Будапеща, Прага и Виена с полет от София 2024

UI9IMW
Будапеща, Прага и Виена с полет от София 2024

Приказните столици на Централна Европа

със самолет от София и обслужване на български език

Будапеща – Прага – Виена


 

Дати:

22.08.2024 г.

12.09.2024 г.

17.10.2024 г.

5 дни / 4 нощувки със закуски

Цена от 1199 лв.

ПРОГРАМА

_

Първи ден – София – Будапеща

Отпътуване от летище София за Будапеща с полет на авиокомпания Ryanair. Кацане на летището в Будапеща следобед. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод (около 2 ч.): Парламентът – една от най-големите парламентарни сгради в света; крепостният хълм Будавар с Рибарските кули; църквата “Св. Матяш”, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата, издигната от Хабсбургите, за да защитава “перлата на Дунава” от нападения; Площадът на героите – огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. По желание и предварителна заявка – разходка с корабче по р. Дунав (около 1 ч.) с включени парче торта и чаша шампанско. Настаняване. Нощувка.

_

Втори ден – Будапеща – Прага ~530 km

Закуска. Свободно време в Будапеща за посещение на музеи или за разходка по търговската улица “Ваци” (необходимо е ползване на градски транспорт). Следобед отпътуване за Чехия с Flixbus или подобна автобусна компания. Пристигане в Прага късно вечерта. Настаняване. Нощувка.

_

Трети ден – Прага

Закуска. Пешеходна разходка в Прага с местен екскурзовод (около 3 ч.): Храдчани (Пражки храд) – най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини; грандиозната готическа катедрала “Свети Вит”; Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна с бароковата църква от 18 век “Свети Николай”; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место – старият градски площад с кметството и световноизвестния часовник от 15 в., издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. По желание и предварителна заявка – разходка с корабче по р. Вълтава с включен обяд на блок маса (около 2 ч.). Свободно време – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

_

Четвърти ден – Прага – Виена ~300 km

Ранна закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Австрия с Flixbus или подобна автобусна компания. Пристигане във Виена следобед. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод (около 2 ч.): дворецът “Белведере”; Виенската опера; представителният булевард “Рингщрасе”; дворецът “Хофбург”; Парламентът; Кметството; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият в Европа увеселителен парк “Пратер” със символа на Виена – Виенското колело. Туристическа програма по желание: Посещение с местен екскурзовод на двореца “Шонбрун” – лятната императорска резиденция. Настаняване. Нощувка.

Пети ден – Виена – София

Закуска. Освобождаване на стаите – багажът се оставя в стая за съхранение в хотела. Туристическа програма по желание: Пешеходна разходка в центъра на Виена (необходимо е ползване на градски транспорт): площад “Мария Терезия”; Музеят за история на изкуството и Природонаучният музей; дворецът “Хофбург”; улица “Грабен” и Статуята на чумата от 17 в.; катедралата “Свети Стефан” и оживената улица “Кернтнерщрасе”. Свободно време – необходимо е ползване на градски транспорт. Трансфер от хотела до летището на Виена. Отпътуване за България с полет на авиокомпания Ryanair. Кацане на летище София вечерта.

_

Цената включва:

-Самолетни билети София – Будапеща и Виена – София на авиокомпания Ryanair с включени летищни такси

-1 брой малък ръчен салонен багаж до 10 кг с размери 40 см/20 см/ 25 см при полет с авиокомпания Ryanair

-Автобусни билети Будапеща – Прага и Прага – Виена – регулярен автобус / Flixbus

-1 нощувка със закуска в хотел 3* в Будапеща

-2 нощувки със закуски в хотел 3* в Прага

-1 нощувка със закуска в хотел 3* във Виена

-Групови трансфери летище – хотел – летище

-Панорамна обиколка с местен екскурзовод в Будапеща

-Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Прага

-Панорамна обиколка с местен екскурзовод във Виена

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания “Евроинс АД”

-Асистанс на български език или водач от България

_

 

Цената не включва:

-PCR тестове (при необходимост)

