Уикенд в Сараево с автобус от София 2021

Sarajevo
Уикенд в Сараево с автобус от София 2021

Уикенд в Сараево с автобус от София

София – Сараево – Високо – Сараево – Вишеград – София

_

 

04.09.2021 г.  – 265 лв.

15.10.2021 г. – 265 лв.

3 дни / 2 нощувки

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Първи ден: София – Сараево ~600 km

Отпътуване от София в 6.00 ч. от ул. “Оборище” (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) по маршрут Ниш – Чачак – Сараево. Пристигане привечер в Сараево, един от най-бързо развиващите се градове на Балканите. Настаняване. Пешеходна разходка в центъра на града, известен като “Балкански Йерусалим” заради многобройните храмове на различни религии: Башчаршия – сърцето на града с автентична ориенталска атмосфера; джамията на Хюсрев бей; Латинският мост, край който е извършен Сараевският атентат, станал повод за Първата световна война; католическата и православната катедрала. По желание и предварителна заявка – вечеря. Нощувка.

Ден втори: Сараево – Високо – Сараево ~80 km

Закуска. Свободно време в Сараево или туристическа програма по желание: 1) екскурзия в новата част на Сараево с посещение на “Аваз Туист Тауър” и Врело Босне. Изкачване до панорамната площадка на небостъргача “Аваз Туист Тауър” – със своите 172 метра височина, той е най-високата сграда в Босна и Херцеговина. От панорамната площадка на тридесет и шестия етаж се откриват невероятни гледки към Сараево. Посещение на известната местност за излети “Врело Босне” – свободно време за разходка в красивия парк, в който бликат изворите, даващи началото на река Босна. 2) посещение на Босненските пирамиди край град Високо. Твърди се, че това са най-старите създадени от човека пирамиди в света. Разходка с местен водач в подземните лабиринти на Равне (препоръчва се носенето на удобни спортни обувки).

По желание и предварителна заявка – вечеря. Нощувка.

Ден трети: Сараево – Вишеград – София ~600 km

Закуска. Отпътуване за България. По пътя фотопауза във Вишеград край моста на Мехмед паша Соколович, един от символите на Босна, включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Пристигане в София на ул. “Оборище” (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) късно вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с туристически автобус

2 нощувки със закуски в хотел 3* в Сараево

Пешеходна разходка в Сараево

Фотопауза във Вишеград

Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания “Евроинс”

Водач от България

При необходимост – PCR тест или друг вид тест, както и изпълнение на административни изисквания във връзка с пътуването от типа “Онлайн регистрация” или “QR код”

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Вечери Екскурзия в новата част на Сараево

Екскурзия до Босненските пирамиди

Входни такси за музейните обекти в Сараево (Бруса безистен, Деспича къща, еврейския музей – по 3 КМ)

Входни такси за музеи и обекти, посещавани по желание, и градски транспорт

Разходи от личен характер

Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

Екскурзия в новата част на Сараево с изкачване на панорамната площадка на “Аваз Туист Тауър” и посещение на Врело Босне (с включени входни такси, при минимум 20 записани туристи)  – 15 лв.

Полудневна екскурзия до Босненските пирамиди с включена входна такса и местен водач (при минимум 20 записани туристи)  – 40 лв.

Ползване на двойна седалка от един турист  – 100 лв.

Нощувка преди датата на отпътуване в хотел “Хемус” *** на турист в единична стая  – 50 лв.

Нощувка преди датата на отпътуване в хотел “Хемус” *** на турист в двойна стая  – 35 лв.

1 стандартна вечеря в ресторанта на хотела (тристепенно меню, без включени напитки) и 1 вечеря с музика на живо (тристепенно меню, плюс чаша ракия на човек), при минимум 20 записани туристи – 50 лв.

Допълнително легло в двойна стая (дете до 10 години)   -30 лв.

Единична стая  – 80 лв

ОТСТЪПКИ: Ученици и студенти  – 10 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ: Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

За посещението на Босненските пирамиди се препоръчва носенето на удобни спортни обувки. Посещението включва обиколка в рамките на ок. 1 час в тунелите на Равне. Поради високата влажност в тунелите, допълнителната услуга не се препоръчва за хора с астма и респираторни проблеми.

Часово време: България 12ч.; Сърбия 11 ч.; Босна и Херцеговина 11ч.

Валутен курс: 1 евро = 118 сръбски динара; 1 евро = 1,96 босненски марки

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.