Ваканция в Египет – Кайро, Хургада и круиз по Нил с вътрешен полет Кайро-Асуан 2024

BIG_egipet-–-kruiz-po-reka-nil-1_163947915684
Ваканция в Египет – Кайро, Хургада и круиз по Нил с вътрешен полет Кайро-Асуан 2024

Ваканция в Египет – Кайро, Хургада и круиз по Нил

с вътрешен полет Кайро-Асуан


Включен вътрешен полет от Кайро до Асуан

Богата туристическа програма

Посещение на пирамидите, статуята на Сфинкса и Историческия музей в Кайро, включени в цената

_

София – Кайро – Асуан – Ком Омбо – Едфу – Луксор – Дейр ел-Бахри – Хургада – София

_

Дати и цени:

11.09.2024 г. – 2099 лв.  /  25.09.2024 г. – 2099 лв. 

09.10.2024 г. – 2099 лв.  /  23.10.2024 г. – 2099 лв. 

06.11.2024 г. – 2099 лв.  /   20.11.2024 г. – 2099 лв.

8 дни / 7 нощувки 

2 нощувки със закуски и вечери (без включени напитки) в мегаполиса Кайро (в района на Гиза);

3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5* от Асуан до Луксор на компанията “Nile Cruises” (или подобна);

2 нощувки на база All inclusive в хотел 5* в Хургада;

2 обяда в местен ресторант в Кайро;

_

 

_

ПРОГРАМА

Първи ден – София – Кайро

Отпътуване от летище София (терминал 2) в 05:30 ч. за Кайро с директен чартърен полет на авиокомпания „BH air“. Кацане на летището в Кайро в 07:40 ч. (полетното разписание е примерно, окончателното ще получите с финалните документи преди отпътуване!). Посрещане от фирмата партньор.

Туристическа програма в Кайро (включена в цената): Екскурзията включва посещение на Историческия музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от епохата на древната египетска цивилизация. В музея са изложени повече от 12 000 артефакта от всички периоди на египетската история. Обяд в местен ресторант. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Вечерта по желание и срещу допълнително заплащане: Вечерен круиз в Кайро по река Нил с вечеря и шоу програма

Плавайки по река Нил ще можете да се насладите на нощните гледки от Мегаполиса Кайро – град на контрастите. Разходката с круизния кораб-ресторант продължава около 2 часа и включва вечеря на блок маса, шоу програма и трансфери от/до хотела.

Втори ден – Кайро

Закуска.

Посещение на едно от чудесата на света – Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. От панорманата площадка в Гиза ще се насладите на гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса. Посещение на парфюмерийна фабрика. Обяд в местен ресторант.

Следобед свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане: Екскурзия Старо Кайро, Музея на Цивилизациите и пазара “Хан ел Халили”. Старо Кайро или Коптик Кайро обединява в себе си едни от най-старите християнски, мюсюлмански и евреиски храмове в Египет. Ще имате възможност да посетите “Висящата църква” и църквата Църквата Свети Сергей и Свети Бакхус – Абу Серга, в която се смята че е живяло Светото семейство. Обиколката ще продължи с най-новия за Кайро – “Музей на цивилизациите”, който е новия дом на 22 мумии на 18 фараони и четири царици. Програмата ще завърши с емблематичния за Кайро и най-големият в Африка открит пазар “Хан ел Халили”.

Транфер до хотела. Вечеря и нощувка.

Трети ден – Кайро – Асуан

Ранна закуска (или сух пакет). Трансфер до летището в Кайро за директен вътрешен полет до Асуан, изпълняван от авиокомпания “Egypt Air” (в интервал между 5:00-7:30). Кацане на летището в Асуан.

Туристическа програма в района на Асуан: Високата стена на язовир Насър, преграждаща р. Нил. Строителството й няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти. Незавършеният обелиск – великолепен паметник с височина 42 м и тежащ 1 200 т, който никога не е бил издигнат. Изоставен е в скалата, в която е бил изсечен още в древността, заради появила се пукнатина. Посещение на храма на Изида. Първоначално той се е намирал на о. Филе, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО. Трансфер до круизния кораб. Настаняване. Обяд на кораба.

