Трети март във Виена с полет от Варна 2023

mozart-monument-2536167_1280-863×653
Трети март във Виена с полет от Варна 2023

ТРЕТИ МАРТ ВЪВ ВИЕНА С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА


02 – 05.03.2023 

4 дни / 3 нощувки със закуски

Цена: от 888лв., в зависимост от избора на хотел

_

Екскурзията включва 3 нощувки със закуски в избрания хотел в центъра на Виена, екскурзоводска програма на български език, трансфери, самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж малка чанта или раница до 10 кг с размери 40х20х25 см, предварително чекиране и запазени места. Лети се с авиокомпания „Райанеър”. Настяняването е в централно разположени хотели 3 или 4 звезди на база нощувка и закуска.

_

 

_

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН02.03.2023

21:05 – 21:55 ч. полет Варна – Виена. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН, 03.03.2023

Закуска. Полудневна пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български (включена в пакетната цена на екскурзията; пешеходната обиколка започва от пл. „Мария Терезия“): пл. „Мария Терезия”, Площада на Героите, двореца Хофбург (отвън), ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, Фигарохаус, паметника на Йохан Щраус, Кертнерщрасе, Операта. Свободен следобед. По желание – посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод с доплащане 65 лв. за възрастни и 55 лв. за деца и младежи до 17 г. Цената включва резервация, входна такса за двореца Шьонбрун и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Възможност за самостоятелно посещение на зоологическата градина на Шьонбрун (една от най-старите в Европа). Вечерта – възможност за посещение на концерт в двореца Ауерсперг (творби на Моцарт и Щраус) – цена 69 лв. на човек. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН, 04.03.2023

Закуска. Свободен ден. По желание – посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ – доплащане 56 лв. за възрастни и 30 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещената Римска империя. Тук се намира и  т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Следобед – по желание – факултативна полудневна програма „Виенско вълшебство“ с доплащане 74 лв. на човек. Цената включва екскурзоводска беседа на български, парче торта Сахер и кафе меланж в традиционна виенска сладкарница. Посещението се осъществява при група от минимум 15 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Програмата включва: разходка из уличките и площадите на стария град – посещение на църквата Миноритен кирхе, където се намира точно мозаечно копие на „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи, поръчано от Наполеон за неговия тъст, австрийския император Франц I, пасажа на двореца Фернстел, кафене Централ, площад „Ам Хоф“, колоната на Дева Мария; Площада на Старата синагога и паметника на жертвите от Холокоста; пл. „Хое Маркт“ с колоната на Светото семейство и часовника Анкер; програмата завършва в традиционно виенско кафене, с парче торта Сахер и кафе меланж. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН, 05.03.2023: Закуска. Свободни време. По желаниe – посещение на Музея на изящните изкуства с доплащане 64 лв. за възрастни и 51 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за музея и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 10 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Музеят на изящните изкуства притежава една от най-богатите колекции на италиански, испански и фламандски майстори в Европа. Тук могат да се видят картини на Рубенс, Ван Дайк, Рембранд, Питер Брьогел Старши, Рафаело, Веронезе, Тициан, Караваджо, Веласкес и др. В музея е изложено и прабългарското златно съкровище, известно като Съкровището от Над Сент Миклош. 12:55 ч. – трансфер до летището. 15h55 – 18h40 – полет Виена – Варна.

Забележка: Стаите в хотела се освобождават до 11.00 ч. и багажът се оставя на съхранение в помещение за багаж на хотела.

_

 

_

Забележки:

-Стаите в хотела се освобождават до 11.00 ч. и багажът се оставя на съхранение в помещение за багаж на хотела

-Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през октомври 2022. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно;

-Възможно е през 2023 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

-Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

_

Цени на човек в лв според настаняването:

КАТЕГОРИЯ A B C
цена на възрастен в двойна стая 888 лв. 919 лв. 1299 лв.
цена на човек в индивидуална стая 1053 лв. 1069 лв. 1599 лв.
цена на трети възрастен в стая 888 лв. 919 лв. 1239 лв.
цена на четвърти възрастен в стая 919 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 828 лв. 859 лв. 1189 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 848 лв. 879 лв. 1259 лв.

_

 

_

  • Категория А – хотел Mercure Westbahnhof**** се намира на 30 мин. пеша от пл. „Мария Терезия” в близост до търговската улица „Марияхилферщрасе”;
  • Категория В – хотел Admiral*** се намира на 5 мин. пеша от пл. „Мария Терезия” в близост до търговската улица „Марияхилфер щрасе“;
  • Категория С – хотел Palais Pertschy****се намира в сърцето на старата част на Виена, в непосредствена близост до катедралата „Св. Стефан“, ул. „Грабен“, ул. „Кертнерщрасе“.

_

-Самолетен билет с Ryan Air / Wizz Air;

-Летищни такси;

-Ръчен багаж – 1 малка чанта до 10 кг с размери до 40Х30Х20 СМ;

-Предварително чекиране и запазени места

-3 нощувки със закуски в избрания централно разположен хотел;

-Трансфери летище – хотел – летище;

-Пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български език.

_

 

_

-Чекиран багаж;

-Описаните, че са с доплащане програми;

-Градска такса (City tax) в хотелите;

-Слушалки по време на обиколките;

-Медицинска застраховка –  2лв. на човек на ден;

-Застраховка “Отмяна на пътуване”;

-PCR или антигенен тест, в случай че такива са нужни;

-Таксите за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;

-Разходи от личен характер.

_

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

УСЛУГА ЦЕНА
Съкровищницата на Хабсбургите
Цена за възрастен Цена за дете до 18 г.
56 лв. 30 лв.
Двореца Шьонбрун с входна такса
Цена за възрастен Цена за дете до 17 г.
65 лв. 55 лв.
Концерт в Ауерсперг
69 лв.
Виенско вълшебство
74 лв.
Чекиран багаж до 10 кг в двете посоки : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА
83 лв.
Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА
118 лв.
Музея на изящните изкуства
Цена за възрастен Цена за дете до 18 г.
64 лв. 51 лв

_

Забележка: Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока.

_

 

_

Забележки:

-Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през юни 2022. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно;

-Последния ден стаите се освобождават до 11.00 ч. и хотелът се оставя на съхранение на рецепцията;

-Възможно е да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

_

Билети за Виенската опера и за Фолксопер: При заявка от страна на клиентите туроператорът може да закупи билети за Виенската опера и за Фолксопер.

_

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

_

_

 

_