-Туристическа такса престой в Прага (заплаща се задължително на място на рецепцията на хотела от всеки турист): около 50 CZK на турист на ден

-Панорамна разходка с корабче по р. Дунав (1 час) в Будапеща с включени парче торта и чаша шампанско

-Панорамна разходка с корабче по р. Вълтава (2 часа) в Прага с включен обяд на блок маса

-Посещение на двореца “Шонбрун”

-Пешеходна разходка във Виена

-Градски транспорт: Будапеща (350 HUF – еднопосочен билет, 1650 HUF – еднодневна карта), Прага (40 CZK – еднопосочен билет, 120 CZK – карта за 24 часа) и Виена (2,40 EUR – еднопосочен билет, 8 EUR – карта за 24 часа)

-Комбиниран билет за катедралата “Св. Вит”, Стария кралски дворец, църквата “Св. Геоpги”, Златната уличка с кулата “Далиборка” (250 CZK, за деца до 16 г. – 125 CZK)

-Входни такси за Музея на Алфонс Муха (300 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (260 CZK) в Прага

-Входни такси за Императорската съкровищница (14 EUR), двореца “Белведере” (17 EUR), Природонаучния музей (16 EUR, за деца до 18 г. – безплатно), за Зоопарка (24 EUR, за деца от 6 до 18 г. – 14 EUR), Музея за история на изкуството (21 EUR)

-Ползване на слушалки по време на пешеходната разходка в Прага (3 ЕUR на турист) – заплаща се на място

-Ползване на слушалки по време на туристическите програми във Виена (3 EUR на турист на ден) – заплащат се на място

-Входни такси и билети за музеи, обекти, прояви, посещавани по желание

-Разходи от личен характер

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

-За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

-Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане )

-Такса гориво (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)

-Бакшиши за екскурзовод / шофьор (заплащат се на място). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш, което показва уважение към работата на съответните служители и прави приятно впечатление

Допълнителни услуги

-Единична стая –  доплащане 339 лв.

-Разходка с корабче по р. Дунав – 1 час (цената включва парче торта, чаша шампанско, резервация и екскурзоводско обслужване на български език), при минимум 20 туристи – 60 лв.

-Разходка с корабче по р. Вълтава с включен обяд на блок маса – 2 часа (провежда се при минимум 15 туристи)  – 60 лв.

-Посещение на двореца “Шонбрун” с включена входна такса, ползване на слушалки и местен екскурзовод, при минимум 20 туристи (Максималният брой туристи по тази услуга е 30. Моля, резервирайте услугата своевременно!) – от 18 г. – 70 лв.; от 3 г. до 17 г. – 50 лв.

-За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

-Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод при минимум 15 туристи – 25 лв.

-Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист, цената е валидна към момента на резервиране – 105 лв.

-Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист, цената е валидна към момента на резервиране – 185 лв.

-Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане ) – на турист (подлежи на потвърждение) – 79 лв.

-Priority boarding (в двете посоки) на турист – 89 лв.

 

ОТСТЪПКИ

Отстъпка за дете от 2 до 11 г., настанено на редовно легло в стая с родител – 50 лв.

_

Полезна информация

Такса гориво за въздушен транспорт при увеличение на цената на горивото: Цените на горивата са изчислени на базата на котировки на горивото (962 USD / тон и обменен курс USD / EUR 1,13). При увеличение на цената на горивото – изчислено в евро – до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото – изчислено в евро – равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. Размерът на горивната такса за двупосочни пътувания на турист при увеличение на цената на горивото от 10-19,99% ще бъде 9,40 EUR. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира. Съответно при намаление на цената на горивото, горивната такса се намалява пропорционално.

Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата. Допълнителни услуги се заявяват до 7 пълни работни дни преди датата на заминаване при наличие на свободни места.

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

Валутeн курс: 1 EUR = 310 HUF

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

_

Медицински и здравни изисквания

Австрия, Унгария, Чешка република: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

_

Паспортен и визов режим

Австрия, Унгария, Чешка република: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.