Виена, Прага и Будапеща с полет от София

UI9IMW
Виена, Прага и Будапеща с полет от София

Приказните столици на Централна Европа

със самолет от София и обслужване на български език

Виена – Прага – Будапеща


София – Виена – Прага – Замъкът “Конопище” – Будапеща – София

_

 

ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ ЗА 2024г.

5 дни / 4 нощувки

_

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

_

Първи ден – София – Виена

Отпътуване от летище София за Виена с полет на авиокомпания “Ryanair”. Кацане на летището във Виена. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време – необходимо и ползване на градски транспорт. Нощувка.

_

Втори ден – Виена – Прага – ~330 km

Закуска. Панорамна обиколка с местен екскурзовод (минимум 2 ч.): дворецът “Белведере”; Виенската опера; представителният булевард “Рингщрасе”; дворецът “Хофбург”; Парламентът; Кметството; най-старият в Европа увеселителен парк “Пратер”. Свободно време във Виена или туристическа програма по желание: 1. Разглеждане с местен екскурзовод на двореца “Шонбрун” – лятната императорска резиденция. 2. Пешеходна разходка в центъра на града: площад “Мария Терезия”; Музеят за история на изкуството и Природонаучният музей; дворецът “Хофбург”; улица “Грабен” и Статуята на чумата от 17 в.; катедралата “Свети Стефан” и оживената улица “Кернтнерщрасе”. 16.00 ч. – отпътуване за Чехия. Пристигане в Прага вечерта. Настаняване. Нощувка.

_

Трети ден – Прага

Закуска. Пешеходна разходка в Прага с местен екскурзовод (минимум 3 ½ ч.): Храдчани (Пражки храд) – най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини; грандиозната готическа катедрала “Свети Вит”; Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна с бароковата църква от 18 век “Свети Николай”; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место – старият градски площад с кметството и световноизвестния часовник от 15 в., издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. По желание и предварителна заявка – разходка с корабче по р. Вълтава (около 1 ч.). Свободно време – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

_

Четвърти ден – Прага – Замъкът “Конопище” – Будапеща – ~530 km

Закуска. Свободно време в Прага – необходимо е ползване на градски транспорт или туристическа програма по желание: полудневна екскурзия до замъка “Конопище” – един от най-значимите чешки замъци, построен през 14 век, съхранил невероятна колекция от исторически оръжия, мебели, картини и гоблени. Посещение на представителните зали, приемните, трапезарията и богатата колекция от ловни трофеи на Фердинад Д`Есте. 14.00 ч. – отпътуване  за Унгария. Пристигане в Будапеща късно вечерта. Настаняване. Нощувка.

Пети ден – Будапеща – София

Закуска. Освобождаване на стаите (багажът се оставя в стая за багаж в хотела). Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): Парламентът – една от най-големите парламентарни сгради в света; крепостният хълм Будавар с Рибарските кули; църквата “Св. Матяш”, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата, издигната от Хабсбургите, за да защитава “перлата на Дунава” от нападения; Площадът на героите – огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. По желание и предварителна заявка – разходка с корабче по р. Дунав (около 1 ч.) с включени парче торта и чаша шампанско. Свободно време – необходимо е ползване на градски транспорт. Трансфер до летището на Будапеща. Отпътуване за България с полет на авиокомпания “Ryanair”. Кацане на летище София.

_

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Единична стая –  доплащане 239 лв.

Разходка с корабче по р. Дунав – 1 час (цената включва парче торта, чаша шампанско, резервация и екскурзоводско обслужване на български език), при минимум 20 туристи – 50 лв.

Разходка с корабче по р. Вълтава с включен обяд на блок маса – 2 часа (провежда се при минимум 15 туристи)  – 50 лв.

Полудневна екскурзия до замъка “Конопище” с включена входна такса и местен екскурзовод, при минимум 20 туристи (Максималният брой туристи по тази услуга е 25. Моля, резервирайте услугата своевременно!) – 109 лв.

