Уикенд в Берлин с полет от София 2022

JYV4S6
Уикенд в Берлин с полет от София 2022

Екскурзия в ГЕРМАНИЯ – Уикенд в Берлин със самолет от София

обслужване на български език и настаняване в хотел 4*

_

София – Берлин – Потсдам – Берлин – Дрезден – Берлин – София

_

 

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ.

22.07.2022 г – 889 лв.

12.08.2022 г. – 889 лв.

19.08.2022 г. – 889 лв.

02.09.2022 г. – 929 лв.

23.09.2022 г. – 899 лв.

07.10.2022 г. – 899 лв.

21.10.2022 г. – 899 лв.

4 дни / 3 нощувки със закуски

 

_

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

Първи ден – София – Берлин

Отпътуване от летище София с полет на Ryanair за Берлин в 16.45 ч. 18.00 ч. – кацане в Берлин. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

_

Втори ден – Берлин – Потсдам

Закуска. Панорамна обиколка на Берлин с местен екскурзовод: Бранденбургската врата; Райхстагът; запазената част от Берлинската стена; булевард “Унтер ден Линден”; “Берлинер Дом” – най-голямата протестантска църква в Германия; “Александерплац” – най-оживеният площад и супермодерният “Потсдамерплац”, където се намира прочутият център “Сони”. Следобед свободно време или туристическа програма по желание:  Полудневна екскурзия до Потсдам и посещение на двореца “Сан Суси” с местен екскурзовод: Дворецът, построен от Фридрих Велики през 1745 г. по подобие на Весай, най-финият образец на рококо архитектурата в Европа; Дългата едноетажна сграда, увенчана от купол и с два кръгли павилиона отстрани, е заобиколена от поредица тераси и грижливо оформени пейзажни градини, разпрострели се на площ от близо 2 кв. км. Връщане в Берлин вечерта. Нощувка.

_

Трети ден – Берлин – Дрезден

Закуска. Свободен ден в Берлин. Нощувка.

_

Туристическа програма по желание – еднодневна екскурзия до Дрезден. Пешеходна разходка в стария град: архитектурният комплекс „Цвингер“ – едно от най-значимите произведения на бароковата архитектура в Европа, превърнало се в символ на Дрезден; площад „Театерплац“ с Дрезденския замък – в миналото резиденция на саксонските курфюрсти и крале, а днес дом на пет музея; дворцовата църква „Света Троица“ – катедрален храм на Дрезден; Дрезденската държавна опера, наречена Операта на Земпер по името на архитекта, който я е построил; терасата на граф фон Брюл, известна с името „Балконът на Европа“, изградена през 16 в. като част от защитните укрепления на града, а днес едно от любимите места за разходка и отдих на местните жители с красива гледка към река Елба; църквата „Фрауенкирхе”; Княжеската процесия – знаменито стенно пано от майсенски порцелан, най-голямата порцеланова картина в света, изобразяваща 34 благородници – маркграфи, князе и крале, управлявали Саксония от края на 12 до края на 19 век.Свободно време. Връщане в Берлин вечерта. Нощувка.

_

Четвърти ден – Берлин – София

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела (багажът се съхранява в стая за багаж). Свободно време в Берлин – необходимо е ползване на градски транспорт. Туристическа програма по желание: Пешеходен тур “Берлинската стена и мемориалната улица “Бернауерщрасе”: Стената е може би най-известната постройка в Берлин. Части от нея остават само на няколко места, но официалният “Мемориал на стената” с реконструираната “Зона на смъртта” на улица “Бернауерщрасе” е идеалното място за разбиране на абсурдната и трагична ситуация на берлинчани от двете страни на стената – около 80 метра от автентичните гранични съоръжения и охранителната кула днес са превърнати в мемориал, напомнящ за разделението на Германия и за жертвите, загинали край Стената. Турът продължава с пътуване в метрото по бившата “призрачна” линия и посещение на „Двореца на сълзите“ – на това място е имало трогателни сцени на раздели, стотици са преминавали ежедневно през граничния пункт на “Фридрихщрасе”. Обиколката завършва при “Чекпойнт Чарли”, горещата точка по време на Студената война и мястото на драматичната танкова конфронтация през 1961 година.

_

Връщане в хотела за трансфер до летището. Полет за България на авиокомпания Ryanair в 17.15 ч. Кацане на летище София в 20.25 ч.

_

 

_

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Берлин – София на авиокомпания “Ryan Air” с включени летищни такси и малък салонен багаж с размери 40/20/25 см

3 нощувки със закуски в хотел “Wyndham Garden Berlin Mitte” 4* (или подобен) в Берлин

Туристическа такса

Трансфер летище – хотел – летище

Панорамна обиколка на Берлин с местен лицензиран екскурзовод (3 часа)

Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” на Застрахователно Дружество “Евроинс” АД с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

Водач от България

_

 

_

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

PCR тестове (при необходимост)

Чекиран багаж до 10 кг или 20 кг

Пешеходен тур “Берлинската стена и мемориалната улица “Бернауерщрасе”

Полудневна екскурзия до Потсдам за посещение на двореца “Сан Суси” с местен екскурзовод

Еднодневна екскурзия до Дрезден

Градски транспорт в Берлин (2,90 ЕUR – еднопосочен билет)

Билет за телевизионната кула в Берлин (17.50 ЕUR)

Входни такси за Старата национална галерия (10 EUR); Стария музей (10 EUR); музея “Боде” (12 EUR); Новия музей (12 EUR); музея “Пергамон” (19 EUR) в Берлин; за картинната галерия в архитектурния комплекс “Цвингер” (14 EUR, за деца и ученици до 17 г. – безплатно) в Дрезден

Входни такси и билети за музеи, обекти, прояви, посещавани по желание

Разходи от личен характер

Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

_

 

_

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Пешеходен тур “Берлинската стена и мемориалната улица “Бернауерщрасе” с местен екскурзовод, провежда се при минимум 12 туристи – 30лв.

Полудневна екскурзия до Потсдам за посещение на двореца “Сан Суси “(с включена входна такса и местен екскурзовод), провежда се при минимум 20 туристи – 99лв.

Еднодневна екскурзия до Дрезден с туристическа програма в Дрезден, провежда се при минимум 20 туристи – от 12 г. – 95лв.; от 2 г. до 11 г. – 72лв.

Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист – цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване – 157лв.

Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист – цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване – 45лв.

Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане ) – на турист (подлежи на потвърждение) – 49лв.

PCR тест на специална цена в лаборатории “Рамус” преди отпътуване на турист – 60 лв.

Доплащане за единична стая – 240лв.

 _

 

_

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата. Допълнителни услуги се заявяват до 7 пълни работни дни преди датата на заминаване при наличие на свободни места.

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

Екскурзията се провежда при минимум 20 записани туристи!

_

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

_

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

_

 

_