Тунис – обиколна програма, полет от София 2022

ES77QA
Тунис – обиколна програма, полет от София 2022

Открийте Тунис – обиколна програма

Изключително интересна туристическа програма – 7 нощувки с полет от София. 

София – Енфида – Сус – Ел Джем – Матмата – Тозьор – Кайруан – Сус – Тунис – Картаген – Сиди Бу Саид – Хамамет – Енфида – София

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

04.10.2022 г. – 1389 лв.  1269 лв.

8 дни/ 7 нощувки СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

 –

ПЪРВИ ДЕН – София – Енфида – Сус

Отпътуване от летище София (Терминал 1) с чартърен полер до Енфида. Кацане на летище Енфида (полетното разписание ще получите с финалните документи преди отпътуването). Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела в Сус. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Ел Джем – Матмата

Закуска. Отпътуване към Ел Джем. Посещение на третият по големина в Света римски амфитеатър (най-добре запазен и най-голям в Северна Африка), където в миналото са се организирали зрелищни боеве. Ще имате взможност да стъпите на гладиаторската арена, да бъдете на местата на публиката и дори ще можете да минете през тунелите, от които са излизали дивите животни (входната такса е включена в пакетната цена). Опътуване за Матмата – „Берберската столица на Тунис”. Обяд в типичен местен берберски ресторант (без включени напитки). Матмата е берберско селище в централната част на страната, популярно сред туристите заради домовете на троглодитите. Те са едно от най-древните племена населявали Тунис. Селата им са в изключително автентичен вид и са непроменени от векове. Домовете им представляват къщи, прокопани на 10 метра дълбочина в земята, които все още се използват от местните жители. В Тунис има няколко селища на троглодити, но Матмата е най-достъпното. Отпътуване за Дуз, известен като “Вратата на пустинята”. Настаняване в Дуз. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане на място езда на камила (около 45 динара/15 евро на турист). Вечеря. Нощувка в Дуз.

ТРЕТИ ДЕН – Тозьор – Кайруан – Сус

Ранна закуска (или сух пакет). Отпътуване към Тозьор. По пътя спирка на пресъхналото солено езеро Шот Ел Джерид – второто най-голямо по площ в Сахара, познато на света с невероятната картина, която се създава при изгрев слънце и с уникалните си миражи. Според преданието, Фата Моргана е фея, живяла на морското дъно и примамвала пътешествениците с призрачни видения. Пътуването продължава към единствения град-оазис – Тозьор, където има над 300 000 финикови палми, от които се произвеждат висококачествени фурми, познати в цял свят. На това място се изработва и един от най-красивите сувенири в света: пустинната роза, която представлява кристализирал пясък във формата не цвете. Следва екскурзия с джипове 4х4 до планинския оазиси Шебика. Посещение на изключително красивия планински оазис Шебика – мястото, където са снимани кадри от филма „Английският пациент”, част от трилогията „Междузвездни войни” и “Индиана Джоунс”. Обяд (без включени напитки). След обяда отпътуване за Кайруан – четвъртият по значимост град за ислямската религия, основан през 671 г. от Окба Ибн Нафи. През 1988 г. е внесен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Градът днес е известен с производството на килими и големия брой джамии. Разглеждане отвън на най-високата джамия в Кайруан “Сиди Окба”, издигната през 7 век. Днес джамията впечатлява с височината на минарето от 35 метра и със своята архитектура, наподобяваща крепост. Отпътуване към Сус. Настаняване. Вечеря. Нощувка в Сус.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН- Сус

Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. По желание и срещу допълнително заплащане: вечерна екскурзия “Мединат Ал Захра” – тунизийска вечер (вечеря + лазерна шоу програма): една от най-грандиозните атракции в цяла Африка, която се провежда в парка Мединат Ал Захра с участието на десетки артисти и ездачи на фона на вода, огън, светлинни и звукови ефекти с най-съвременна техника. Това е вечер, заради която си заслужава да посетите Тунис! Връщане в хотела около полунощ. Нощувка в Сус.

ПЕТИ ДЕН – Тунис – Картаген – Сиди Бу Саид – Хамамет

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване към едноименната столицата на страната – град Тунис, разположен в северната част на африканската държава, на бреговете на Туниското езеро и Средиземно море. Обяд (без включени напитки). След обяда, отпътуване към античния Картаген – град станал известен под името „Африканският Рим“. Основан е през 9 век, пр. н. е. от финикийски заселници. Останките от този велик град са разположени до самия бряг на Средиземно море в столицата Тунис. Картаген е бил основният съперник на Рим в Западното Средиземноморие през античната епоха, а днес е впечатляващ архитектурен паметник с множеството запазени в отлично състояние останки. Отпътуване към Сиди Бу Саид – красиво крайбрежно селище със синьо-бели сгради, обвити в бугенвилии, и тихи улички, съхранили своя непринуден чар. Днес градчето е наричано тунизийският Монмартър и е под закрилата на ЮНЕСКО. Свободно време за самостоятелна разходка с възможност за снимки от панорамните тераси със зашеметяващи гледки към града, почивка в някое типично ориенталско кафене, където можете да опитате местния специалитет – зелен чай с ментови листа и кедрови ядки. Отпътуване към Хамамет. Настаняване. Вечеря. Нощувка в Хамамет.

