Най-доброто от Йордания с полет от София 2023

widget_860170222345
Най-доброто от Йордания с полет от София 2023

Най-доброто от ЙОРДАНИЯ

Обиколна програма с чартърен полет от София


ПРЕДИМСТВА НА ПРОГРАМАТА:

СВОБОДНО влизане в Йордания – без тест или ваксина

5 нощувки със ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ

Включено в цената посещение на Петра, Вади Рум, Аман, Джераш, Ажлун, Мадаба, планината Небо и Мъртво море! 

София – Акаба – Вади Рум – Петра – Аман – Джераш – Аман – Мадаба – Мъртво море – Акаба – София

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

28.03.2023 г. –  1729 лв.  

02.04.2023 г. –  1719 лв.  

12.04.2023 г. –  1879 лв.   

6 дни/5 нощувки СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН  – София – Акаба

Отпътуване от летище София в 08:00 ч. за Акаба с директен полет. Пристигане на летището в Акаба в 11:00 ч. Посрещане от представител на агенцията партньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време за плаж или по желание: разходка с кораб до южния плаж с възможност за гмуркане с шнорхели сред известните коралови рифове и включен обяд на борда на кораба (продължителност около 4 часа). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. (Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в полетното разписание!)

ВТОРИ ДЕН  – Акаба – Вади Рум~50 km

Закуска. Свободно време в Акаба. По обяд отпътуване за пустинята Вади Рум, известна като Лунната пустиня – просторно място с романтичен дух и съвършена красота. Вади Рум е позната днес най-вече с името на британския офицер Томас Лорънс, по-известен като Лорънс Арабски, който преминава от тук по време на Арабския бунт срещу Османската империя. Тази полупустинна долина е защитен природен резерват, който се слави със своите приказни пейзажи от червени пясъци и дюни, причудливи скални форми и гигантски каменни стени. Не случайно този неземен пейзаж на Вади Рум е послужил като снимачна площадка за редица холивудски продукции най-известни от които са носителят на 7 награди „Оскар“ филм „Лорънс Арабски“, „Червената планета“, „Марсианецът“ и редица други. Екскурзията включва сафари (около 2 часа) в приказната пустиня Вади Рум. Настаняване в камп в пустинята Вади Рум. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Вади Рум – Петра – Аман~350 km

Закуска. Отпътуване за целодневна екскурзия с местен екскурзовод до Петра – уникален град, изсечен в скалите, свещен град на набатейците, заселили се тук преди повече от 2000 години, превърнали го в център на всички търговски пътища, свързващи Изтока със Запада. Избрана за едно от новите седем чудеса на света, Петра е безспорно един от най-впечатляващите и богати архитектурни комплекси, включена в списъка на ЮНЕСКО за Световното културно и природно наследство. Посещението на Петра започва с разходка през прохода Сик – тясно, сенчесто ждрело между две надвиснали скали. В края на този проход се разкрива смайваща и магическа гледка през пролуката – съкровищницата „Ал Хазне“, владетелска гробница на набатейците в класически гръцки стил, изсечена в огромната лицева част на 39-метрова скала.Това е най-добре запазената фасада в Петра и се смята за шедьовър на набатейската цивилизация. От съкровищницата започва главният път, който постепенно ще разкрие мистериите на този древен град – т. нар. „Улица на фасадите“, Амфитеатърът – единственият в света, изсечен в скала, владетелските гробници и Набатейският храм. Над комплекса се извисява манастирът „Ад Деир“, до който се стига по 800 стъпала. Следобед отпътуване за столицата Аман. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН  – Аман – Джераш – Аман ~140 km

Закуска. Целодневна екскурзия до Джераш и замъка Ажлун. Посещение на останките на Джераш смятан за един от най-добре запазените градове от римската епоха в Близкия изток. Отпътуване за великолепния замък Ажлун, който представлява впечатляваща ислямска защитна крепост построена през 12 век по време на кръстоносните походи. Крепостта е разположена на висок хълм от където се разкрива изключителна панорама към долината на река Йордан. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка

ПЕТИ ДЕН – Аман – Мадаба – Мъртво море – Акаба ~ 350 km Закуска. Напускане на хотела. Обиколка на центъра на Аман с автобус: Цитаделата, Старият пазар Сук, Двореца на краля и фото пауза при джамията на Абдулла. Отпътуване от Аман за целодневна екскурзия до Мадаба, планината Небо и Мъртво море: Мадаба – най-удивителният град в страната, известен като „градът на мозайките“, заради прочутата си колекция от византийски и омаядски мозайки. Най-известната мозайка е Мадабската карта, направена от милиони парчета цветни камъни, дело на византийски майстори от 6 в. Тя се намира на пода на православната църква „Свети Георги“ и представлява най-древната карта на Йерусалим и Светите земи. Следваща спирка е планината Небо – едно от най-посещаваните места в Йордания и мястото, от което според легендите Моисей вижда за първи път Обетованата земя. Екскурзията продължава към Мъртво море – най-ниската точка на нашата планета и един от най-солените водни обекти в света с възможност да се насладите на невероятния феномен да се носите над тюркоазените води или просто да поплувате, както и да се възползвате от лечебните качества на водите на Мъртво море. Следобед отпътуване към Акаба. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН  – Акаба – София Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 12:00 ч. с директен полет. Пристигане на летище София в 15:15 ч. (Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в полетното разписание!)