Туристическа програма по желание и предварителна заявка: екскурзия до Нубийско селище – няма как посещението Ви на Асуан да е пълно, без да усетите невероятната атмосфера на нубийците и да се насладите на спокойната разходка сред островите на р. Нил. Отпътуване от кораба с традиционна египетска лодка фелука с голямо платно. Плаване по река Нил и достигане до ботаническата градина на гр. Асуан, намираща се на остров. Свободно време за разходка в ботаническата градина. Отплаване с моторна лодка по река Нил и достигане до Нубийско селище. Разглеждане на комплекс от къщи, представящи местния бит и обичаи. По възможност посещение на нубийска къща с възможност за снимки с крокодили. Връщане обратно на кораба с моторната лодка.Вечеря и нощувка на кораба.

Четвърти ден – Асуан – Ком Омбо – Едфу

Закуска. Свободно време в Асуан – най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Възможност за самостоятелна разходка из колоритния Асуански пазар или туристическа програма по желание и предварителна заявка (сух пакет за закуска при участие в допълнителната услуга)автобусна екскурзия до Абу Симбел с включени входни такси. Ранно отпътуване от кораба около 04:30 ч. Абу Симбел е разположен на западния бряг на р.Нил. При строежа на язовир Насър, храмовете са изместени с 65 м. по – високо от оригиналното им място. Там се намират двата, изсечени в скалите древноегипетски храма с изключително красива и внушителна фасада от времето на Рамзес ІІ (около 13 в. пр.н.е), след победата му при Кадеш. Големият храм е посветен на боговете Амон Ра, Хор и Птах. Образът на Рамзес доминира в цялостната украса на храма и излъчва божествено могъщество. Съвсем наблизо до Големия храм се намира т.нар. Малък храм или храмът на Хатхор и Нефертари. Това е първият в историята на Египет храм, посветен на царица. Храмовия комплекс днес е под закрилата на ЮНЕСКО. Връщане на кораба около обяд. Обяд. Следобед отплаване за Ком Омбо. Пристигане късния следобяд и разглеждане на храма в Ком Омбо. Построен е в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите, и представлява необичаен двоен храм, посветен на Собек – бог на крокодилите, и на Хор – бог на соколите. Отплаване за Едфу. Вечеря и нощувка на кораба.

Пети ден – Едфу – Луксор

Отпътуване от кораба около 06:30 ч. Ранно посещение на храма в Едфу, посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра. Връщане на кораба. Закуска. Отплаване към Луксор през Есна. Обяд. Свободно време на борда на кораба. Късния следобед посещение на храма в Луксор, разположен върху останките на древна Тива. Големият храм в Луксор, издигнат от Рамзес II е посветен на боговете Амон Ра, Мут и Хонсу и впечатлява с гигантските си папирусови колони. Посещение на магазин за папируси. Вечеря и нощувка на кораба.

Шести ден – Дейр ел-Бахри – Хургада ~300 km

Рано сутринта (тръгване от кораба около 04:00-05:00 ч.) по желание и предварителна заявка разходка с балон над западния бряг на река Нил (при подходящи метеорологични условия). Закуска (или сух пакет при участие в разходката с балон). Освобождаване на стаите и напускане на круизния кораб. Отпътуване към Дейр-ел-Бахри – комплекс от царски гробници и погребални храмове от Новото царство, разположен на западния бряг на Нил. Посещение на Долината на царете, където се намират 62 гробници на фараони, една от които е на Тутанкамон открита през 1922 г.; изумителният храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия; колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналият фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. Посещение на магазин за алабастър.

Обяд на блок маса (без включени напитки).

Отпътуване за Карнак. Това е най-големият религиозен комплекс в света, който представлява своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. Отпътуване с автобус за Хургада. Пристигане късно вечерта. Настаняване в хотела. Късна вечеря. Нощувка.

_

Седми ден – Хургада

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Вечеря. Нощувка.

Туристическа програма по желание и предварителна заявка (избира се една от трите екскурзии):

1. Сафари в пустинята с включена вечеря. Отпътуване от хотела в 12 ч. Запознанството Ви с Египет ще е непълно, ако пропуснете пътуване в пустинята на сафари. Ще имате възможност да се сдобиете с неповторими впечатления от препускането с джипове по дюните, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Ще яздите камила и ще се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята, ще се насладите на фолклорно шоу (йога, дервиши, ориенталски танци). Връщане в хотела около 21 ч.