Посещение на двореца “Шонбрун” с включена входна такса, ползване на слушалки и местен екскурзовод, при минимум 20 туристи (Максималният брой туристи по тази услуга е 30. Моля, резервирайте услугата своевременно!) – от 18 г. – 65 лв.; от 3 г. до 17 г. – 45 лв.

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод при минимум 15 туристи – 25 лв.

2 броя ръчен салонен багаж – един с размери 40х20х25 см и един с размери 55х40х20 см до 10 кг, цената е валидна към момента на резервиране – 85 лв.

Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист, цената е валидна към момента на резервиране – 105 лв.

Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист, цената е валидна към момента на резервиране – 185 лв.

Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане ) – на турист (подлежи на потвърждение) – 79 лв.

Priority boarding (в двете посоки) на турист – 89 лв.

ОТСТЪПКИ

Отстъпка за дете от 2 до 11 г., настанено на редовно легло в стая с родител – 50 лв.

Отстъпка за дете от 12 до 17 г., настанено на редовно легло в стая с родител – 25 лв.

_

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетни билети София – Виена и Будапеща – София на авиокомпания “Ryanair” с включени летищни такси

1 брой малък ръчен салонен багаж до 10 кг с размери 40 см/20 см/ 25 см при полет с авиокомпания “Ryanair”

Автобусни билети Виена – Прага и Прага – Будапеща

1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Виена

2 нощувки със закуски в хотел 3* в Прага

1 нощувка със закуска в хотел 3* в Будапеща

Групови трансфери летище – хотел – летище

Панорамна обиколка с местен екскурзовод във Виена

Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Прага

Панорамна обиколка с местен екскурзовод в Будапеща

Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания “Евроинс АД”

Водач-екскурзовод от България при минимум 15 туристи

_

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

PCR тестове (при необходимост)

Туристическа такса престой в Прага (заплаща се задължително на място на рецепцията на хотела от всеки турист): около 90 CZK на турист на ден

Посещение на двореца “Шонбрун”

Пешеходна разходка във Виена с местен екскурзовод на български език

Разходка с корабче по р. Вълтава в Прага с включен обяд на блок маса

Разходка с панорамно корабче по р. Дунав (1 час) в Будапеща

Комбиниран билет за катедралата “Св. Вит”, Стария кралски дворец, църквата “Св. Героги”, Златната уличка с кулата “Далиборка” (250 CZK, за деца до 16 г. – 125 CZK)

Входни такси за Музея на Алфонс Муха (300 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (260 CZK) в Прага

Входни такси за двореца “Белведере” (17 EUR), Природонаучния музей (14 EUR, за деца до 18 г. – безплатно), за Зоопарка (24 EUR, за деца от 6 до 18 г. – 14 EUR), Музея за история на изкуството (18 EUR)

Ползване на слушалки по време на пешеходната разходка в Прага (3 ЕUR на турист) – заплаща се на място

Ползване на слушалки по време на туристическата програма във Виена (3 EUR на турист) – заплащат се на място

Градски транспорт: Будапеща (350 HUF – еднопосочен билет, 1650 HUF – еднодневна карта), Прага (32 CZK – еднопосочен билет, 110 CZK – карта за 24 часа) и Виена (2,40 EUR – еднопосочен билет, 8 EUR – карта за 24 часа)

Входни такси и билети за музеи, обекти, прояви, посещавани по желание.

Разходи от личен характер

Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

_

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Такса гориво за въздушен транспорт при увеличение на цената на горивото: Цените на горивата са изчислени на базата на котировки на горивото (962 USD / тон и обменен курс USD / EUR 1,13). При увеличение на цената на горивото – изчислено в евро – до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото – изчислено в евро – равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. Размерът на горивната такса за двупосочни пътувания на турист при увеличение на цената на горивото от 10-19,99% ще бъде 9,40 EUR. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира. Съответно при намаление на цената на горивото, горивната такса се намалява пропорционално.

Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата. Допълнителни услуги се заявяват до 7 пълни работни дни преди датата на заминаване при наличие на свободни места.

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

Валутeн курс: 1 EUR = 310 HUF

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

_

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Австрия, Унгария, Чешка република: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

_

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Австрия, Унгария, Чешка република: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.