Уикенд в Берлин с полет от София

JYV4S6
Уикенд в Берлин с полет от София

Екскурзия в ГЕРМАНИЯ – Уикенд в Берлин със самолет от София

обслужване на български език и настаняване в хотел 4*

_

София – Берлин – Потсдам – Берлин – Дрезден – Берлин – София

_

 

ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ ЗА 2024г.

4 дни / 3 нощувки със закуски

 

_

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Първи ден – София – Берлин

Отпътуване от летище София с полет на Ryanair за Берлин в 16.45 ч. 18.00 ч. – кацане в Берлин. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

_

Втори ден – Берлин – Потсдам

Закуска. Панорамна обиколка на Берлин с местен екскурзовод: Бранденбургската врата; Райхстагът; запазената част от Берлинската стена; булевард “Унтер ден Линден”; “Берлинер Дом” – най-голямата протестантска църква в Германия; “Александерплац” – най-оживеният площад и супермодерният “Потсдамерплац”, където се намира прочутият център “Сони”. Следобед свободно време или туристическа програма по желание:  Полудневна екскурзия до Потсдам и посещение на двореца “Сан Суси” с местен екскурзовод: Дворецът, построен от Фридрих Велики през 1745 г. по подобие на Весай, най-финият образец на рококо архитектурата в Европа; Дългата едноетажна сграда, увенчана от купол и с два кръгли павилиона отстрани, е заобиколена от поредица тераси и грижливо оформени пейзажни градини, разпрострели се на площ от близо 2 кв. км. Връщане в Берлин вечерта. Нощувка.

_

Трети ден – Берлин – Дрезден

Закуска. Свободен ден в Берлин. Нощувка.

_

Туристическа програма по желание – еднодневна екскурзия до Дрезден. Пешеходна разходка в стария град: архитектурният комплекс „Цвингер“ – едно от най-значимите произведения на бароковата архитектура в Европа, превърнало се в символ на Дрезден; площад „Театерплац“ с Дрезденския замък – в миналото резиденция на саксонските курфюрсти и крале, а днес дом на пет музея; дворцовата църква „Света Троица“ – катедрален храм на Дрезден; Дрезденската държавна опера, наречена Операта на Земпер по името на архитекта, който я е построил; терасата на граф фон Брюл, известна с името „Балконът на Европа“, изградена през 16 в. като част от защитните укрепления на града, а днес едно от любимите места за разходка и отдих на местните жители с красива гледка към река Елба; църквата „Фрауенкирхе”; Княжеската процесия – знаменито стенно пано от майсенски порцелан, най-голямата порцеланова картина в света, изобразяваща 34 благородници – маркграфи, князе и крале, управлявали Саксония от края на 12 до края на 19 век.Свободно време. Връщане в Берлин вечерта. Нощувка.

_

Четвърти ден – Берлин – София

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела (багажът се съхранява в стая за багаж). Свободно време в Берлин – необходимо е ползване на градски транспорт. Туристическа програма по желание: Пешеходен тур “Берлинската стена и мемориалната улица “Бернауерщрасе”: Стената е може би най-известната постройка в Берлин. Части от нея остават само на няколко места, но официалният “Мемориал на стената” с реконструираната “Зона на смъртта” на улица “Бернауерщрасе” е идеалното място за разбиране на абсурдната и трагична ситуация на берлинчани от двете страни на стената – около 80 метра от автентичните гранични съоръжения и охранителната кула днес са превърнати в мемориал, напомнящ за разделението на Германия и за жертвите, загинали край Стената. Турът продължава с пътуване в метрото по бившата “призрачна” линия и посещение на „Двореца на сълзите“ – на това място е имало трогателни сцени на раздели, стотици са преминавали ежедневно през граничния пункт на “Фридрихщрасе”. Обиколката завършва при “Чекпойнт Чарли”, горещата точка по време на Студената война и мястото на драматичната танкова конфронтация през 1961 година.

_

Връщане в хотела за трансфер до летището. Полет за България на авиокомпания Ryanair. Кацане на летище София.

_

 

_

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Самолетен билет София – Берлин – София на авиокомпания “Ryan Air” с включени летищни такси и малък салонен багаж с размери 40/20/25 см

-3 нощувки със закуски в хотел 3* (или подобен) в Берлин

-Туристическа такса

-Трансфер летище – хотел – летище

-Панорамна обиколка на Берлин с местен лицензиран екскурзовод (3 часа)

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” на Застрахователно Дружество “Евроинс” АД с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

-Водач от България

_

 

_

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-PCR тестове (при необходимост)

-Чекиран багаж до 10 кг или 20 кг

-Пешеходен тур “Берлинската стена и мемориалната улица “Бернауерщрасе”

-Полудневна екскурзия до Потсдам за посещение на двореца “Сан Суси” с местен екскурзовод

-Еднодневна екскурзия до Дрезден

-Градски транспорт в Берлин (2,90 ЕUR – еднопосочен билет)

-Билет за телевизионната кула в Берлин (17.50 ЕUR)

-Входни такси за Старата национална галерия (10 EUR); Стария музей (10 EUR); музея “Боде” (12 EUR); Новия музей (12 EUR); музея “Пергамон” (19 EUR) в Берлин; за картинната галерия в архитектурния комплекс “Цвингер” (14 EUR, за деца и ученици до 17 г. – безплатно) в Дрезден

-Входни такси и билети за музеи, обекти, прояви, посещавани по желание

-Разходи от личен характер

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

-За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

_

 

_

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

-Пешеходен тур “Берлинската стена и мемориалната улица “Бернауерщрасе” с местен екскурзовод, провежда се при минимум 12 туристи – 30лв.

-Полудневна екскурзия до Потсдам за посещение на двореца “Сан Суси “(с включена входна такса и местен екскурзовод), провежда се при минимум 20 туристи – 99лв.

-Еднодневна екскурзия до Дрезден с туристическа програма в Дрезден, провежда се при минимум 20 туристи – от 12 г. – 95лв.; от 2 г. до 11 г. – 72лв.

-Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист – цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване – 157лв.

-Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист – цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване – 45лв.

-Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане ) – на турист (подлежи на потвърждение) – 79лв.

-PCR тест на специална цена в лаборатории “Рамус” преди отпътуване на турист – 60 лв.

-Доплащане за единична стая – 240лв.

 _

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

-Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата. Допълнителни услуги се заявяват до 7 пълни работни дни преди датата на заминаване при наличие на свободни места.

-За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

-Екскурзията се провежда при минимум 20 записани туристи!

_

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

_

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

_

 

_