2. „El Gouna – Египетската Венеция“ с включен обяд и безалкохолни напитки; ЗАДЪЛЖИТЕЛНО заплащане на място на местна такса (cruise tax): около 5 евро на турист. Отпътуване от хотела около 8:00 ч. Екскурзията включва разходка с лодка по време, на която ще се насладите на красивите гледки, възможно е да срещнете делфини, ще имате възможност да плувате и да се гмуркате в кристално чистите води на Червено море. Връщайки се в El Gouna ще се разходите и с малки лодки из каналите на градчето. Връщане в хотела късния следобед.

3. Шнорхелинг в Червено море (с включен обяд, безалкохолни напитки и екипировка за шнорхелинг; ЗАДЪЛЖИТЕЛНО заплащане на място на местна такса (cruise tax): около 5 евро на турист). Отпътуване от хотела около 8 ч. Подводният свят е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен и затова е още по-привлекателен. Гмуркането е начин да се опознае този свят, удивително съчетаващ в себе си нови впечатления, наслада от богатството на подводния свят, себеопознаване и разбира се, безкрайно удоволствие. Две спирки за шнорхелинг и спирка за плаж на пясъчния остров Orange bay. Връщане в хотела около 16 ч.

_

Осми ден – Хургада – София

Закуска. Трансфер до летището в Хургада. Отпътуване за България с директен чартърен полет на авиокомпания „BH air“. Кацане на летище София (полетното разписание ще получите с финалните документи преди отпътуване!).

_

 

_

Цената включва:

-Самолетен билет София – Кайро, Хургада – София за директен чартърен полет на авиокомпания “Bulgaria air” с включени летищни такси;

-Самолетен билет за директен вътрешен полет от Кайро до Асуан на авиокомпания “Egypt Air” с включени летищни такси;

-Ръчен багаж до 7 кг. и чекиран багаж до 20 кг.;

-Описаните в програмата трансфери;

-2 нощувки със закуски и вечери (без включени напитки) в хотел “Pyramids Park” 4* (или подобен) в мегаполиса Кайро (в района на Гиза);

-3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5* от Асуан до Луксор на компанията “Nile Cruises” (или подобна);

-2 нощувки на база All inclusive в хотел 5* – хотел “Bellagio Beach Resort & Spa” 5* / Gravity Hotel Aqua Park Hurghada 5* (или подобен)Хургада;

-2 обяда в местен ресторант в Кайро;

-Посещение на пирамидите, статуята на Сфинкса и Историческия музей в Кайро;

-Описаната туристическа програма – храма на Изида, Незавършеният обелиск и Високата стена в Асуан; храмовете в Ком Омбо и Едфу; Долината на царете и храма на Хатшепсут; храмовете в Луксор и Карнак;

-Входни такси за посещаваните по програмата обекти без посочените в “Цената не включва”;

-Екскурзоводско обслужване от местни екскурзоводи;

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания “Евроинс АД”;

-Водач на български език по време на престоя.

_

 

_

Цената не включва:

-Входна виза за Египет: 25 USD – заплаща се задължително на летището в Кайро (при промяна в цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно.);

-Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);

-Бакшиши за местните представители: 30 USD на турист за целия престой (заплащат се задължително на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление;

-Допълнителни услуги и екскурзии по програмата;

-Входни такси за гробницата на Тутанкамон (около 500 EGP); гробницата на Сети 1 (около 1800 EGP); за Хеопсовата пирамида (около 900 EGP);

-Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;

-Напитки по време на обедите и вечерите;

-Местен и градски транспорт;

-Разходи от личен характер;

-За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

_

 

_

Допълнителни услуги:

