в областта Тоскана. Историческият му център от епохата на Средните векове е под закрилата на ЮНЕСКО. Една от големите забележителности на Сиена е площадът Пиаца дел Кампо с вид на обърната раковина. Катедралата е истински шедьовър на италианската готика от периода ХІІ- ХІV век. А Торе де Манджа със своите 102 метра е втората по височина кула в Италия след тази в Кремона. Градът е известен и с традиционните конни надбягвания на централния площад, наречени палио, които водят началото си още в древността и поставят на изпитание състезаващите се квартали на града, носещи името контради, всеки със свой символ: охлюв, вълчица, и пр.

Отпътуване към Рим.

Нощувка в хотел Brand 4* – https://www.hotelthebrand.net/en/home или подобен.

СЕДМИ ДЕН: 08.05.2023; 25.09.2023 РИМ – СОФИЯ/ ВАРНА

Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер за полет на авиокомпания България Еър в 11:50 от Рим и кацане в София в 14:35.

За клиенти от Варна – полет в 15:30 от София и кацане в морската ни столица в 16:20.

Цената е на човек в двойна стая и включва:

-Самолетен билет Варна/ София – Рим – София/ Варна с авикомпания България еър

-Летищни такси 241 евро/471 лв. от Варна и 149 евро/291 лева от София – точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща

-Чекиран багаж до 23 кг + 8 кг ръчен

-2 нощувки със закуски в Рим

-4 нощувки със закуски и вечери по фиксирано меню в района на Монтекатини Терме

-Трансфер летище – хотел – летище

-Транспорт с климатизиран автобус из Италия

-Обзорна екскурзия в Сан Джиминяно (1,30 часа)

-Обзорна екскурзия в Сиена (1,30 часа)

-Обзорна екскурзия в Рим (2 часа)

-Екскурзоводско обслужване на български език

-Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за лица до 64 години

-Представител на фирмата организатор

Цената не включва:

-Градски такси

-Слушалки – 15 евро/ 29 лева на човек за целия престой в Италия

-Входни билети за посещаваните обекти.

-Бакшиши за шофьор  по 1 евро на турист на ден (плащат се на място)

-Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 74 години – 10 лева, за лица от 75 до 85 години – 30 лева

-Горивна такса – поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.

Допълнителни екскурзии:

-Ватикана – цена 49 евро / 96 лева на човек – включва екскурзовод на български език, входен билет и слушалки). Минимален брой участници за доп. екскурзия: 20 човека

-Флоренция – 66 евро/ 129 лева на човек – включва транспорт до Флоренция и обратно, екскурзовод на български език. Минимален брой участници за доп. екскурзия: 20 човека

Посещение на Уфици – 44 евро/ 86 лева на човек – включва екскурзовод на български език, входен билет и слушалки). Минимален брой участници за доп. екскурзия: 20 човека

Чинкуе Тере – 69 евро/135 лева на човек – включва билети за влак и екскурзовод на български език, с когото се посещават 3 от селцата. Минимален брой участници за доп. екскурзия: 20 човека

Пиза и Лука – 65 евро/127 лева на човек – включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български език.  Минимален брой участници за доп. екскурзия: 20 човека

Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата.

Минимален брой участници: 25

Условия за записване и начин на плащане:

– Депозит 50 % при резервация

– Доплащане до 100% – 30 дни преди отпътуване

Срокове за анулация: – при отказ от пътуване от Туриста след изтичането на 3 календарни дни от сключването на договора 50% от заплатената сума

– при отказ от пътуване от Туриста от 30 дни до началната дата на изпълнение на туристическите услуги неустойката е в размер на 100% от платената обща цена.

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Курортни такси:

Рим: -За хотели 3*** – 4 евро на човек на ден

-За хотели 4****- 6 евро на човек на ден

Монтекатини: -За хотели 3***- 1 евро на човек на ден

-За хотели 4 **** – 1,60 евро на човек на ден

Допълнителни условия:

-Доплащане за настаняване в единична стая: 259 лв

-Доплащане за 1-ви ред в автобуса – 30 евро/59 лв на човек – 2 броя седалки

-Доплащане за 2-ри ред в автобуса – 20 евро/39 лв на човек – 4 броя седалки

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител – нотариално заверено родителско разрешение.