Уикенд в Атина, полет от София

KU1BB7
Уикенд в Атина, полет от София

Уикенд в Атина – 3 нощувки, самолетна програма с обслужване на български език

 –

София – Атина – Нос Сунион – Атина – Коринтският канал – Нафплион – Микена – Атина – София

3 нощувки в хотел в центъра на Атина.

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

22.09.2022 г. – 744 лв.

20.10.2022 г. – 714 лв.

4 дни / 3 нощувки със закуски 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – София – Атина

Явяване на летище София за директен полет до Атина в 21:35 ч. Кацане на летище Атина в 22:50 ч. Трансфер до хотела (около 30 мин.). Настаняване. Нощувка. (Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в полетното разписание!)

ВТОРИ ДЕН  – Атина – Нос Сунион – Атина~150 km

Закуска. Свободно време. По желание: панорамна обиколка на Атина (около 2 ½ ч.): Арката на Адриан – триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 век пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Парламентът – някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад “Синтагма”; възможност за самостоятелно разглеждане на Акропола. Свободно време в Атина с възможност за посещение на новия Музей на Акропола, събрал всички артефакти, открити на хълма и около него от бронзовата епоха до римския и византийския период; Националния археологически музей, разполагащ с една от най-богатите колекции от произведения на древните изкуства, Византийския музей, който представя богата колекция от византийско изкуство и архитектура или музея „Бенаки” – частен музей с прекрасна колекция, представяща хилядолетната гръцка история. Следобед свободно време или туристическа програма по желание и предварителна заявка: екскурзия до Храма на Посейдон (минимум 3 ½ ч.), построен върху крайморска скала на нос Сунион с прекрасна гледка към Егейско море. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН  – Атина – Коринтският канал – Нафплион – Микена – Атина ~320 km

Закуска. Свободно време в Атина или по желание целодневна екскурзия с местен екскурзовод до п-в Пелопонес: фотопауза при Коринтския канал; посещение на Епидаврос – известен с най-добре запазения античен театър в Гърция, построен през 3 в. пр. Хр., където и днес се провеждат представления; Нафплион – древен град с богата култура и традиции; Микена – най-известният древен град в Гърция, царството на Агамемнон, град, който 400 години е доминирал в гръцката история. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Атина – София

Закуска. Освобождаване на стаите на хотела до 11:00 ч. (багажът остава в стая за багаж). Свободно време за разходка и пазар. 17:45 ч. – трансфер до летище Атина (около 30 мин.). Полет за София в 20:20 ч. Кацане на летище София в 21:35 ч. (Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в полетното разписание!)

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Самолетен билет София – Атина – София на авиокомпания “Aegean Airlines” с включени летищни такси

-Ръчен багаж до 8 кг. и чекиран багаж до 23 кг.

-Трансфер летище – хотел – летище

-3 нощувки със закуски на блок маса в избрания от Вас 4* хотел в центъра на Атина

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” на застрахователна компания “Армеец” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

-Водач от България.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-PCR тест или антигенен тест

-Попълване на онлайн декларация с QR код!

-Такса престой в Гърция (заплаща се задължително от туристите на рецепцията на всеки хотел!): 3 EUR на стая на нощувка в хотел 4*

-Вечери и обяди

-Допълнителни екскурзии и услуги по програмата

-Входни такси за Акропола (20 EUR), новия Музей на Акропола (5 EUR), Археологическия музей (10 EUR), Византийския музей (8 EUR) и музея “Бенаки” (7 EUR) в Атина; за Храма на Посейдон на нос Сунион (8 EUR)

-Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

-Градски транспорт

-Разходи от личен характер

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

-За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

-Панорамна обиколка на Атина – при минимум 10 туристи – от 12 г. – 60 лв., от 2 г. до 11 г. – 30 лв.

-Полудневна екскурзия до нос Сунион (без включени входнa таксa за Храма на Посейдон на нос Сунион – 8 EUR) – при минимум 12 туристи  – от 12 г. – 60 лв., от 2 г. до 11 г. – 30 лв.

-Целодневна екскурзия до п-в Пелопонес (без включени входни такси) – при минимум 12 туристи – от 12 г. – 120 лв., от 2 г. до 11 г. – 60 лв.

-Гръцка вечер (фолклорна програма, плато салати, плато предястия, основно ястие с гарнитура, десерт, половин бутилка вино, вода) – необходимо е ползване на градски транспорт – при минимум 10 туристи – 70 лв.

НАСТАНЯВАНЕ:

хотел “Candia” 4*

Двойна стая със спалня – включено в цената

Двойна стая с отделни легла – включено в цената

Двойна стая за комбиниране – включено в цената

Допълнително легло в двойна стая за 3-ти възрастен – отстъпка 30 лв.

хотел “Stanley” 4*

Двойна стая със спалня – доплащане 150 лв.

Двойна стая с отделни легла – доплащане 150 лв.

Допълнително легло в двойна стая за 2-ро дете от 2 до 11,99 г. – доплащане 50 лв.

Допълнително легло в двойна стая за 3-ти възрастен – доплащане 100 лв.

хотел “Candia” 4*

Допълнително легло в двойна стая за дете от 2 до 11,99 г. – отстъпка 100 лв.

Единична стая – доплащане 150 лв.

хотел “Stanley” 4*

Двойна стая за комбиниране – доплащане 150 лв.

Единична стая – доплащане 350 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

-Пакетните цени са с калкулирана в цената отстъпка за ранни записвания до 31.05.2022 г.!

-Полетно разписание: София – Атина 21:35 – 22:50

-Полетно разписание: Атина – София 20:20 – 21:35

-Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите!

-Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

-Допълнителни услуги се заявяват до 12 пълни работни дни преди датата на заминаване при наличие на свободни места.

-Деца до 1.99 г. заплащат 100 лв., като не ползват седалка в самолета и в автобуса по време на трансферите. Децата не ползват допълнително легло – ползват бебешка кошарка или са настанени на леглото на родителите си!

-Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.

-Резервации: депозит при резервация – 35% от стойността на ексурзията плюс стойността на допълнителното заявените услуги, доплащане – до 35 дни преди датата на отпътуване.

-Анулации: от деня, следващ деня на записването до 36 ден преди датата на заминаване – 35% от основната цена на екскурзията; от 35 ден до деня на заминаване – 100% от общата цена на екскурзията.

-За плащане на екскурзиите на място не се приемат кредитни карти.

-При анулиране на екскурзия под 24 ч. или неявяване се предвижда 100 % парична глоба.

-За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой туристи и с предварителни резервации. В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).

-Часово време: България – 12 ч.; Гърция – 12 ч.

-Програмата се провежда при минимум 10 записани туристи.

-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.