Супер сафари в пустинята с включена вечеря (деца под 16год. не могат да карат самостоятлно ATV/бъги) – при минимум 20 туристи
от 12 г.
89 лв.
от 2 г. до 11 г.
69 лв.
Разходка с балон над западния бряг на река Нил (при подходящи метеорологични условия; допускат се лица над 6 г.) – при минимум 10 туристи
190 лв.
Шнорхелинг в Червено море и плаж на Orange Bay (с включен обяд, безалкохолни напитки и екипировка за шнорхелинг; ЗАДЪЛЖИТЕЛНО заплащане на място на местна такса (cruise tax): около 5 евро на турист) – при минимум 20 туристи
от 12 г.
89 лв.
от 2 г. до 11 г.
69 лв.
Целодневна екскурзия: “El Gouna – Египетската Венеция” (с включен обяд и безалкохолни напитки; ЗАДЪЛЖИТЕЛНО заплащане на място на местна такса (cruise tax): около 5 евро на турист) – при минимум 20 туристи
от 12 г.
120 лв.
от 2 г. до 11 г.
69 лв.
Вечерен круиз в Кайро по река Нил с вечеря и шоу програма (без включени напитки) – при минимум 10 туристи
от 9 г.
89 лв.
от 0 г. до 8 г.
69 лв.
Полудневна екскурзия: Старо Кайро, Музея на Цивилизациите и пазара “Хан ел Халили” – при минимум 20 туристи
109 лв.
Автобусна екскурзия до Абу Симбел с включени входни такси – при минимум 20 туристи
от 12 г.
189 лв.
от 2 г. до 11 г.
139 лв.
Посещение на Нубийско селище – разходка с лодка фелука, посещение на ботаническата градина в гр. Асуан и Нубийско селище – при минимум 20 туристи
от 12 г.
90 лв.
от 2 г. до 11 г.
69 лв.

Настаняване:
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Двойна стая със спалня
включено в цената
Допълнително легло в двойна стая за 1-во дете от 2 до 5.99 г.
-400 лв.
Допълнително легло в двойна стая за 1-во дете от 6 до 11.99 г.
-300 лв.
Допълнително легло в двойна стая за 3-ти възрастен – при поставяне на доп. легло в каютата не остава свободно пространство
включено в цената
Единична стая
+539 лв.

_

Полезна информация:

Примерно полетно разписание: София – Кайро 05:00 – 07:40 ч.; Хургада – София 08:40 – 11:20 ч.

Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците.

Пакетните цени са с калкулирана в цената отстъпка за ранни записвания!

Екскурзията се провежда при минимум 80 записани туристи!

Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цените на горивата са изчислени на базата на котировки на горивото (710 USD / тон и обменен курс USD / EUR 1,05). При увеличение на цената на горивото – изчислено в евро – до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото – изчислено в евро – равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. Размерът на горивната такса за двупосочни пътувания на турист при увеличение на цената на горивото от 10-19,99% ще бъде 7,50 EUR. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира. Съответно при намаление на цената на горивото, горивната такса се намалява пропорционално.

Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за който тя се начислява, без значение кога те са направени.

Валута: Местната парична единица е Египетска лира или Египетски паунд (EGP). Приблизителният курс на долара към паунда/лирата е 1 USD = 24 EGP. Не е препоръчително изнасянето на местна валута от страната!

Структура на цената на туристическия пакет: 71% от стойността на туристическия пакет е определена в доларов еквивалент при курс на USD: 1 USD = 1.83 лв, актуален към 3.01.2023 г. При промяна на валутния курс с над 6 % агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.

Резервации: депозит при резервация – 35% от стойността на пътуването; доплащане – до 35 дни преди датата на отпътуване.

Анулации: от деня, следващ деня на записванеto до 36 дни преди датата на отпътуване – 35% от основната цена на екскурзията; от 35 ден до деня на заминаване – 100% от общата цена на екскурзията.

При анулиране на екскурзията под 24 ч. или неявяване се предвижда 100 % неустойка.

Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форсмажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.

За плащане на екскурзиите на място НЕ се приемат кредитни карти и плащане в лева.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

_

Медицински и здравни изисквания

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

_

Паспортен и визов режим

Българските граждани, желаещи да посетят Египет с цел туризъм и престой до 30 дни, се нуждаят от предварително получени визи от египетското посолство в София или на летището в Египет. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната и да има поне една цяла свободна страница за полагане на визата. На гърба на тази страница не трябва да има друга виза, освен печати от граничен контрол. Носителите на дипломатически паспорти задължително трябва да се снабдят предварително с египетска входна виза от посолството на Египет в София.