Уикенд в Румъния: Букурещ, Синая, Замъка на граф Дракула, Брашов, Двореца Пелеш

Brashov-820×500
Уикенд в Румъния: Букурещ, Синая, Замъка на граф Дракула, Брашов, Двореца Пелеш

Уикенд в Румъния: Букурещ, Синая, Замъка на граф Дракула, Брашов, Двореца Пелеш

ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ!!!

3 дни/ 2 нощувки със закуски

Цена – 180 лв. от Силистра, 200 лв. – от Варна

 ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

1 ден: Отпътуване рано сутринта от Варна , Добрич и Силистра по маршрут Русе – Дунав мост – Букурещ.

Панорамна автобусна обиколка на столицата Букурещ – Площад „Унири”, Площад „Университетски”, Народният театър, Площад „Виктория”, булевард „Авиатори”, „Триумфалната арка”, „Скънтея“, Дипломатическият квартал, бул. „Киселов”и още други.

Посещение на комплекс „Терме“– най-големият закрит уелнес комплекс в Европа и идеалното място за релакс и забавления сред екзотична атмосфера, пресъздадена от тропическа растителност и постоянна температура от 30 градуса през цялата година. Комплексът е разделен на три зони: „Palm“ – зона за релаксация сред палмови дървета и тропическа растителност– най-голямата градина от този тип в Европа; „Elysium“ – термални бани, масажи и СПА;„Galaxy“ е центърът на забавления – басейн с вълни, пързалки и др.

Вечерта пристигане в Синая– перлата на Карпатите. Настаняване в хотел в Синая /Предял. Нощувка.

 –

2 ден: Закуска.

Посещение и разглеждане на двореца „Пелеш” и Синайския манастир.

Пелеш е лятната резиденция, издигната през 19 век по поръчка на първия крал на Румъния – Карол I, от немски архитекти в алпийски стил. В залите на двореца се съхраняват колекции от над 2000 картини, изключителни стъклописи, кристални полилеи, златна и сребърна посуда, скулптури от абанос и слонова кост, както и две оръжейни.

Синайския манастир е построен през 17 век от румънски благородник, след завръщането му от Светите места и Синайския полуостров в Египет. В него се съхранява първата Библия, която е била преведена на румънски – от 1668 година. В музея има и невероятно ценна колекция от икони. В църквата на манастира може да се види епитафия, направена от Ана Рот посредством бродиране със златна нишка и цветна коприна. Този експонат представлява голяма ценност и е включен в списъка на UNESCO. В последствие около манастира възниква и градчето Синая – днес популярна ски дестинация.

Отпътуване за Замъка „Бран”, известен още като замъка на “Дракула” – ловната резиденция на Влад Дракула, впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377г. и 1382г. върху скала висока 60 м. Свободно време за разходка в района на замъка и колоритния пазар на сувенири.

След обед пристигане в Брашов – живописно средновековно градче в Трансилвания. Туристическа програма – общинския площад със сградата на общината, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, църквата “Св. Бартоломей” – най-стария архитектурен паметник в града, Старото кметство, църквата “Св. Николай”.

Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден: Закуска.

Отпътуване за Букурещ. Панорамна обиколка на столицата на Румъния – старата главна улица на града „Каля Викторией“ или Пътят на победата, на която са разположени интересни исторически сгради, Площадa на революцията, на който се намират храмът на музиката “Атенеум” – седалище на Филхармонията и най-голямата концертна зала в Румъния, Университетската Библиотека, Статуята на румънския крал Карл I, Кралският дворец, бившият Партиен дом на румънската комунистическа партия.

По желание посещение на Двореца на Парламента /необходима е предварителна резервация/ – най-голямата административна сграда в света след сградата на Пентагона в САЩ с внушителни размери – височина 86 м, като има и подземна част с няколко етажа, дължина 270 м, 1100 помещения, концертна зала, библиотеки, ресторанти и др.

Свободно време в центъра на Букурещ – площад Унири, Старият град с тесните улички и интересни, красиви и добре запазени здания – ул. Липскани…

Отпътуване за България. Пристигане вечерта.

Цената включва:

 • транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 2/3* в Синая или Предял при настаняване в двойна или тройна стая;
 • панорамна автобусна обиколка на Букурещ;
 • посещение на замъка Бран; двореца Пелеш и Синайския манастир /входните такси се заплащат отделно/;
 • пътни, административни и туристически такси;
 • медицинска застраховка за лица до 65 год.;
 • водач – представител на фирмата – организатор.

Цената не включва:

 • посещение на Двореца на Парламента /заявява се и се заплаща предварително/ – 45 леи; 25 леи – студенти; 10 леи – ученици;
 • настаняване в единична стая – доплащане 60 лв.;
 • Медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица от 66 – 75 год. – 6 лв., над 75 год. – 9 лв.;
 • входни такси на посещаваните обекти:
 • замъка “Бран” – 45 леи за възрастни, 35 леи за хора над 65г., 10 леи за ученици;
 • “Пелеш” – 50 леи – възрастни, 13 леи – деца, 35 леи – над 65г.;
 • Синайски манастир – 5 леи – възрастни, 2 леи – деца;
 • Терме Букурещ – цени за достъп през уикенда за 4.5 часа престой /цени петък – неделя/:
 • Зона Галакси: възрастни – 81 леи; студенти и пенсионери – 71 леи; деца до 16 г. – 64 леи;
 • Зона „Палмата“ /само за посетители над 16 г./: възрастен – 99 леи; студенти и пенсионери – 89 леи;
 • зона „Елисиум“ – за посетители над 16 г. /включва достъп до Галакси и Палмата /възрастен – 125 леи;
 • наем хавлия – 19 леи; наем халат – 27 леи.
 • Входните такси са ориентировъчни и е възможно да бъдат променени.
 • Ориентировъчен курс: 1 румънска лея = 0,42 ст.

Информация:

Обявената цена е на човек настанен в двойна стая.

Обявената цена е валидна при минимум 40човека.

Цена за дете до 12 год./ненавършени/ с двама възрастни в стандартна двойна стая – 145 лв.

Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.

Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит –30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът не носи отговорност при изгубен, забравен или повреден багаж.

Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: валиден международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

 –