ШЕСТИ – Хамамет

Закуска. Свободно време за плаж. По желание и срещу допълнително заплащане: разходка с кораб (полудневна екскурзия), по време на която можете да се насладите на средиземноморския бриз и крастално чистите води на Средиземно море. Вечеря. Нощувка в Хамамет.

СЕДМИ ДЕН – Хамамет

Закуска. Отпътуване към Дуга – археологически комплекс, състоящ се предимно от древноримски архитектурни останки. Намира се в Северен Тунис, на около 100 км югозападно от руините на Картаген. Според оценка на ЮНЕСКО от 1997 г. Дуга е „най-добре запазеният малък римски град в Северна Африка“. В Дуга ще имате възможност да се разходите по римските улици, да се запознаете с историята на този район и да се потопите сред либийско – пунически, римски и византийски артефакти. Обяд. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка в Хамамет.

ОСМИ ДЕН – Хамамет – Енфида – София

Закуска. Освобождаване на стаите до 11:00 ч. Трансфер за летище Енфида. Отпътуване за България с директен чартърен полет. Кацане на летище София (Терминал 1).

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Самолетен билет София – Енфида – София за директен чартърен полет на авиокомпания “BH air” с включени летищни такси

-Ръчен багаж до 5 кг. и чекиран багаж до 20 кг.

-3 нощувки в хотел 4* в района на Сус на база закуска и вечеря (без включени напитки)

-1 нощувка в хотел 4* в Дуз на база закуска и вечеря (без включени напитки)

-3 нощувки в хотел 4* в Хамамет на база закуска и вечеря (без включени напитки)

-4 обяда (без включени напитки) по време на туристическата програма

-Описаната туристическа програма

-Входни такси за посещаваните по програмата обекти без посочените в “Цената не включва”

-Екскурзоводско обслужване от местни екскурзоводи

-Водач на български език по време на престоя

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания “Евроинс АД”.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-PCR тест

-Попълване на онлайн декларация с QR код

-Туристическа такса: 3 TND (тунизийски динар) на нощувка на човек. Заплаща се на рецепция при пристигане.

-Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)

-Бакшиш за местния екскурзовод и шофьора – 15 USD на турист за целия престой (заплаща се задължително на място)

-Полудневна екскурзия – разходка с кораб

-Вечерна екскурзия Национална вечер Мединат Ал Захра

-Допълнителните екскурзии и услуги предлагани на място по програмата

-Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

-Разходи от личен характер

-Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

-За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

-Такса гориво и вредни емисии за дати 07.06, 14.06 и 21.06.2022 г. – обявява се 20 дни преди полета (доплаща се ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, в случай че бъде обявена такава) – 79 лв. на турист

-Разходка с кораб (полудневна екскурзия) – при минимум 20 туристи (ЗАЯВЯВА СЕ САМО ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ НА МЯСТО В ТУНИС!) – от 12 г. – 60 лв.,от 2 г. до 11 г. – 40 лв.

-Вечерна екскурзия “Национална вечер Мединат Ал Захра” – шоу програма с включена вечеря – при минимум 20 туристи (ЗАЯВЯВА СЕ САМО ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ НА МЯСТО В ТУНИС! – от 12 г. – 100 лв. ,от 2 г. до 11 г. – 80 лв.

-PCR тест на отиване в лаборатории “Рамус” – 60 лв. на турист.

НАСТАНЯВАНЕ:

Двойна стая със спалня – включено в цената

Двойна стая с отделни легла – включено в цената

Допълнително легло в двойна стая за 3-ти турист – отстъпка 25 лв.

Единична стая – доплащане 350 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

-Пакетните цени са с калкулирана в цената отстъпка за ранни записвания!

-Валута: Местната парична единица е тунизийски динар (TND). Приблизителният курс на долара към динара е 1 USD = 3.03 TND. Доларовите банкноти трябва да са емисия след 2003 г.!! Не е препоръчително изнасянето на местна валута от страната!

-Предварителното записване и заплащане на екскурзиите е препоръчително. При наличие на свободни места екскурзиите могат да се заявят и на място!

-Програмата се провежда при минимум 40 записани туристи!

-Резервации: депозит при резервация – 50% от стойността на пътуването; доплащане – до 35 дни преди датата на отпътуване.

-Анулации: от деня, следващ деня на записването до 61 ден преди датата на заминаване – 35% от основната цена; от 60 до 36 дни преди датата на отпътуване – 50 % от основната цена на екскурзията; от 35 ден до деня на заминаване – 100% от общата цена на екскурзията.

-При анулиране на екскурзията под 24 ч. или неявяване се предвижда 100 % неустойка.

-Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за който тя се начислява, без значение кога те са направени.

-Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците.

-Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

-Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форсмажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.

-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

-За плащане на екскурзиите на място не се приемат кредитни карти!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.