Западна Сърбия – Златната гондола и Шарганската осмица от Пловдив и София 2023

sarbiya
Западна Сърбия – Златната гондола и Шарганската осмица от Пловдив и София 2023

Западна Сърбия – Златната гондола и Шарганската осмица

с отпътуване от Пловдив и София


Екскурзията е тридневна и включва 2 нощувки със закуски в Чачак или околности, разглеждане на Дървенград, Чачак и Крушевац; възможност за пътуване с влака „Носталгия” по линията на Шарганската осмица, възможност за изкачване от Златибор до Торник с лифта „Златната гондола” – най-дългият кабинков лифт в света. Настаняването е в хотел 3 звезди.

_

 

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ: 

ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ ЗА 2023

3 дни / 2 нощувки със закуски

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА: 

ПЪРВИ ДЕН – 04:00 ч. – хотел „Тримонциум” в Пловдив, 04:30 ч. – бензиностанция „Шел“ Пазарджик – трансфер до София за тези, които желаят/ 07:00 ч. – отпътуване от Централна автогара София, сектор 43. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Отпътуване по маршрут София – Ниш – Чачак (около 400 км). Пристигане в ранния следобед. Настаняване. Разходка в центъра на Чачак – галерията „Надежда Петрович“ (отвън), националния музей (отвън), останките от римски терми от IV век, църквата „Свето Възнесение“. Свободно време. Нощувка.

_

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Отпътуване към Мокра гора. Възможност за пътуване с ретро-влака “Носталгия” по трасето на железницата “Шарганска осмица”, която обикаля целия резерват Мокра гора за около час. Посещение на Дървенград – етноселището на Емир Кустурица, своеобразен музей на открито, разположен на хълма Мечавник. Билетът за теснолийнейката не е включен в пакетната цена на екскурзията  и се заплаща на място – 900 динара (около 10 евро) за възрастен. Отпътуване за Златибор. Свободно време в центъра на курорта или по желание разходка със „Златната гондола” – най-дългият кабинков лифт в света, открит през януари 2021 г. Съоръжението е с дължина 9 км и свързва центъра на курортния град Златибор с най-високия връх на планината Торник. По време на пътуването, което продължава около 25 мин, туристите имат възможност да се насладят на невероятни природни гледки. Билетът за лифта не е включен в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място – 9 евро за възрастен. Завръщане в хотела в Чачак. Нощувка.

_

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за България. По пътя – разглеждане на Крушевац – град, дълбоко белязан от управлението на княз Лазар, който през 1371 г. го превръща в своя столица: археологическия парк „Лазарев град“ със запазените останки от стените на средновековния град, църквата „Лазарица“, отбранителната кула и Националния музей, градския център с емблематичния паметник на Косовските герои. Отпътуване за България. Вечерта – пристигане на Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Трансфер до „Шел“ Пазарджик и Пловдив.

 
_
Цени на човек в лв според настаняването:

07.10.2022 – 09.10.2022  / 14.10.2022 – 16.10.2022 

КАТЕГОРИЯ НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛИ 3* ИЛИ 2*
цена на възрастен в двойна/тройна стая 277 лв.
цена на човек в индивидуална стая 362 лв.
цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 2 възрастни 209 лв.
цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възрастен 275 лв.

Посочените цени са с приложена отстъпка 3% за ранно записване и са валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване.

-Транспорт с лицензиран автобус

-Съответния брой нощувки със закуски

-Разглеждане на Чачак, Дървенград и Крушевац

-Водач-придружител от туроператора

-Екскурзоводско обслужване

-Разходка със златната гондола

-Пътуване с влак “Носталгия”

-Такси за вход в музей, билети за корабчета, градски-транспорт, слушалки по време на  екскурзоводските беседи и пр.

-Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);

-Разходи от личен характер

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

Допълнителна седалка –  75 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

При посещение на Сърбия, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в сръбски динари, от България.

При посещение на Сърбия, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в сръбски динари, от България.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

_