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Самолетен билет за директен полет София – Акаба – София с включени летищни такси;

-1 брой ръчен багаж до 7 кг. и 1 брой чекиран багаж до 10 кг. – за дата 23.03.2023 г.;

-1 брой ръчен багаж до 7 кг. и 1 брой чекиран багаж до 20 кг. – за дати 28.03, 02.04, 07.04 и 12.04.2023 г.

-Посрещане и асистанс на летището;

-Трансфери по описаната програма;

-2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Акаба;

-1 нощувка със закуска и вечеря в камп “Wadi Rum Space village camp” (или подобен) в пустинята Вади Рум;

-2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в столицата Аман;

-Oписаната туристическа програма с посещение на Петра, сафари в пустинята Вади Рум, древния римски град в Джераш, замъка в Ажлун, Мадаба, планината Небо и Мъртво море (с включени входни такси).

-Туристическа програма в столицата Аман;

-Mестен лицензиран екскурзовод по време на целия престой;

-Водач от България;

-Виза за Йордания (получава се на летището при влизане в страната);

-Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на Застрахователно Дружество Евроинс АД.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-Настаняване в хотели 4*;

-Обяди;

-Попълване на онлайн декларация с QR код;

-Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);

-Бакшиш за местните представители (водач и шофьор): 25 EUR на турист за целия престой (заплаща се задължително на място);

-Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;

-Градски и местен транспорт;

-Разходи от личен характер;

-Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);

-За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

 

НАСТАНЯВАНЕ: за дати 28.03.2023 г. и 02.04.2023 г.

хотели 3* в Акаба и Аман
Двойна стая със спалня
1699 лв. на турист
Двойна стая с отделни легла
1699 лв. на турист
Допълнително легло в двойна стая
1699 лв. на турист
Допълнително легло в двойна стая за дете до 11,99 г.
1549 лв. на турист
Единична стая
2049 лв. на турист
хотели 4* в Акаба и Аман
Двойна стая със спалня
1839 лв. на турист
Двойна стая с отделни легла
1839 лв. на турист
Допълнително легло в двойна стая за дете до 11,99 г.
1744 лв. на турист
Допълнително легло в двойна стая
1839 лв. на турист
Единична стая
2149 лв. на турист

НАСТАНЯВАНЕ: за дата 12.04.2023 г.

хотели 3* в Акаба и Аман
Двойна стая със спалня
1799 лв. на турист
Двойна стая с отделни легла
1799 лв. на турист
Допълнително легло в двойна стая
1799 лв. на турист
Допълнително легло в двойна стая за дете до 11,99 г.
1649 лв. на турист
Единична стая
2149 лв. на турист
хотели 4* в Акаба и Аман
Двойна стая със спалня
1939 лв. на турист
Двойна стая с отделни легла
1939 лв. на турист
Допълнително легло в двойна стая за дете до 11,99 г.
1844 лв. на турист
Допълнително легло в двойна стая
1939 лв. на турист
Единична стая
2249 лв. на турист

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

-Разходка с кораб (с включени обяд с една безалкохолна напитка на борда кораба и екипировка за шнорхелинг) – при минимум 10 записани туристи – 125 лв.

-20 кг. чекиран багаж на турист – само за дата 23.03.2023 г. – 160 лв.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

-Пакетните цени са с калкулирана в цената отстъпка за ранни записвания до 31.01.2023 г.!

-Според последната заповед на здравните власти в Йордания от 01.03.2022 г. се ПРЕМАХВАТ всички ограничения и мерки за влизане в страната! Отпада изискването за PCR тест / тестове за всички туристи, независимо дали са ваксинирани или не! От 01.03.2022 г. ще се влиза в Йордания изцяло СВОБОДНО!

-Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите!

-Структура на цената на туристическия пакет: 62 % от стойността на туристическия пакет е определена в доларов еквивалент при курс на USD: 1 USD = 1.83 лв, актуален към 3.01.2023 г. При промяна на валутния курс с над 6 % агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.

-Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цените на горивата са изчислени на базата на котировки на горивото (835 USD / тон и обменен курс USD / EUR 1,05). При увеличение на цената на горивото – изчислено в евро – до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото – изчислено в евро – равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. Размерът на горивната такса за двупосочни пътувания на турист при увеличение на цената на горивото от 10-19,99% ще бъде 7,50 EUR. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата се мултиплицира. Съответно при намаление на цената на горивото, горивната такса се намалява пропорционално.

-Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

-Програмата се провежда при минимум 100 записани туристи.

-Часово време: България 12 ч.; Йордания 12 ч.; Израел 12 ч.;

-Валутен курс: 1 лв. = 0.43 JOD

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. Йордания прилага визов режим за български граждани. Виза може да бъде издадена и на самите йордански гранични пунктове. Визата, която можете да получите при влизане на КПП, е с право на престой до 15 дни. За граждани, които осъществяват 2 или повече нощувки на територията на Йордания, входната виза е безплатна.